Direktlänk till inlägg 14 januari 2008

Fläskfilé Mums!

Av Persilja - 14 januari 2008 10:04

I lördags lagade jag fläskfilé á la Gry. Å vad det mumsades och östes beröm över maten! ALLA njöt. Kul att synda ibland och ösa på med grädde. Jag hade två fläskfiléer och 3 dl grädde och en burk créme fraiche. Men sojan vågade jag inte öka på av rädsla för att det skulle bli för salt. Det blev perfekt. Ska testa det igen med magrare alternativ, så att jag kan laga det med gott samvete...Det är inte säkert det blir lika gott förstås. Men Gry, du är poppis i min familj nu!

Det ska se ut så här brunt, det är mycket soja i som gottat ihop sig med grädden och cremefraichen. 

 
 
therre

therre

14 januari 2008 10:17

Vi åt också fläskfilé igår, med massa papprika, Milda mat och Cantadou ost - lovley!

http://www.therre.se

 
Gry

Gry

14 januari 2008 10:25

SÅ kul att ni gillade maten. Den blir lätt en favorit. Visst är det bra att ALLA äter den? Går fint att variera med kotletter och annat kött som lätt blir torrt. Och, ja- man borde kanske prova lättare creme frache och grädde....Berätta om du testar nån gång,-)

Kom på ett boktips till dig, föressten. Har du läst Egalias döttrar av Gerd Brantenberg? Boken är en parodi på det moderna patriarkatet. Männen bär PH, det finns ingen fröken, bara herken...Det är inte bara samhällsstrukturen som är vänt upp och ner, även språket är ändrat och nya ord understödjer budskapet i boken. Har du inte funderat över könsroller tidigare, så gör du definitivt när du läst boken...

Kram Gry

http://www.madicken-madicken.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

14 januari 2008 10:28

Therre: Mmmmm, lät ju gott också!!!

Gry: Nej, jag har inte läst den! Kul tips! Måste läsa!
Ska testa med kotletter! Bra då kan jag köra den rätten senare i veckan med magrare alternativ. Meddelar resultatet! Blir så lycklig när även petmosterdottern äter!!!

 
Pippi

Pippi

14 januari 2008 11:12

Såg ju jättegott ut. Det är väldigt trevligt att laga mat när den även faller resten av familjen på läppen (vilket inte är särskilt vanligt att den gör för barnens del här hemma - hur kan barn vara så stockkonservativa när det gäller mat?!) :) En annan sak också: såg att länken till mig i din länklista pekar mot min gamla blogg. Jag skulle bli glad om du vid tillfälle kunde uppdatera den till min wordpressblogg :)

http://langstrump.wordpress.com

 
kicki

kicki

14 januari 2008 11:38

Detta recept skall testas, och det lät ju gott även med annat kött. Man blir så himla trött på sin mat ibland och vi äter ju bara tillsammans på helgerna, roligt då med något nytt att äta tillsammans med gubben.
Idag blir det för mej, lasagne, rester sedan lördag.
Ha det så bra, har ni snö förresten??? kramen från kicki

http://kickilettenstrom.blogg.se

 
Gry

Gry

14 januari 2008 12:05

Hej igen... Har länkat till dig i mitt inlägg idag (själviskt...ha,ha.. men också för att visa din UNDERBARA blogg ,-) )//Gry

http://www.madicken-madicken.blogspot.com

 
ugglan

ugglan

14 januari 2008 12:22

Åh, vad gott. Jag tog faktiskt fram fläskfile från frysen i morse. Nu ska jag testa ditt recept idag.
Kram Ugglan

http://https://ugglan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

14 januari 2008 13:58

Pippi: Uppdaterat! Samma här med petiga barn eller rättare sagt ett petigt barn.

Kicki: Mmmm, lasagne är gott. Vi åt spenatlasagne i går ocskå en höjdare! Kram!

Ugglan: Jamen va bra!

 
Vörteröl o Norrlands Guld

Vörteröl o Norrlands Guld

14 januari 2008 14:02

Blev hungrig,ska nog testas kocken i familjen har talat. Trevlig sida.
Peter.

http://pillutta.blogspot.com

 
Gry

Gry

14 januari 2008 15:34

Jag är jättenöjd med P.S.-matten Har haft den i två år nu. Den luddade lite i början, men det ger sig efter ett tag. Har världens bästa dammsugare,så den har tagit hand om den saken....Först tänkte vi köpa den röda, men är jätteglad att vi tog den vita;-)
Även om hund och barn "bor" på mattan så är det inga problem! Eftersom det är äkta ull, så hinner du torka upp vatten, saft mm innan det sugs in. Kör dessutom med Galltvål som tar det mesta, och jag kör det verkligen överallt!!!

Oj, blev visst en helsidas IKEA-reklam det här, hi,hi...

Kram Gry

http://www.madicken-madicken.blogspot.com

 
Ingen bild

Lucia

14 januari 2008 16:16

Åh va gott det verkar trots att jag inte äter kött, men jag älskar gräddiga såser. Ja man kan verkligen behöva lite mattips just nu. Jag vill tipsa dig om i stort sett alla Marianne Fredrikssons böcker (har du säkert läst) men speciellt Flyttfåglar gillade jag mycket och trilogin Kains bok, Evas bok och Noreas saga. Har den i en samlingsbok som heter Paradisets barn. Helt fantastiska! Man tror att Fru Fredriksson är Gud själv, att allt är sant det hon skriver. Sedan vill jag gärna lägga in en beställning på en vårväska om det går för sig från resttygerna till dina fotpallar. Hur snygga som helst!! Gärna samma modell som den jag köpte tidigare, modell "fåplatsmedenpärm" : ) Ha en härlig måndagkväll. Kramkram
http://www.gavleveckan.se/blogg/visablogg.aspx?guid=5dae6606-65f9-41c1-ac00-ed22dfb43007

 
Ingen bild

Persilja

14 januari 2008 18:10

Lucia: Vad roligt! (Med "väskbeställningen!") Jag har faktiskt inte läst Marianne Fredriksson förut fast jag fått tips förut. Jag tror det var tipsaren som var fel eftersom jag nu blev sugen att läsa dem!
Jag äter kött men inte så ofta. Helst inte rött kött, smakar lagård tycker jag eller lik. (Inte för att jag smakat något av det. ;D) Men jag brukar steka vitkål och gul lök och slå på cremefraiche och lite soja och kanske en halv svampbuljong tärning och det är min och de två äldre killarnas favorit. Prova om du inte gjort det. Champinjomner kan man också kasta dit.

 
Lisa

Lisa

15 januari 2008 13:14

Va, har du inte läst MF? Då måste du göra det nu! Jag läste Paradisets barn då jag var tonåring och läste sen om den för några år sen och det var som om det inte var samma bok, jag upptäckte helt nya saker som jag missat förut. Blindgång och Anna, Hanna, Johanna är också några av favoriterna. Lyllo dig som har dom att läsa!

http://mittlillahus.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

15 januari 2008 13:55

Lisa: Jag har visst läst MF iallafall för Anna, Hanna och Johanna har jag ju läst! (Underbar!) Är så glömsk! Men paradisets barn måste jag ju ge mig på då!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se