Direktlänk till inlägg 15 januari 2008

Hurra!!!!

Av Persilja - 15 januari 2008 22:14

Ett litet inlägg innan jag avslutar denna sega dag!

(Den blev bättre faktiskt!)

Min 13-åring har idag för första gången sen vi flyttat hit tagit hit några polare.

Det kändes som en sån STOR grej!!!

Äntligen.

Han har  inte varit med någon mer än någon enstaka gång i somras. Och då bara ute på byn. Han har inte haft lust att umgås och modershjärtat har förstås bekymrat studerat honom och undrat om han inte HAR några kompisar och om det är värre för honom än han velat säga när jag frågat. Han hade alltid ett sjok med kompisar hemma innan vi flyttade och hans ilska över flytten har alltid kännts tung att bära. Han har dock varit glad och verkat trivas i skolan så jag har inte oroat mig jättemycket.

Men så idag när han kom hem sa han att tre polare skulle komma över. Jag blev alldeles exalterad och jag kände mig så glad.

Sen sände jag en tacksamhetens tanke över tajmingen också, jag har fixat hans rum senaste dagarna, fått upp taklampor (Jag skäms-han har inte haft några tills nyss) och gardiner och lite vägglampor och överkast osv. Sen slog en tanke mig; tänk om det är DÄRFÖR han inte tagit hem någon förut, för att hans rum varit ett råtthål. Men de farhågorna skrattade han bort. "Som om jag bryr sig i sånt" skrattade han målbrottshest. Och jag tror honom. 

Polarna kommer imorgon också och jag är SÅÅÅÅÅ jäkla lycklig!!!!!!!!!! 

 
 
synne

synne

16 januari 2008 04:48

"Som om jag bryr mig i sånt" Låter så bekant. Har inga egna avkommor, men delar en styvson med maken. Han blev 18 år i december. Jag skulle pynta till jul, hängt upp julgardiner och allt. Satte dit en adventsljusstake i fönstret så frågade jag om han ville ha några tomtar i bokhyllan. Då ser han grymt på mig och säger, nej tack, bryr mig inte om sånt, så ser har konstigt på adventsljusstake och julgardinen. Men visst är dom goa ialla fall.
Kram Synne :)

http://nabolandet,blogspot.com

 
Killfröken

Killfröken

16 januari 2008 07:02

Jag kan förstå att det är en lättnad för dig att din son tar med sig vänner hem, oavsett anledning till att han inte gjort det tidigare.

Så många gånger har jag fått lösa onödiga konflikter och trösta (onödigt) ledsna barn när föräldrar sätter upp regler i stil med att barnen inte får ta med mer än en kompis hem, och då bara en gång i veckan. På Moderna Skolan (fiktivt namn) är det mer regel än undantag att föräldrarna kör med den typen av regler...

Ville bara nämna det för att lyfta fram hur genialisk den sista meningen i ditt inlägg egentligen är.

//KIllfröken

http://www.killfroken.se

 
Ingen bild

Persilja

16 januari 2008 07:16

Synne: Jag tror att en del barn endast ser till funktion, att deras grejer finn och ryms medan andra barn kan vara mer estetiskt lagda. 11-årige sonen gillar att pynta och måa om och få nya påslakan och sånt, gärna i färgglada mönster. Så det är väl personligheten som avgör det där. Maken skulle också nöja sig med det mest basica. Kösbord stol lampa säng soffa tv typ slut.


Killfröken: De är underliga regler det där! Mina barn har fått utstå det ett antal gånger. Jag har inte då vetat om det är föräldrarna eller om barnet sagt så. Det främjar ju verkligen inte gemenskapen och sämjan!!! Nej, här finns ingen övre gräns. En del föräldrar begränsar barnkalasen också. Välj sju vänner kan de säga. Egentligen säger de ju välj bort några. Dåliga signaler. Man bjuder alla eller åtminstone alla killar till exempel fast det kan också bli fel...

 
Charlotte

Charlotte

16 januari 2008 08:12

Om min son kom hem med vänner skulle jag dansa av glädje och det säger mycket eftersom jag inte kan dansa alls. Jag blev så glad att läsa att du är så lycklig, vilken härlig känsla det måste vara. Det som killfröken skriver om begränsningar har jag också fått vara med om, både genom mina söner och genom den skola där jag en gång vikarierade. Föräldrar kan vara så grymma, min yngsta + en till klassen blev när de gick i 3-4 inte bjuda till ett kalas men resten av klassen blev det. Fick sedan höra att föräldern till barnet ville inte bjuda dem för att de ansågs som töntar!! Vad säger man då? Till och med detta med EN kompis med sig eller inga alls förekom redan på min tid som barn. Vissst är världen härlig, suck.

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Lucia

16 januari 2008 08:44

Ja det är inte lätt med barn och kompisar. Känner igen mig i din oro. Min nyblivna 13-åring har alltid haft många kompisar och är gärna med dem, sover över osv så ofta det går. Men sedan i höstas tycker jag han är mer och mer själv och som du säger modershjärtat oroas. Till saken hör att alla kompisar inklusive han själv tränar ishockey flera gånger i veckan så det finns förmodligen varken tid eller ork för dem att umgås lika ofta. De spelar i olika lag dessutom och har träningar olika dagar. Jag tycker barnen verkar så nöjda emellanåt med att bara vara hemma med oss. Nu har vi ju bara våra barn varannan vecka så det kanske är en orsak, de har saknat oss : ) Hur som helst hos oss är alltid alla kompisar välkomna och mat finns det alltid så det räcker till alla hungriga.


http://www.gavleveckan.se/blogg/visablogg.aspx?guid=5dae6606-65f9-41c1-ac00-ed22dfb43007

 
therre

therre

16 januari 2008 08:57

Vad skönt att det löste sig med kompisarna, att han nu visar att han faktiskt har kompisar ;)

http://www.therre.se

 
Ingen bild

Persilja

16 januari 2008 09:30

Lucia: Man får försöka behärska sin oro. Så länge man kan kommunicera får man hoppas att han berättar om det är nåt problem. Som du säger är mycket träning och skola nog ibland. Min son är en riktig "hemmagris". Älskar att vara hemma. Medan en annan älskar att vara borta. Jag älskade att vara hos andra när jag var liten. Omväxlingen var det jag gillade. Det är en personlighetsgrej. Men nog är det skönt när de "passar" in nånstans...

 
Ingen bild

Persilja

16 januari 2008 09:57

Lucia! Det går inte att kommentera inne hos dig idag. Det blir bara error. Basattduvet!

 
Ingen bild

Lucia

16 januari 2008 10:25

Åh nej det funkar inte för mig heller! Tack för att du sa till. Jag ska rapportera det och hoppas det blir ordning under dagen. Nä nu måste jag jobba lite. Usch jag vill mycket hellre blogga : )Vem har tid att jobba. Är mycket avis på dig och alla andra som kan bestämma över sin egen dag.
http://www.gavleveckan.se/blogg/visablogg.aspx?guid=5dae6606-65f9-41c1-ac00-ed22dfb43007

 
Ingen bild

Anne

16 januari 2008 11:29

Va' roligt! Förstår att du är glad. Vänner är viktiga (i alla åldrar). :)

 
Ingen bild

Persilja

16 januari 2008 14:34

Lucia: Jo, det är skönt att va sin egen men jobbigt att aldrig känna sig ledig, man måste vara disciplinerad och det är inte min starkaste sida...

Anne: Ja jätteviktigt!

 
Lea

Lea

17 januari 2008 00:01

Men oj så hemskt, jag känner mig alldeles ljusblå och naiv. Finns det såna som inte låter barnen ta hem fler än en kompis ? Vilken skyddad bubbla lever jag i? Så gräsligt, fy vad jag gruvar mig att mina småflickor ska bli stora. Tänk om de inte får vara med.. o hemska tanke.
Hit är då alla kompisar välkomna.
Ha det bra!/Lea
Ps . Jag blir så glad av din blogg, när kommer din bok ? :-)Ds.

http://leaslantliga.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

17 januari 2008 13:28

Lea: Jag tror inte det är vanligast. Jag tror de flesta är sjysta!!! Men det räcker med en eller två såna föräldrar så kanske det sprider sig. Trist. Mi bok??? Haha! Tack, den meningen smakade gott!!!! Nu måste jag kika in hos dig!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se