Direktlänk till inlägg 10 januari 2008

Meningslösheten drog över mig...

Av Persilja - 10 januari 2008 09:47

Alla kommer vi väl då och då till såna dagar då allt känns meningslöst. Jag kommer dit var tredje vecka eftersom min (j***la) menscykel är så kort. Det stavas alltså pms.

Trots att jag vet hur det brukar kännas och vet att det går över och vet att det bara är en kemisk substans som kvaddar för mig så gör ju den där substansen likafullt att jag blir deppad. Visst tänker jag att det går över ta´t lugnt osv men det är ju ändå så idag och imorgon och kanske i övermorgon. Särskilt många knep finns det nog inte. ÄVen om choklad och godis kan trösta för stunden så hjälper det ju inte. Däremot borde jag ju prova de olika naturmedel och medicintips jag fått av er i olika kommentarer. Men lika snabbt som det kommer lika snabbt glömmer jag bort känslan när den inte anfaller mig och då glömmer jag att införskaffa medikamenten. Det ångrar jag till exempel nu.

För just nu känns allt piss.

(Jaja, du som tycker att jag har allt jag önskar mig som du skrev i en kommentar-jag vet-men jag tänker ändå skriva om att jag mår piss!)


När jag var på Lindex igår och såg alla underbara kläder och såg priserna, under 100 spänn det mesta, då blir jag lite matt å mina kreativa vägnar. Att sitta och skapa barnkläder och sy själv och försöka sälja känns tämligen meningslöst. Herregud, det finns ju ett megautbud därute! För inga pengar. All min inspiration och lust att sy och skapa är på noll. Zero. Har provat sätta mig framför maksinen men inget blir gjort. Det känns meningslöst. Trist när det känns så. Av erfarenhet vet jag att det inte är någon idé att jobba med det heller för aldrig blir det så fel och konstigt som när jag lider av pms. Det är bättre att spara sig till kraften och lusten återvänder. Om den gör det. Men det där sista var nog pmsindränkt. Nog gör den det. Det brukar ju göra det-varför skulle det vara annorlunda nu.

Ska nu försöka finna någon mening med något...diska till exempel, eller bokföra, eller dammsuga...

Wish me luck. 

 
 
Gry

Gry

10 januari 2008 10:51

Jag lider med dig... Även om man VET att man kommer känna sig bättre snart, så hjälper det liksom inte när man ÄR riktigt nere:-(

Unna dig att se en bra film, ta en promenad eller bara surfa runt i bloggvärlden!!

:-) :-) :-) :-) :-)

Kram Gry

http://madicken-madicken.blogspot.com

 
Gry

Gry

10 januari 2008 10:55

P.(M).S. Hi,hi... Du, jag har lagt ut ett bra recept idag, något lättlagat och gott till i morgon- kanske? Bra att dubbla eller trippla för stora familjer som din och min!

D.S //Gry

http://www.madicken-madicken.blogspot.com

 
Esters mamma

Esters mamma

10 januari 2008 11:49

upp med hakan :-)
ang ditt syande, det är hur mycket bättre, roligare, finare och allt att ha en persiljaklänning än en lindexbody med elefanter på sig, så det så!
alla ungar har samma märken på kläderna och jag tycker inte det är roligt.
nu köper jag så mycket begagnat till ester men skulle jag köpa *nytt* så skulle jag hellre köpa av dig än gå till affären.
kämpa på vännen, det blir bättre

http://estersmamma.blogg.se

 
Sissi i Norge

Sissi i Norge

10 januari 2008 11:51

Mensen burde vært FRIVILLIG! Vi er TRE med diverse hormoner og utbrudd og godtesug her... En formue i bind og tamponger.
Vet ikke hvordan det er i Sverige, men her har alle butikker tilbud på bleier, "kjøp 3 får den 4. gratis" Joda,helt flott, for bleier er dyrt,og dette kom ETTER min siste var ferdig med slikt. Jeg etterlyser en butikk som tilbyr "Kjøp 3 pakker bind - få den 4.pakken gratis. DER skal jeg bli stamkunde....spesielt med min korte 3 ukers syklus..

http://sissi-mor.bloggagratis.se

 
Charlotte

Charlotte

10 januari 2008 12:24

PMS kan ställa till det minst sagt. Du syr så häftiga barnkläder, lite ledsen över att jag inte har yngre barn och är för gammal för att skaffa nya så jag får vänta tills barnbarnen kommmer inom en avlägsen tid och då har väl retro-stilen redan gått över kan jag tro. Nej vissa dagar är inte roliga. Har du tänkt på att sy annat än barnkläder? Det kanske är lösningen för att komma igång igen. För visst är det trist när butikerna dräller av retro-kläder till inga pengar alls...men de är inte hantverk eller välsydda ens. Som min make uttryckte det: kan du inte köpa riktiga strumpor istället för att sticka dem? Gissa om han låg dåligt till JUST den dagen. Han tycker så om brödbak också, köp så fastnar du inte i kvinnofällan... det har jag redan gjort så... livet är roligt nästan jämt. Skickar stöttekramar upp till norr från ett mycket solig huvudstad.

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Miri

Miri

10 januari 2008 12:24

Nu lider jeg ikke af pms, men kender godt til de der meningsløse dage...
Heldigvis går de over i dejlige, glædesfyldte og kreative dage!
Forkæl dig selv!

http://kærlighed,sagde Losarinas mor

 
Eva i Halmstad

Eva i Halmstad

10 januari 2008 12:42

Ta du Pommac och gå en lång runda, ta på dej rejält för de blåser ute (här blåser de).
Ha de så gott,
Eva.

http://evaihalmstad.blogspot.com

 
Ingen bild

Lucia

10 januari 2008 13:02

Stackars dig, det låter inget vidare att må så här varje månad. Jag tycker du ska prova några naturläkemedel, kanske det hjälper. Men du får skärpa upp dig vad gäller din business, ge aldrig upp den. Jag vet inte hur många gånger jag handlade färgglada kläder åt våra små boys, när de var små, på tjejavdelningen. De ville också ha lila och silver : ) Killkläder ska tydligen alltid vara marinblå, beige och kanske mörkgrönt. Så trist! Näe jag som är en sucker för färger hejar på dig. Nu får du sy ännu fler unika, roliga och fantastiska kläder tycker jag. Det är folk beredda att betala för. Gärna fler härliga flower-power inspirerade väskor till våren. Jag använder den jag köpte av dig varje dag. I love it!
PS. Kom på varför min länk inte funkar. Den är för lång och får inte plats i rutan. Jag lägger in den här istället
http://www.gavleveckan.se/blogg/visablogg.aspx?guid=5dae6606-65f9-41c1-ac00-ed22dfb43007

 
therre

therre

10 januari 2008 13:29

Förstår att det kan kännas ut trist att sy o ingen vill köpa, men ja - klart nån vill köpa o det vet du ju, och du kan ju sy åt dina egna barn, de måste tycka det är kul att ha sådant som ingen annan har! :D Jag tycker du syr jättefint (som du redan vet)

Lycka till med PMS:en, har aldrig haft de problemen som tur är!

http://www.therre.se

 
Ingen bild

Persilja

10 januari 2008 13:52

Gry: Tack gulle dig. Jo, man ska vara extra snäll med sig själv...

Esters mamma: Tack snälla för de peppande orden!

Sissi: Haha! Jo! Nog skulle du behöva den fjärde gratis!!! Hihihi! Huja om alla får pms samtidigt!

Charlotte: Jag är så rädd om min kreativitet att jag försöker låta bli att sy när den är väck. Väskor är rätt kul-måste bara vänta in inspirationen. Lyllo er som har sol!

Miri: Ja, tack, det går över. Det vet jag tack och lov. Tänk det finns de som det inte går över för. De deprimerade, Stackars dem.

Eva: Jo, friskt luft är BRA!!!

Lucia: TACK Snälla! ska genast gå in på din blogg nu för den är så glad och färgstark och vacker!!!

Therrre: Tack gulle! Hur har det gått med flaggspelen???

 
Ingen bild

Anne

10 januari 2008 14:51

Oj nej, låter inte alls bra. Hoppas du snart börjar må bättre. Men nog så jävligt om det är sådär varje månad.

Tappa inte din skaparglädje! Du gör så fina saker! Jag har inte själv barn så det är jättesällan jag köper barnkläder. Men man kan kanske jämföra det med annat hantverk. Jag tycker det är helt naturligt att handgjorda saker är dyrare än fabriksgjorda made in tjingtjong. (Tycker dessutom synd om fabriksarbetarna som man vet att har en urusel lön medan stora företag tackar och tar emot pengarna. Men det är en helt annan fråga). Kvaliteten är ju helt annan och antalet tid och möda som hantverkaren sätter ner på sitt arbete måste ju få synnas i priset. Men jag inser att marknaden är hård. Men meningslöst är ditt arbete definitivt inte! Jag kan kanske inte köpa så mycket hand made som jag egentligen skulle vilja, men då när jag gör det har jag full förståelse för att de är lite dyrare än fabriksvaror. Jag tycker dessutom om när jag vet vem som har gjort det och att det är någons egen produkt från början till slut. Jag tycker om att ge handgjorda saker som gåvor och uppskattat verkligen när jag själv får sådana gåvor. Persilja, hjärtat hänger på dörrhantaget i köket. :)

 
Lisa

Lisa

10 januari 2008 15:01

Glöm inte att du ska glamoura och skämma bort dig själv i år så köp lite kläder åt dig själv också! Annars så kan du väl fasiken inte jämföra dina klänningar med köpesklänningar, det är ju som att konstnärer inte skulle måla för att man ju kan köpa affischer på gallerix. Du måste marknadsföra dig. Jag vet inte hur för jag kan inte sånt, men jag är övertygad om att du skulle få allt sålt bara folk visste om dig!

http://mittlillahus.blogspot.com

 
Gry

Gry

10 januari 2008 15:11

Har föressten glömt att säga tack till dina kommentarer på min blogg! Trevligt att du hittade in till slut! Jag har fått en bloggvän att kolla vad som är fel, men det ska inte påverka möjligheten att kunna komma in och se bloggen- så jag hoppas du också kan hälsa på nu ;-) Det nog dina spöken som håller låda...

Kram Gry

http://www.madicken-madicken.blogspot.com

 
kicki

kicki

10 januari 2008 17:00

Ja fy för PMS, ett helsike faktiskt...just nu är jag en riktig klimakteriekossa istället, jag svettas om nätterna så varje dag får jag vräka ur sängen och bädda i nytt...(skulle behöva din gubbe här nu som hjälpte mig med tvätten)..har inte haft mensen nu på 50 dagar och det är ett himmelrike för jag hade också det var tredje vecka förut men då fick man dessa vallningar istället, får nog försöka ge mig in till stan och köpa ngt hälsopreparat...vad har rekommenderats till dej...
Ge inte upp ditt syande, du gör ju helt underbara skapelser och hoppas att det kommer mer väskor modell större i form snart...jag är spekulant på en, skulle vilja ha en svart med blommor på....har du något sånt tyg.
Kramen på dej från kicki

http://kickilettenstrom.blogg.se

 
Ingen bild

Persilja

10 januari 2008 18:04

Anne: Ja herregud vilka goa kommentarer jag får! Den ena goare än den andra! Tack snälla för alla fina ord! Det värmer min pmsiga själ!!!

Lisa: Jo, det är ju det det handlar om. Kanske mama blir magin...

Gry: Japp nu hittar jag och du ligger i min länklista!

Kicki: Tack guliga du för snälla ord. Ja, jag får väl börja hoppas på klimakteriet, men jag kommer SÄKERT att drabbas av svettningar och alla andra symptom!!! Hoppas maken fortfarande tvättar då!!!

 
Clara

Clara

11 januari 2008 11:05

Tur att du blev uppdragen ur detta svarta hål.....av hjälpsamma och entusiastiska blogg vänner!
Om jag bott lite närmare så hade jag cyklat över till dig och tröstat dig....jag känner igen dina tankar...jag faller jag också ibland...ner i de där jäkla hålen...förresten vem är det som gräver dem?
Men nu persilja får du ladda symaskinen...vässa saxen...räta på ryggen ..och gå ut i världen och tala om för alla att ditt hantverk är KVALITET och riktigt äkta svensk Hantverk....kläder skapade av kärlek och omsorg....för människan och naturen!! Du är ju inne på rätt linje ..med ditt miljötänkande och återanvändning....ge inte upp nu..det här kommer stort...så var med nu och vässa tänderna!
Många energigivande kramar från Clara i Linneskåpet...kraaaaaaaaaammmm......har du inte börjat äääännn...syyyyy nu!

http://claraslinneskap.blogspot.com

 
IT-mamman

IT-mamman

11 januari 2008 19:15

Men lilla gumman. Nu är jag lite sen, men jag vill ändå säga att skit i Lindex priser. Folk vill ha äkta vara, kläder gjorda med känsla. Det är det du gör och det är därför jag vill köpa mer!

http://itmamman.wordpress.com

 
FiALiA

FiALiA

19 september 2008 13:16

Aj aj, jag som nyss öppnat en e-butik med bla barnkläder - nytt, second-hand, tillfälliga partier från England, USA etc, och självklart hemsytt!

Det kommer att gå åt pipsvängen om alla ska handla på Lindex. Jag hoppas flera av er som skrivet inlägg hittar mej - så jag kan fortsätta vara kreativ utan att gå i personlig "konk"...

Jag känner igen det där med PMS... varför? Det är ju så mycket trivsammare när energin och kreativiteten bubblar inombords.

Kram & lycka till
http://powderpuff.bloggagratis.se

http://www.fiaz.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards