Direktlänk till inlägg 13 januari 2008

Mycket kom upp i helgen.

Av Persilja - 13 januari 2008 21:18

Dagen har präglats av att jag fått upp saker. Jag har fått upp min plåtiga lampa som flyttat runt på hyllor och golv och dörrhandtag i sisådär tre månader...eller mer. Äntligen fick jag den på plats. Jag var tvungen att skruva dit en ny stickkontakt först och att komma ihåg att köpa hem den där stickkontakten-ja, det är där problemet legat. Men nu är den uppe:

Jag har också fått upp tavellisterna som jag hade på väggen förut innan min pappa tapetserade och sen har de blivit liggande. Sen är det alltid så för mig att när en vägg är alldeles ny och fin utan skruvhål eller spikhål eller minsta fläck på, då får jag lite ångest över att sätta det första hålet. Men

nu är det gjort! Skönt!

Jag har också fått upp (och dessutom in i ramar) mina favoritfoton på familjen från Öland 2003.

NU alla nyfikna släpper jag fööööörsta bilden på min man!!!!!!! Ta fram förstoringsglasen nu!!!!

Blunda dock för den fuuuuula tapeten!

(När ska jag ta mig an att måla den eller riva den?)

Fast tapetserar jag om där då mååååste taket målas eftersom det är smutsigt och det ser ut som att någon skurat det fläckvis. Dessutom måste öppna spisen rappas om och målas vit och golvet är förfärligt nött och så vidare och så vidare. Nej, lika bra att skruttfultapeten sitter där den sitter och så får vi göra ett samlat grepp om x antal år. Jag vill riva innertaket och ta fram det gamla och riva golvet och ta fram det gamla...

Måste bara berabeta mannen först. (Att det är värt allt arbete.)

Ikväll hade vi världens norrsken. Det är magiskt att stå och titta upp mot himlen och se norrskenet dansa och röra sig. Det är mäktigt. Och det gick att fånga på bild! Slutartiden var över en minut-men jag höll den på broräcket så det blev helt okej!

NU ska jag gå och borsta tänderna och lägga mig och läsa. Har läst ut två böcker här på kort tid som jag rekommenderar: Linda Skugges "Ett tal till min systers bröllop" och så Sara Kadefors "Fågelbrovägen 32". Klart lysande böcker. Särskilt den senaste. Älskade den.

Nu läser jag Smuts av en journalist som jag i detta nu inte kommer på namnet på. Redigerar det senare. Lovande. Handlar om sexköpande män.

Jag har under lång tid bara läst kvinnoböcker och det är inte ett medvetet val, men jag tror jag ska låta det bli ett medvetet val. Detta år ska jag mest läsa kvinnor. Jag har nyligt läst Liza Marklund senaste och jag ska efter Smuts läsa Elisabeth George senaste...

Någon som kan tipsa om nåt bra (av kvinna) som jag kan ge mig an härnäst?

Nä, tandborstning

var det! Men vad nu! Något av mina skämtlynniga barn har varit framme: 

Godnatt kräk! 

 
 
m a r i a k o d e n

m a r i a k o d e n

13 januari 2008 22:00

Snygg lampa!!!
Å tavellisterna vart gräjt! Smuts var skitbra!!! Sen kan jag rekomendera Caipirinha med döden av Maria Ernestam, Bitterfittan av Maria Sveland(den kommer du att älska), Svek av Karin Alvtegen...Det finns så många bra böcker.......
Jag läser hundra år efter alla andra Stieg Larsson som är sjuuukt bra!!!!
Just ja, Läs elisabet anderssons Andra sidan Venus å sen har hon gjort en till...mmmm, vad hette den nu?????

Läs på!!

Ha det bra!!
Kram!!

http://www.mariakoden.blogg.se

 
Ingen bild

Persilja

14 januari 2008 06:54

Mariakoden: Ja! hurra! härliga tips! Bitterfittan har jag tänkt läsa-bara glömt. Karin Alvtegens har jag läst samtliga. De andra var okända men känns spännande. Jippi!TACK!

 
Ulle

Ulle

14 januari 2008 08:49

Så skönt det känns när man får upp sånt som stått till sig lääänge. Här står några hyllor och annat sen ett par år tillbax. *asg*

Om du gillar deckare så finns det flera bra författare i den genren : Anna Jansson, Mari Jungstedt, Karin Wahlberg till exempel. De har alla skrivit serier som jag har slukat.

Har du läst något av Torey Hayden förresten? Hon har skrivit många gripande böcker men alla kanske inte gillar den stilen av böcker.

Vad mysigt det blev med datahörnan! Håller med om att det är viktigt med placeringar. Kan inte mkt om Feng Shui men går på känsla.

Nu ska jag ta hand om griniga barn här. Kramkram!

http://bergatrollen.se

 
Ingen bild

Persilja

14 januari 2008 09:57

Ulle: Tack för boktipsen! Mari Jungstedt har jag läst nån och Karin Wahlberg men Anna Jansson var ny för mig. Deckare går ju alltid ner! Torey Hayden...känner igen namnet...men vet inte vilken typ av böcker det är? Ska googla!
Pussa barnen!

 
Maria

Maria

14 januari 2008 10:55

Hej Jag tyckte jätte mycket om Ett tal till min systers bröllop. Jag vet egentligen inte varför. Det var kanske kärleken till barnen mitt bland allt kräk och snor. Jag tänker på Mig äger ingen av Åsa Linderborg men den kanske du har läst redan och Kärleksbarnet av Hillevi Wahl, båda tyckte jag mycket om. Båda handlar om barn och alkoholism och just nu kommer jag inte på någon annan bok jag har läst i år som handlar om något annat. Ibland är hjärnan bara tom. Vad roligt med tandkräk.

http://mariasrum.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

14 januari 2008 14:00

Maria: Ååå, glömde ju att jag har en bibliotekarie i bloggbekantskapen!!! Tack för tipsen! Ska genast skriva upp dem på min att läsa lista!

 
Ingen bild

ia

15 januari 2008 20:03

Hallå, det finns så många bra författare, gillar du lite spänning så är Läckberg okey, lite mer tjejböcker - Denise Rudberg. Se föresten deras program torsdagar 4+ kl 21.00
Bra. Min favorit är Nora Robert fast hon e ju inte svenska. Alla borde unna sig många läsminutrar varje dag. Ha det gott// Inger

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se