Direktlänk till inlägg 12 januari 2008

Syglädje och sovglädje.

Av Persilja - 12 januari 2008 20:14

Jag fick syinspiration här på lördagkvällen!

Hurra.

Sydde nya överdrag till mina fotpallar från IKEA. Så här såg de ut före:

Juligt och fint, men jag är lite less. Har vita överdrag också men de är vita högst en dag pga av Pommac och barnen...

Så jag sydde egna i favoritfärgen:

Det här är från ett gammalt överkast  som ni ser i bilden här bredvid(med rosa väggar.)

Den andra är sydd av ett tyg jag ropat in på tradera.

Det är underbara tyger tycker jag, men så älskar jag ju grönt också. Kanske syr jag ett par väskor av de bitar som blev kvar.

Dottern hade kompis som sov över här igår. Det var premiär för henne och hon var såååå lycklig. (Jag har hållt mot i det längsta. Tycker inte man ska börja för tidigt med övernattande.) De hade jättemysigt.

 Byggde koja, lekte kurragömma och tog nattmacka vid  midnatt. Jag fick läsa saga för dem efter midnatt för att de skulle somna. Men först läste de själva.

Loveböckerna är skrivna av Eva Funck (hon med barnprogrammen som förklarar sjukdomar och annat superpedagogiskt) och illustrerade av F.Widlund-tillika min syster. Skryteliskryt!

Ikväll har 11-åringen pyjamasparty!

Måste servera lite chips och läsk.

 
 
m a r i a k o d e n

m a r i a k o d e n

12 januari 2008 20:39

Men det är klart man får kryteliskryta över sin syster som är såååå duktig!!!
Googlade henne (hihi) å känner igen många av böckerna hon har varit med att gjort!!!!
=)
Hälsa henne att hon är såååå superduktig!

Hoppas allt är bra, här är det lugnt värre. Barnen har åxå sovkompisar.....

Ha det Bäst!!!

http://www.mariakoden.blogg.se

 
Gry

Gry

12 januari 2008 20:40

Något skilnad, kan man säga... Tänk vad tyger kan göra! Måste säga att jag föredrar dina nya överdrag,-) Men alltså, du syr, serverar pyjamasfestande barn, grejar och donar på alla håll. Puh.... Jag skulle inte kunna hålla ditt tempo just nu.

Här har jag spelat Bingolotto (!....) med barna (första gången på flera åååår). Hade köpt lott till alla, inklusive maken som jag hade glömt att skulle bort i kväll. Försöker hålla koll på mina nu två lotter samtidigt som 5-åringen behöver hjälp, 10-åringen får spel för att hon missat en siffra och slänger ifrån sig lotten och pennan- går sen med arga steg in i sitt rum , telefonen ringer och en kär, gammal kompis som jag inte hört av på lääänge är i andra ändan av luren... Jag har åtminstone försökt göra något nytt och kul på min och barnas egna myskväll.... Att jag blev sittande 42 minuter i telefon samtidigt som världen rasade för upp till flera av mina bingospelande barn, tja...why not ,-)STOLT är jag i alla fall över alla barnen, som skärpte sig och kom starkt tillbaka till 3:ans bingo och vi vann!!-en ny lott! Tur att det inte blev 5, för jag vet inte om jag upprepar denna spelkväll inom närmsta framtid...

Kram Gry

http://www.madicken-madicken.blogspot.com

 
Maria

Maria

12 januari 2008 20:59

Hej Vilka jätte fina överdrag. Jag tycker också att man ska vänta med övernattande, det känns inte som om det är så bråttom. Vår äldste verkar tycka att man kan sova över hela tiden. Och jag säger nej lite för ofta, men idag sa jag ja.Vad kul att veta att din syster illustrerat de böckerna.

http://mariasrum.blogspot.com

 
Anna

Anna

12 januari 2008 22:30

Jättesnyggt hörru! Vilket läckert tyg!

http://anna-panna.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Anne

12 januari 2008 22:36

Snygga överdrag!

 
therre

therre

12 januari 2008 22:48

Näe, va coolt att din syrra illustrerat böckerna! :P

Jag tycker Eva Funck är jättebra! Dottern tycker också mkt om hennes program, hon har både Evas sommar- och vinterplåster på DVD, nu letar jag bara efter Evas superkoll (som ju också är kul även för vuxna :D), men vet inte om den finns på DVD, man får nöja sig med det som visas på TV ;)

Hur gammal är din dotter? Kanske måste kolla vad böckerna där handlar om, eller kanske är de för lite äldre barn? Hon ser ut o vara kanske... 7-8 år?

http://www.therre.se

 
Ulle

Ulle

12 januari 2008 23:06

Oj, så snygga de blev! Grönt är skönt!

De där böckerna har jag inte sett, kanske vore nåt för mina barn. De "stora" gillar den typen av böcker. :)

Kram!

http://bergatrollen.se

 
lillamy

lillamy

13 januari 2008 00:02

Superläckert och originellt.....Ha de´´!

http://myslivochhem.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

13 januari 2008 09:20

Mariakoden: Tack, jag ska hälsa henne.

Gry: Ååå, bingolotto. Nä det är ingen hit för oss. Men det var duktigt jobbat av dig iallafall! Jag vet allt om barn som kastar pennan i vredesmod...

Maria: Vår 11-åring vill sova borta fredag, ha sovkompis lördag, helg efter helg efter helg efter helg...

Anna: Tack Anna-Panna

Anne: Tack!

Therre: Dottern är sju. De passar nog perfekt för henne.

Ulle: Min 9-åring tyckte inte om dem (då han var 7) , men 7-åringen älskar dem, så det är så olika vad de faller för.

Lillamy: Tack!

 
Lisa

Lisa

13 januari 2008 18:28

Åh! Åh! Åh! Jag vill också ha fina sittpuffar! Gud vad snygga tyger och så himla bra för nu syns dom ju jämt. Vad nostalgisk jag blir då du skriver om Molly och övernattning, det var ju så himla kul, varför gör man inte sånt som vuxen, är sånt inte kul nått längre? Men syrran gör jag ju det, det blir ju naturligt då vi bor så långt ifrån varandra och då man hälsar på så blir det mycket flams och trams. Du skryter alldeles för lite om din syrra tycker jag, skryt mer!

http://mittlillahus.blogspot.com

 
kicki

kicki

13 januari 2008 19:50

Vilket lyft det blev med nya tygerna på pallarna, verkligen jättesnygga,,,du är så himla duktig,,,jag kanske har frågat förut men är du utbildad sömmerksa eller kan du bara sy ändå...hur gör man...
kramen på dej och ha en skön söndagkväll, kicki

http://kickilettenstrom.blogg.se

 
Ingen bild

Persilja

13 januari 2008 20:58

Lisa: Jag tror man är så rädd för att vara till besvär. Men jag älskar att ha nattgäster eftersom jag älskar omväxling. Jo, jag skulle vilja skryta mer men samtidigt är jag ju iallafall "lite" anonym fortfarande så det där med namn och boknamn känns inte riktigt som att jag är mogen för att skriva ännu.

kicki: Nix, totally självlärd-därför sitter jag ofta och svär över misslyckade projekt!!!
Men de visar jag inte haha!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se