Direktlänk till inlägg 15 januari 2008

Seg deg med mycket kneg.

Av Persilja - 15 januari 2008 08:48

Fick dra mig ur sängen i morse.  Så trött!  Ändå lade jag mig i rimlig tid. Fast det blev nog rätt länge med Katarina Wennstams Smuts förstås. Det är på ett sätt njutbart med bra böcker, på ett annat plågsamt. Sömnbrist! Dottern var också trött. Fick henne knappt ur sängen. Hon brukar vara en av de lättare att väcka. Senare klagade hon på huvudvärk och illamående och jag lät henne vara hemma. Men nu har hon piggnat...

Det är så svårt att köra iväg ett barn till skolan när de ser alldeles hängiga ut och säger att  de mår dåligt. Även om misstanken finns att det nog ska gå över om de bara kommer igång. Hur ska man veta när det är sant??? Jag är nog ganska lätt att dupera. Fast äldste sonen har duperat mig så många gånger att det nu för tiden endast är feber eller kaskadkräkning som gör att han får vara hemma. Han har förbrukat sina "hemma för att jag är trött" dagar. Två av barnen provar aldrig att fuska. Är de sjuka så är de sjuka. Ingen tvekan liksom. (Eller så är de bättre skådisar.) Medan de andra två fejkar på morgon och piggnar så fort jag sjukanmält...

Men det blir ju också dem jag misstror mer.

Nåväl. själv har jag inte piggnat ännu fast jag varit uppe sen halv sju. Det verkar bli en seg dag. Trött och seg. Tvinga mig till allt idag är melodin.


Vi fick snö för några dagar sen. Men häruppe är vi så vana vid snö att det inte är något man skriver om eller talar om. Det SKA vara snö i januari. Det ska ha varit snö länge i januari. Nu när den kom var man nästan lite sur på den. Är det dags att komma nu???

Vi borde bli som sörlännignarna; kasta oss ut och njuta av den direkt (eftersom de vet att den smälter bort). Här tar vi den för given så när den kommer tar det några dagar innan vi blir euforiska. Men med dessa nya milda tider hinner vi ju inte ta vara på glädjen innan snön smälter bort igen. Iallafall vi vuxna.

11-åringen köpte en snowskate för 600 kronor igår. (Skateboard för snö.) Han åkte hela eftermiddagen och kvällen och klädde sig snabbt i morse för att hinna åka lite innan skolan började. Han blev helt knäckt när han öppnade dörren och såg att allt smält bort under natten. Han HATAR Luleå just nu och förbannar sina elaka föräldrar för att vi flyttade från ett av Sveriges mest snösäkra ställen. 

Men nu måste jag skaka liv i denna sega kropp och ta itu med alla dagens sysslor. Det är mycket som MÅSTE utföras idag.


 
 
Gry

Gry

15 januari 2008 10:10

Välkommen i klubben! Jag är seg, förkyld, har huvudverk- och två sjuka barn hemma. De är inne på sin 3:e dag,och den yngsta är egentligen frisk idag. Hade 40 grader feber söndag och måndag, så igår och idag är för sääkerhets skull. Det blir dagid på honom i morgon!!
Dottern har huvudverk och fryser, så hon lär stanna hemma ett tag till. Maken är också förkyld, men jobbar ändå. Kommer nog hem lite tidigare än vanligt. Så här är det också segt, om det är någon tröst ;-)

Kolla in min blogg. Jag har lånat några foton på tulpaner, det piggar nog upp dig ska du se ;-)

Kram Gry (atschjo...)

http://www.madicken-madicken.blogspot.com

 
Filifjonkan

Filifjonkan

15 januari 2008 10:15

Vi brukar säga, vad bra då kan du städa lite när du är hemma. Det brukar göra mirakel om barnen inte verklige är sjuka...

http://skeppsbruten.blogspot.com

 
Jenny

Jenny

15 januari 2008 10:51

Min äldsta kille är precis sån han också; - Mamma, jag känner mig konstig i magen... Ja, hur då konstig i magen säger jag. Jag vet inte riktigt men jag är konstig i magen... Så har jag låtit honom vara hemma och precis i och med att samtalet till skolan är gjort är det som det konstiga i magen har försvunnit...!
Nu ska jag kolla in fläskfiléreceptet hos Gry. Alltid kul med nya recept!
Kramar från Jenny

http://www.seasidelivingbyus.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

15 januari 2008 11:29

Gry: Ja, det kanske är min tur att bli sjuk nu...

Filifjonkan: Bra tips!!! Haha! Fast min äldste är en mästare på att lova och lova och sen slingra och slingra! Världsmmästare rent av!

Jenny: Fast om det inte är för ofta kan jag tänka att de behöver få en vilodag då och då. Bara vara själv utan syskon. Lugn och ro en halv dag. Det är inte lätt att få lugn och ro i en stor familj.

 
Jenny

Jenny

15 januari 2008 12:54

Hej!
Vilken härlig hemsida du har, jag blir så glad av alla färger :)
Det du skriver om snö är så sant. Här i Stockholm har vi bara haft snö i några dagar den här vintern och då var vi ute och åkte pulka som sjutton - man vet ju aldrig om den kommer tillbaka igen.

Ha en bra dag! ( trots tröttheten )
Kram
Jenny

http://hallongumman.blogsome.com

 
Gry

Gry

15 januari 2008 13:13

Ligger en uppmaning till alla kvinnor på min blogg just nu.../kram Gry

http://www.madicken-madicken.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

15 januari 2008 13:53

Jenny: Precis! Detär det tänkandet vi måste ta till oss när det nu verkar blivit samma klimat här...

Gry: Kommer strax!

 
Maria

Maria

15 januari 2008 19:11

Hej
Det där känner jag igen. Två gånger under förra terminen hade jag en otroligt pigg 10-åring här hemma. Häromdagen hade han ont i halsen igen, men då så vi att han inte fick vara hemma och det var helt rätt beslut. Och fy för regn i januari, helt galet fel.

http://mariasrum.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

15 januari 2008 19:13

Maria: Nej hittills har det aldlig visat sig vara ett felaktigt beslut att köra iväg ett barn till skolan trots "ont" eller nåt. Däremot har det skett otaliga gånger fel åt andra hållet; sjukt barn blir mirakulöst friskt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards