Direktlänk till inlägg 18 januari 2008

Krasch bom bang!

Av Persilja - 18 januari 2008 19:43

Min tidsplan (från mitt förra inlägg) sprack på grund av två saker. En rolig och en tråkig. Innan jag satte mig vid symaskinen efter att ha diskat mastodontdisken och gått ut med Pommac skulle jag bara borsta tänderna och typiskt mig (typiskt kvinnligt kanske?) samtidigt putsa två speglar som jag retat mig på länge. De var alldeles fettiga. Jag putsade alltså spegel med en hand och borsta tänder med den andra. (Gör ni inte så????)

PLÖTSLIGT ramlar den stora tunga hallspegeln i golvet och glaset spricker i tusen bitar. Ett öronbedövande krasch som skrämde slag på stackars Pommac som lagt sig till ro på sin madrass- och mig. Jag fick en massa små skärsår.

Jag blev jätteförvånad!!! SÅÅÅ mycket tog jag väl inte i när jag putsade???

Detta var orsaken till spegelakrschen:

Spiken vek sig. Jag hade haft för klen spik. Spikarna nu för tiden tycker jag är klena!!! För att inte tala om knappnålarna. De viker sig ju för minsta motstånd.Men jag ville inteha för kraftig spik för att väggen inte skulle få så stort hål. Jag möblerar ju om så ofta, så man vet aldrig hur länge spegeln skulle hänga där. 

Synd Tur jag inte är skrockfull. Någon sju års olycka tror jag inte på. Vägrar!!!

Hu! (Håll tummen i sju år nu!!!!

Efter att jag städat upp och tagit hand om alla vassa spegelbitar och plåstrat om alla små blödande pyttesmå skräsår var sylusten inte på topp. Ville inte riskera att blöda ner något tyg heller. 

Vilken himla tur då att jag fick post!

Och inte vilken post som helst. Kolla in vilken rolig post det kom idag!!!

Två böcker som jag beställt har jag fått tips om av er som kommenterar. Tack! Sen slängde jag ner den där boken "Färg på tapeten" också. Den så g så lockande ut.

I Lantliv hade B ett reportage från en by här i närheten. Kul! Sen jag läste den artikeln har min hjärna malt och malt. Jag vet att jag känner igen killen som var med i reportaget men kan inte komma på vart!!! Han är ett år äldre än mig så det är säkert någon skolkamrat...eller nån av brorsans kompisar...eller....suck!!!

Men efter att jag suttit och bläddrat i min härliga post ett tag fick jag kraft att rensa vardagsrummet och se så städat det blev! O-T-R-O-L-I-G-T-!!!

Så här ser det bara ut till jul och födelsedagar och inför hemma hos reportage...hahaha!

Jag måste frossa ett tag!!! Aaaaah, så städat!!!! Men detta var klockan 12. Nu är klockan snart åtta på kvällen och VAR LUGN! Det ser omöjligt ut så här fortfarande!!! 


 
 
Ingen bild

Lucia

18 januari 2008 21:01

Oj vilken tur att allt gick bra ändå, har ju kunnat sluta illa. Men jaa jag känner igen mig...gör absolut andra saker när jag borstar tänderna. Favoriten är att läsa en bok samtidigt, stående i badrummet.Men göra rent handfatet och även försöka klä på sig förekommer också. Maken ruskar bara på huvudet. Väldigt vad fint det blev i vardagsrummet och vilka fina kuddar du har!! Gillar allihop och speciellt mycket de rödrosa med blomma på...fiiiina! Hoppas dina skärsår känns bättre, jag skickar över lite goda energier...putsväck borta : )
Trevlig kväll då!


http://www.gavleveckan.se/blogg/visablogg.aspx?guid=5dae6606-65f9-41c1-ac00-ed22dfb43007

 
Gry

Gry

18 januari 2008 21:22

Aj, vad synd med spegeln, och vad synd om dig- framför allt!! Ja då var väl lusten och gaisten borta, så det var lika bra att du slappade lite med tidningarna sen, tycker jag;-) Du hann ju med rätt så mycket i alla fall...

Det är ju lika bra med bildbevis de få gångarna det ser hyfsat ut hemme, jag håller med. Vet inte om du sett min senaste kapitulation (suck)!! Sen har jag ett nytt fläskfilé-tips på min blogg ;-) Ja, vi äter annat här i hemmet också, fast det är maken som insisterat på att få sköta maten på fredagarna och jag klagar inte ;-)

Ha en fortsatt fin kväll! Nu börjar Lets Dance igen efter pausen... //kram Gry

http://www.madicken-madicken.blogspot.com

 
Katarina

Katarina

18 januari 2008 21:28

Samma hände oss på jobbet, ny spegel i golvet, inte spiken denna gång men ett klent upphäng på baksidan av spegeln. Du har så mysigt hus, hemtrevligt.

Ha en skön helg
Kramar
Katarina

http://katarinasdag.blogspot.com

 
Åsa

Åsa

18 januari 2008 21:58

Annat skrock jag hört är att skärvor betyder lycka.... det kanske passar bättre!

http://asaskammare.blogspot.com

 
Livet i träsket

Livet i träsket

18 januari 2008 23:00

Usch, vilken chock med spegelkras! Så underbart med sådan post, jag har också den boken av Liza Marklund men har inte läst den ännu! Hoppas att du får en bra helg!

http://traskpaddan.blogspot.com

 
maloppa

maloppa

19 januari 2008 00:06

Vilken tur i oturen, tänk om Pommac legat nedanför - hemska tanke. Visst brukar jag oxå putsa speglar o handfat mm medan jag borstar tänderna, har aldrig sett min man göra det *ler* så det är nog kvinnligt...
Härligt med lite upplyftande post och att sedan få avnjuta den i ditt fina vardagsrum. Låter som en bra fredag trots allt...
Ha en härlig helg!

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
Lea

Lea

19 januari 2008 01:34

Hej hopp!
Vilket städil du fick, synd att det inte smittade ända till Öjebyn.
Du har fått en liten utmärkelse på min blogg. Men ta det som min uppskattning av dina underbara anekdoter ur vardagen och inte som ett "kedjebrev" (..som jag f.ö inte tycker om) Mys och må! /Lea

http://leaslantliga.blogspot.com

 
synne

synne

19 januari 2008 02:57

Aj! Det kunde ha slutat värre än med några skärsår.du hade nog tur i oturen där. Tänk om dina barn stått där och fått spegeln över sig....huvva!
Kram från nabolandet:)

http://nabolandet.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

19 januari 2008 08:44

Tack Katarina! Det tycker jag ju om ditt också!

Åsa:Jippi! Den tar jag till mig!

Livet i träsket: Hej! Ditt bloggnamn lockar mig omedelbart till din sida!

Maloppa: Vi är ju rätt bra på att vara kompatibla, flexibla, kreativa och synkroniserade. OCh säkert en hel hoper fler fina ord! Kram!

Lea:Oj, vad jag blev nyfiken nu!Kommer ilande.

Synne: Ja usch hemska tanke!

 
Ingen bild

Ulrika

24 januari 2008 14:25

Åh vilket vackert vardagsrum du har.
Hälsar Ulrika

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards