Direktlänk till inlägg 7 januari 2008

Husånger!

Av Persilja - 7 januari 2008 14:12

Som jag skrivit om är diskmaskinen trasig. Har handdsikat sen den 22 december. Börjar snart vänja mig. Det är riktigt meditativt att diska. Tvättmaskinen trodde jag pajade men den hämtade sig. Kyl/frysen är dålig. Smältvattnet vill inte rinna undan utan rinner till botten och blir äckligt illaluktande och blöter ner allt som det passerar. Skunkäckligt.

spisen pajade strax efter att vi flyttade in och vi köpte en ny för några månader sen. En enkel vanlig electrolux med häll.

Idag när jag stod och diskade och hade en ugnspannkaka på gång sa det "POFF!!!!" från spisen och ett rött sken blixtrade till. Spisen smällde alltså och den är nu helt död. Maken har mätt och sett att det är ström till kontakten så ingen säkring har gått.

Spisen var ju NY juh!

Nu har han åkt till electrolux service (som inte svarar i telefon) för att kolla om de kan komma och "ta tempen" på spisen.

Ska det aldrig ta slut detta???

Centraldammsugaren pajade också bara några veckor efter vi flyttat in och vi har inte hittat felet ännu. Vanliga dammsugaren går knackigt.

Internet tjorvar (visserligen självförvållat) och tv-mottagningen funkar endast i ett rum (trots att det finns tv-uttag i fem rum).

Jag ser tusenlapparna fladdra iväg.

Jag börjar så smått förstå de som vill bygga nytt. Tänk att flytta in i ett hus där ALLT är nytt och fräscht och fullt fungerande.

VARFÖR skulle vi flytta in i detta draaaaagiga gamla hus där spökena roar sig med att förstöra alla apparater????

Jag åååångrar mig.

(INTE!)

 
 
Eva i Halmstad

Eva i Halmstad

7 januari 2008 14:54

Hej på dej Persilja, o go fortsättning.
Eländes elände.
Jag hade ett liknande problem som du med kyl/frysen de var skit som fastnat i avrinnings röret, jag körde uppen ståltråd i hålet både nerifrån och innifrån kylen, och vips så lossnade de, tänkte bara att du kunde prova.
Ha de gott,
Eva.

http://evaihalmstad.blogspot.com

 
Miri

Miri

7 januari 2008 15:04

Der er et ordsprog," En ulykke komme sjældent alene" , det må vist gælde for alle jeres maskiner!

http://kærlighed,sagde Losarinas mor

 
Gry

Gry

7 januari 2008 15:33

Ajdå, vad tråkigt:-( fast visst är det typiskt, men kanske även logiskt att allt pajar på en gång. Allt (förutom spisen..)har väl varit inköpt samtidigt och då börjar apparaterna i tur och ordning lägga av som små tidsinställda irritationsmoment (har varit där, förstår du..)

Mysko med allt annat som lägger av, ni får säga till spökena att "nog nu, gå iväg.."

Skrattar gott åt din tvättande make..:-) Hos oss tvättar han inte så mycket, maken alltså, men han kan gärna sortera tvätt. Detta resulterar ofta i att mina strumpor hamnar hos en av barnen, och helt plötsligt är mina strumpor märkligt små.... Svårast har han med pojkarnas strumpor. Ofta köper jag likadana fast olika storlekar då (5 och 11 år), men han parar ihop hejvilt och det liknar ingenting. Inget passar för någon. När han sorterar in dotterns (10år) toppar som mina och visaversa då börjar jag fundera om han någåongång tittat ordentligt på oss ;-)

Tack för dina roliga vardagshistorier! Jag känner igen mig i mycket, kul (eh..)

/kram Gry

http://www.madicken-madicken.blogspot.com

 
Ewa

Ewa

7 januari 2008 16:12

Spöken?
Virus som angriper elmojänger?
En ande från Råd & Rön som testar allt åt er?

http://fundringar

 
kicki

kicki

7 januari 2008 17:53

Det är inte en liten mus bakom spisen som har vållat detta, vi hade så en gång och det rök av spisen, peter drog ut den och bakom satt en fasteldad mus i sladdarna...
Hoppas allt löser sig för dej...du klarar säkert detta också..fram med spritköket...
kramen från kicki

http://kickilettenstrom.blogg.se

 
Ingen bild

Anna från pite´

7 januari 2008 22:20

Hej,en liten "tjyvläsare" som yttrar sig. Har ni kollat elen som kommer till huset? Ibland kan det komma för hög "dos" in till uttagen(jag är ingen elektriker-därav denna lekmanna förklaring..!) Detta var fallet hos oss, alla lampor gick hela tiden gång på gång. Styrkan mättes och åtgärdades. Tänkte bara nämna det.
Hälsningar från en tre-barns mor som älskar dina vardagliga inlägg.

 
Ingen bild

Persilja

7 januari 2008 22:33

Eva: Har kört med tops men de är för korta. Ska testa ståltråd! Tack för tipset!

Miri: Mmm, känner till det ordspråket!

Gry: Tack för att du gillar mitt tråkiga liv! Roligt med din mans ickeseende! Typiskt män va? haha!

Ewa: Ja, nåt skumt är det! haha!

Kicki: Tackar gud för mikromaten!

Anna: Det låter ju logiskt! vi har högre spänning än normalt, det har vi mätt så vi får köpa speciella glödlampor som klarar högre spänning. Tjorvigt. Men visste inte att det går att ändra.
Ska kolla upp det.
TACK!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards