Direktlänk till inlägg 12 januari 2008

Jag vill ha höns!

Av Persilja - 12 januari 2008 12:55

På vårt förförra boende hade vi en fårhage i närheten. Det var jättemysigt. Vi gick alltid dit och matade dem med hårdbröd och gräs och annat. Jag gillar får. Skulle gärna ha några stycken. Här i byn finns inga får. Massor av hästar. Man ser hästar åt nästan alla väderstreck. Kor finns det på en gård och höns verkar en tre fyra stycken ha. Jag drömmer om att skaffa några hönor och en tupp. Tycker det är sinnebilden av lantliv. Hönors kucklande och kacklande är för mig det mysigaste ljud som finns. Det ska nog gå bra med Pommac. Hans storasyster klarar av att leva med hönor så det ska nog han lära sig också...

Här är dottern med fårskocken 2005.


 
 
Miri

Miri

12 januari 2008 13:16

Høns det ville jeg også gerne have, hvis jeg boede i eget hus! De er både smukke, hyggelige og nyttige- de spiser rester, giver æg og gødning!

http://kærlighed,sagde Losarinas mor

 
Gry

Gry

12 januari 2008 14:40

Det är jättemysigt med höns...Jag är uppväxt på "Noaks ark" med två av varje, ja- ialla fall kändes det så. Hur som helst, vi hade höns och tupp (och ja, den gal TIDIGT på morronen..), och hund med mera. Vår hund brukade springa iväg med kycklingarna (för ja, det BLIR kycklingar om man har höns OCH tupp OCH låter hönorna spara några ägg, hi,hi..)i munnen för att leka med dem. Han var ursnäll emot dom och det hände aldrig att han bet sönder någon. Schysst va?

Hunden var däremot inte lika vänligt inställt mot hästen. Morötter och äpplen blev snabbt stulna och nergrävda PRECIS utanför staketet så hästen inte kunde kunde få tag i gosakerna. AVUNDSJUKA kallas det, även på hundar!

Men om jag bodde rätt till så skulle jag absolut vilja ha en ny "Noaks ark". Det är så mysigt att växa upp så, och jag tror att som vuxen ger det också oerhört mycket.

Kram Gry

http://www.madicken-madicken.blogspot.com

 
Ingen bild

Lucia

12 januari 2008 14:46

Jag håller med dig, jättemysigt med höns. Det borde vara perfekt hos er eftersom du jobbar hemma och kan pyssla om di små : ) Min svägerska bor på landet och har höns. När de får kycklingar är det bara hur sött som helst. Härligt också att få sina egna ägg med riktigt knallig gula. Nä nu fick jag en häftig längtan efter sommaren så att det blir lite egen hushållning av grönsaker och potatis. Det är min melodi : ) Ha en bra lördag och hoppas ni har bättre väder än oss.
http://www.gavleveckan.se/blogg/visablogg.aspx?guid=5dae6606-65f9-41c1-ac00-ed22dfb43007

 
Moster Mjölgumpa

Moster Mjölgumpa

12 januari 2008 14:58

Både min mamma, syster och svärmorfar har höns. Strax innan jul mockade vi hönshúset hos sambons morfar och då lyfte jag en höna för första gången i mitt liv. Wow.
En gång när vi satt ute och fikade i mammas trädård var tydligen även tuppen sugen, för hux flux hade han tagit min sockerkaka som jag höll i handen.
Visst ser det härligt ut med lite hönor som struttar runt i trädgården.

http://www.mjolgumpa.blogspot.com

 
Chatarina

Chatarina

12 januari 2008 17:38

Hönor står på min önskelista med! Kanske blir det några under våren... har upptäckt att det går ca 30 ägg i veckan här hemma... så det kommer nog inte hinna bli några kycklingar :)
Supercharmit med frigående höns på backen... Rena idyllen! (min gubbe har Pettson som förebild)

http://gardet.blogg.se

 
Ingen bild

Persilja

12 januari 2008 19:55

Miri: Ja, gödningen är ju perfetk till trädgården!

Gry: Sicken taskig hund! Utstuderad! Haha!Det trodde jag aldrig...;D

Lucia: Ja, äggen är ju bonusen. Annars är tanken mest för att det är så mysigt. Komemr aldrig att äta nån höna eller kyckling!!!
Nä, de får dö av ålder hos oss.

Moster Mjölgumpa: Vilken tokig tupp! Kul att få träffa höns sådär då och då.

Chatarina: Jamen då är det ju bara att skaffa- Klart Pettson ska ha höns!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se