Direktlänk till inlägg 18 januari 2008

Jobbahemmadilemma.

Av Persilja - 18 januari 2008 09:10

Just nu är det två ställen som skriker extra mycket på mig.

Ett jag VILL vara på och ett jag BÖR vara på. Gissa vilket som är vilket!

Eller:

Jag undrar när jag får sätta mig här.

Detta är dilemmat med att arbeta hemma. Har man disciplin nog att sätta sig trots att det finns disk, tvätt, dammråttor, en hund som gnäller vid dörren och ett tomt kylskåp som ekar...

Jag tar nu ett beslut; diska undan. (minus typ 50 minuter), sätta på en tvättmaskin (minus 5 min och minus 10 eftersom jag har en ohängd i maskinen och en ovikt i tumlaren), gå ut med Pomsi (minus 50 minuter).

Klockan är nu 09.10

Plus 115 minuter då hamnar jag på klockan 11 om jag inte räknar fel.

Alltså klockan elva får jag sätta mig och sy. Då har jag två timmar innan gryna droppar in. Dottern har kompis med sig och det har garaneterat 11-årige sonen också (har han alltid). Då bör det finnas mer i kylen. Men jag tror jag kör iväg på affären först när de kommit. Annars får jag ingen arbetsro idag. Nä! Bäst att sätta igång om jag ska kunna hålla tidschemat.

Såja! Ett djuuuupt andetag och så ner med axlarna.

Kanske kan jag diska fortare än på 50 minuter? Tänk att jag sa till maken för någon dag sen när vi diskuterade om vi skulle laga eller köpa ny diskmaskin "eller så väljer vi bort diskamaskinen och fortsätter handdsika". JAG sa det. Måste ha varit förvirrad. 

Nu var han mer realist och vi tog beslutet att köpa ny diskmaskin.

Ska nog göra det idag eller imorgon. Beror på när maken kommer hem från sin arbetsresa.

MOT DISKBERGET!



 
 
Gry

Gry

18 januari 2008 09:56

Du förtjänar verkligen den där diskmaskinen, tycker jag!!
Konstigt det där med disken; tycker den har en förmåga att föröka sig på de konstigaste ställen. Hos oss kan man hitta disk lite här och var, som på barnens hyllor och golv, bredvid mattan på golvet- den där runda som du gillar, och var barnen alltid leker "golvlekar"- för inte att snacka om bredvid datorn (!) och på vardagsrumsbordet. Ja, du- ett mysterium det där.

Jag förstår verkligen att du vill sitta i syhörnan i stället. Ser riktigt mysigt ut där,speciellt om du plockar bort monstret (symaskinen), då skulle jag gilla hörnan ännu mer, hi,hi... vi kommer inte överens förstår du, jag och symaskiner.

Ha en bra dag och kör hårt!Kram Gry

http://www.madicken-madicken.blogspot.com

 
Ulle

Ulle

18 januari 2008 10:31

Jaa, det är ju dilemmat. Nu när jag läser är det samma dilemma...böckerna, tvätten eller.....datorn. Gissa vilken rangordning det oftast blir?

Jag skulle vilja sitta i din kreativa hörna och få lite inspiration känner jag! Ser oerhört mysigt ut!

http://bergatrollen.se

 
Lea

Lea

18 januari 2008 12:15

Slöseri med sytalang att diska tycker jag!!
Jag förstår inte hur du hinner utan att få ett sammanbrott, jag har bara två barn och får ibland världens panik att jag inte hinner någonting. Nu ska jag göra ett ryck och åka till sågen och köpa lister, därefter helghandla och göra ett städryck så att det är hyfsat fint ikväll. Ha en bra fredag!
/Lea

http://leaslantliga.blogspot.com

 
kicki

kicki

18 januari 2008 12:50

Hoppas gubben kommer hem itid så ni kan åka och köpa ny diskmaskin,,,vore väl skönt innan helgen så du kan göra annat än diska då...ha en bra helg

http://kickilettenstrom.blogg.se

 
Jenny

Jenny

18 januari 2008 13:11

Vilken disciplin att ta disken först - vet inte om jag hade varit lika duktig, syhörnan ser riktigt lockande ut med alla fina tyger :)

http://hallongumman.blogsome.com

 
synne

synne

18 januari 2008 14:20

Hoppas du tog disken först, så kan sätta dig i syhörnan med gott samvete.
Jag har sagt att vi ska aldrig ha diskmaskin. Men det stog en i huset när vi flytta in. Gissa vem som använder den? just det....
Nu skulle jag inte vilja vara utan.
Kram Synne :)

http://nabolandet.blogspot.com

 
Ingen bild

Anne

18 januari 2008 16:02

Är ni muminfantaster? Kunde inte undgå att se muminmuggarna på diskbordet. Kanske det är det finska i mig, man ser genast det som kommer från ens eget land.

Din syvrå ser mysig ut. Härlig ram och ljusslinga. Och tygerna måste ju locka en sykunnig. Lockar nästan mig och jag kan ju inte ens sy! :)

 
Ingen bild

Lucia

18 januari 2008 16:31

Vilket jätteberg med disk! Valet borde inte vara svårt men jag förstår att du vill bli av med alla "måsten" innan du slår dig ner i din kreativa lya. Varför är det så? När jag pluggade t ex så måste jag alltid städa och diska innan jag kunde slå mig ner med böckerna och att plugga var ju i sig inget roligt. Det var väl mer ett val mellan två "onda" ting. Jag fick till och med för mig att jag måste måla väggarna i köket i lägenheten chiliröda innan det blev någon studiero : )Snacka om att skjuta ifrån sig problemen : ). Hoppas "berget" är borta nu och att du hunnit sy nåt fint idag.
kram

http://www.gavleveckan.se/blogg/visablogg.aspx?guid=5dae6606-65f9-41c1-ac00-ed22dfb43007

 
/B

/B

18 januari 2008 18:17

Diskamaskinen är hemmets värdefullaste gre ju. Klart du ska ha diskmaskin mänska!
:-)
www.lyckligagatans.blogg.se

http://www.lyckligagatans.blogg.se

 
Lisa

Lisa

18 januari 2008 18:57

Jag hatar att diska! Därför ser det ofta ut så där hos mig. Jag diskar bara om jag ska få besök eller då skedarna är slut.

http://mittlillahus.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

18 januari 2008 19:17

Gry: Aha! Det är därför det alltid är mer och mer disk! Den förökar sig! De förklarar en del...

Ulle: Man borde välja det man har LUST till jämt!!!

Lea: Bra tänkt! Slöseri med sytalang! Kunde inte sagt det bättre själv. Den ska jag ta till efter middagen!!!

Kicki: Jo, det skulle vara skönt!

Jenny: Fanns EN kopp kvar, inga glas, inga bestik, inga skedar...så jag var så illa tvungen.

Synne: Jo jag kunde sy med gott samvete men det är nästan tvärtom för mig jag får dåligt samvete så fort jag inte syr!!!

Lucia: Det har blivit lite grann...

B: Jo jag ska no det!

Lisa: Det är tråkigt att behöva göra det man hatar...

 
Ingen bild

Persilja

18 januari 2008 19:19

Anne: Jag är väääldigt förtjust i Tove Jansson och särskilt mumintrollen. Fast det ska vara de "gamla". Inte de där japanskt tekcknade.

 
IT-mamman

IT-mamman

18 januari 2008 19:58

Du vill ha en diskmaskin - du vet bara inte om det. Precis som jag gillar djur - fast jag inte vet om det. Komplicerat men sant.

http://itmamman.wordpress.com

 
Ingen bild

Anne

18 januari 2008 20:58

Håller helt med dig: skall det vara mumintroll så skall det vara de "gamla", inga pastell mumintroll här, tack! Trots att jag inte är en mega-muminfantast (har en ganska neutral inställning till dem), så glädjs jag alltid stort av att mumintrollen har vänner över hela världen. Det värmer i hjärtat på något sätt.

Vår president blev för några år sedan kritiserad för att hon är som muminmamman, när hon kommer med sin stora väska på olika officiella tillställningar (m.a.o. att hon inte är tillräckligt elegant eller "fin"). Men hon svände direkt på kritiken och tog det som en komplimang: det är väl ingenting fel med muminmamman! Håller med henne där, att bli liknad till muminmamman skall man inte ta som kritik. Där är det nog de som kritiserade som har missat någonting.

Måste göra lite reklam gällande mumintroll på tyg. Finlayson har tyg med "gamla" mumintroll. Det finns också färdiga produkter som t.ex örngott och påslakan gjorda av dessa samma tyger. Jag tror även att du skulle tycka om färgerna.

Se t.ex

http://www.finlayson.fi/Ruusumuumi.8003.0.html

http://www.finlayson.fi/Satumuumi.8002.0.html

Den gul-röda tyget med muminmamman heter "Ruusumuumi" och jag har själv funderat på att köpa ett örngott gjort av det tyget. Det är så härligt grafiskt.

 
Ingen bild

Persilja

19 januari 2008 08:48

It-mamma: Haha! Rätt som vanligt! (och jag förstår piken för den var mer än fin! ;D)

Anne: Underbara länkar! Tack! Klok president att tänka så! Hon är så cool med sin stora väska! Mumintrollen är underbara varelser och det ligger mycket klokhet bakom alla deras upptåg. Jag har läst några andra böcker av Tove J också och jag tycker mycket om henne!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards