Direktlänk till inlägg 17 januari 2008

En kärleksförklaring till en labradoodle!

Av Persilja - 17 januari 2008 09:55

Världens snällaste hund bor hos oss. Han älskar verkligen barnen över allt annat. Han busar med dem hela dagarna och ibland säger jag åt barnen att låta honom vara och då svarar de "Men det är han som började! Han vill!" Och jag tror dem. Orkar de inte busa med honom står han och vädjar med blick och kroppspråk. "Lek med mig!!!"

Hjälper inte det börjar han skälla! "Voff! Voff! Kom igen nu då!"

Och då är det bara leka som hjälper. Råbus helst-det älskar han. Då flyger mattor och möbler. Han tar ingen pardon i jakten på en boll eller socke eller vad det nu är vi kastar till honom.

Han älskar att bli jagad men verkar samtidigt bli rädd. Gömmer sig under bord eller springer i panik iväg. Men slutar vi då kommer han genast efter oss och undrar varför vi inte jagar honom.

Han älskar verkligen att leka. Ibland leker dottern med honom på sina villkor och snäll som han är finner han sig.

Jag säger åt henne ibland att det inte är okej att leka så men han verkar inte alls lida av det. Han verkar älska det. Så egentligen ska jag inte bry mig så mycket.

Han älskar att bita tag i kläderna och slita lite när han är uppbusad. Det försöker jag ta ur honom eftersom alla kläder börjar se maskätna ut med små hål efter hans tänder. Han är såååå försiktig och letar efter tyget innan han biter. Han vet precis att inte bita i hud eller händer.

Han och barnen är verkliga kompisar. De har glädje av varann. Jag hör barnen skratta förtjust åt alla hans upptåg. Och när barnen gör upptåg verkar han förtjust över att få vara med.

De är verkligen vänner!

Oj! Grannen låser sitt garage! Intressant!!!

Koll in benställningen nedan:

Pommac har enorma tassar. Visserligen har jag inte klippt benen så de ser tjockare ut än de är, men själva tassarna är väldigt stora också. Han passar bra in i denna storfotade familj!


 
 
Anki

Anki

17 januari 2008 10:27

Det känns verkligen skönt att läsa din blogg och veta att pommac har hamnat i rätt familj. Va dom ser goa ut när dom kikar ut genom fönstret tillsammans.
Vi syns! Gå försiktigt! Det är snorhalt ute.

http://kiosken.zoomin.se

 
Ingen bild

Anne

17 januari 2008 10:28

Vilka underbara bilder! Bilderna där han står bredvid din dotter är riktigt rörande. Pommac måste ju vara en jättehärlig hund. Hälsa honom det! :)

 
Jenny

Jenny

17 januari 2008 10:41

Han är så söt! Om jag ska skaffa mig en hund någon gång så vill jag också ha en Pommac! :)

Kram
Jenny

http://hallongumman.blogsome.com

 
Gry

Gry

17 januari 2008 12:11

Hi,hi....vilken rolig hund ni har;-) Visst är det så härligt med barn och hundar? Våra barn myser verkligen med Charlie (som de förövrigt kallar för Luspudel....fast han aldrig haft ohyra, ha,ha...). Ibland kan de tyvärr hänga för mycket på honom, och han morrar ordentligt då förståss. Särskilt kan vår yngsteman bli lite för våldsam och passar på när inte vi ser. Men hunden är otroligt snäll som inte biter, ärligt talat...

Jag var själv nära att ta hundbilder nu på morgonen. De två yngsta är hemma och är sjuka fortfarande. I natt låg de hos mig och maken. När jag vaknade i morse (hade maken gått på jobb)låg en tjej, en hund och en liten kille- på presis samma sätt bredvid varandra! Så himla gulligt. Ångrar nu att jag inte tog kort på dom...

Ha en fin dag, Persilja

Kram Gry

http://www.madicken-madicken.blogspot.com

 
ugglan

ugglan

17 januari 2008 12:40

Åh, vilken härlig hund!! Han ser verkligen ut att trivas även med tröja på sig, hi hi. Det märks att han betyder mycket för dina barn och viseversa....
Ha det så gott.
Hälsningar Ugglan
Ps. Jag gillar verkligen din blogg....

http://ugglan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

17 januari 2008 13:26

Anki: Jag tror att han trivs lika bra som vi trivs med honom! Jo, idag törs man knappt gå ut, det är svårt att gå hundpromenader idag, Pommac halkar lika mycket och han totalvägrar i dörren. Jag får lyfta ur honom ur bilen för han vägrar hoppa när han ser isen, klok som en pudel. Stånk! Han väger en del!

Anne: Jo, den bilden blev fin! De ser så söta ut ihop. Så förtroliga.

Jenny: Ja, jag rekommenderar verkligen denna blandras!!!!

Gry: Det lät sött! Men du har det ju i din inre kamera!!! Tänk att du fick se det och njöt av det! Det är ewn skatt i sig!
Kram!

Ugglan: Tack Ugglan måste kika in hos dig nu!

 
Thorn

Thorn

17 januari 2008 18:58

En harmonisk hund va? jag själv är allergisk, men så här på bild går det bra..

Trevlig kväll.

http://thorn.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Lucia

17 januari 2008 19:28

Vilka mysiga bilder! Pommac verkar hur fin som helst, en riktig familjehund. Kompisar till oss adopterade en blandrashund från Spanien, SOS-hundby nånting. Den hunden är också så där himla snäll. När vi sitter i soffan hemma hos dem kan vi bädda ner honom med täcke och kudde mellan oss och han bara ligger kvar och myser : ) Han vill bara ha kärlek i massor. Och vem vet vad han varit med om tidigare. Jag vill också ha en hund! Men det blir svårt hos oss, maken är emot det, helt enkelt, allergisk eller inte. Jag ser att ni har samma härliga rosa på väggarna som vi i hallen. Ååå vad jag skulle vilja komma på ett hembesök hos dig och bara låta mig inspireras : )Det ser så härligt hemtrevligt och mysigt ut.
http://www.gavleveckan.se/blogg/visablogg.aspx?guid=5dae6606-65f9-41c1-ac00-ed22dfb43007

 
Ingen bild

Persilja

17 januari 2008 22:11

Thorn: Jag är också allergisk, får astma av settrar, schäfrar och dylika vovvar, men vår labradoodle är jag helt okänslig för. Så man kan ha hund, gäller bara att välja rätt (bland)ras!!! Gissa om jag är glad för det!

 
Ingen bild

Persilja

17 januari 2008 22:13

Lucia: Min make var också mot, men vi tog ett majoritetsbeslut! Haha! (5 mot 1) och jag är superallergisk mot fällande raser så det gååår att ha hund...

 
synne

synne

18 januari 2008 06:52

Vilken go jycke! jag gillade bilden där de tittar ut genom fönstret. Får en sån där "du och jag Emil, jag du och albert känsla"
Djur är så härliga.
Kram
Synne :)

http://nabolandet.blogspot.com

 
Ingen bild

Sofia

18 januari 2008 14:54

Hej!
Jag är jättesugen på labradoodel (har själv haft labbe, men pojkvännen är allergisk). Har du något tips på uppfödare i Sverige? Finns det överhvudtaget? Har träffat ett par som köpt en från England... Tacksam för alla tips - verkar vara en fantastisk vovve!!!

 
Ingen bild

lars

11 juni 2008 21:45

Vet ni om någon som har labradoodelvalpar till försaäljning?
Lars

 
Ingen bild

Lotta

24 december 2008 16:22

vi är också intresserade av labradoodelvalpar
finns dem o få tag på någonstans i norden?
Mvh Lotta

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards