Direktlänk till inlägg 3 januari 2008

Detta är vad jag ser.

Av Persilja - 3 januari 2008 20:00

Där jag har datorn nu ser jag till vänster detta:

Ytterdörren, hallampan och fönstret ovanför ytterdörren som man inte når utan stege och därför alltid har spindelväv och damm i sin nisch. Tänk allt det där trärena med vit färg på så skulle det vara riktigt fint. Och så en annan ytterdörr. Helst en gammal...med spröjsad ruta...

Tittar jag till höger ser jag detta: 

En ful gammal tapet, mera trärent och en massa familjefoton snabbt uppspikade. En provisoriskt upphängd lampa som blivit kvar.

ALLA som kommer till oss första gången säger "så synd att de målat dörrarna så fult".

Tänk JAG tycker inte det!!!

Jag är galet förtjust i just den gröna nyansen!!!

Okej, visst hade dörrarna varit vackrare om de varit vita, men de är speciella nu med sin gröna färg.

Det är då inte det första jag tänker på när jag tänker förändring. Det är lite lustigt att ALLA tycker de är så fula.

Det är ju lite taffligt utfört men det ser jag inte heller. Jag är bara så GLAAAD att jag har gamla dörrar!!! Jag älskar ju gammalt! Tänk om de hade bytt ut alla dörrar! Det har de gjort nere, men gudskelov inte uppe.


På Leos Lekland var det MYCKET folk. Någonstans i min hjärna hade jag fått för mig att det skulle vara lite. Haha! Det var TOKmycket. Många pitbor hörde jag. Jullovslediga människor.

Men det gjorde inget. Barnen njöt. De tyckte det var galet skoj. De sprang frivilligt omkring i ett maratonlopp på över fyra timmar. Med vätskekontrollstopp nu och då. Jag satt i en skön skinnsoffa och läste en lovande bra bok av Sara Kadefors "Fågelbrovägen 34" (tror jag den heter). 

Det var en skön dag. Även om jag blev åksjuk av att köra bil och magen vände sig när jag såg hamburgare och kladdkaka med vispgrädde. Däremot lyckades jag trycka ner en grov macka med salami och brie.

När jag kom hem kastade jag ut granen och upplevde vardagsrummet megastort igen. Smart trick det där!

Nu ska jag snart bänka mig framför teven för att se Jane Eyre. Romantik i kubik! Missa inte!

Och spänning, alla killar vill se den också! (De bara himlar med ögonen när romantiken flödar...) 

11-åringen med kirunakompis har bakat en kaka som vi ska smaska i oss. Vi slår oss ner i soffan som är full i barr och blundar inför skräpet på golvet. (Pommac har demolerat en hushållsrulle och jag ska ta upp skräpet men tänkte faktiskt att det är bra träning för mig att sätta mig i röran och bara blunda. Vilket jag brukar göra ändå men då klarar jag inte att blunda. Jag sätter mig och får spader och blir grinig. Nu ska jag INTE bli grinig. Inte få spader.

Bara njuta med slutna ögon, eller ögon som inte sänker sig onödigt lågt.  


 
 
Katarina

Katarina

3 januari 2008 20:29

Underbart vackra gamla dörrar, jag vill också ha ett hus med gamla dörrar...

Kramar
Katarina

http://katarinasdag.blogspot.com

 
m a r i a k o d e n

m a r i a k o d e n

3 januari 2008 20:30

...eh, det där spammet vet jag inte heller nåt om....hehe...men jag har blockat ip-adressen......Vet inte om det kan vara nåt skadligt eller......?????
Krya på dig! Skicka hit lite kräksjuka.......har ätit för mycket........=(

http://www.mariakoden.blogg.se

 
Ingen bild

Persilja

3 januari 2008 21:04

Katarina: Kul med nån som förstår sig på gamla målade dörrar!!!

Mariakoden; HUR blockar man en IP-adress???????
Varsågod-lite kräksjuka kommer HÄR ###"#€"#%#€%#€%##"€"#€"#€%##&%/€%€%#€

 
Lucia

Lucia

3 januari 2008 21:41

Jag håller med dig. Dörrarna är fantastiskt fina. Förstår att du gillar det gröna för det gör jag också. Vilken cool lampa ni har i hallen!! Den skulle passa hemma hos oss : )
Skönt att du mår bra nu. Jag med så jag har jobbat idag. Verkar inte som att det går att skriva in min URL till bloggen men man kan gå via gavleveckan.se. Sköt om dig!

http://www.gavleveckan.se

 
kicki

kicki

3 januari 2008 21:45

Skönt att du kryat på dej, var det kräksjukan du hade? eller var det för mycket mat kanske, skumpan....
Visst är det snyggt med gamla dörrar, bevara dem och njut av att de finns kvar i huset, det finns alldeles för många som slänger ut dem när de renoverar.
Kramen från ett vintervärmland, kicki

http://kickilettenstrom.blogg.se

 
agata

agata

3 januari 2008 22:06

Hej!

Återgäldar besöket! Det här var ett trevligt ställe. Om det inte var drygt 50 mil emellan skulle jag hälsa på på riktigt, men jag får nog nöja mig med att länka till ditt virituella hem! Må gott!

Och du har väldigt vackra dörrar! Den där gröna (oliv?) tillhör även mina favoritfärger!

http://agata99.blogspot.com

 
Ingen bild

Persiilja

4 januari 2008 00:16

Lucia: Jag ska prova!

Kicki: Det var nog en kombination för nu ligger 9-åringen och mår pyton för skumpabaksmälla smittar väl inte? ;D

Agata: Jag med! Älskar sån ljus oliv. Kul att du gillade mitt plejs.

 
Lea

Lea

4 januari 2008 00:19

I love gamla dörrar! Gamla dörrar har själ..
Måste bara säga att..
Du skriver så otroligt roligt och medryckande helt enkelt en himla rolig blogg att följa!
Ha det bra!
/Lea

http://leaslantliga.blogspot.com

 
Ingen bild

Anne

4 januari 2008 02:02

Jag tycker att både dörren och färgerna är jättefina! Gamla dörrar är en fröjd för ögat (oftast) och det är en helt annan sak att öppna en gammal dörr jämfört med en ny dörr. Det känns annorlunda på så många olika sätt. Tycker det är lite samma sak med gamla trägolv.

 
therre

therre

4 januari 2008 02:23

Jättefint som du säger med allt det där vitt! :)

Dörrarna gillade inte jag heller, men ändå... De känns faktiskt du på nåt sätt, och tycker också du ska vara glad över att du faktiskt HAR gamla dörrar! :D

http://www.therre.se

 
ulf

ulf

4 januari 2008 06:36

Ramlade in via Bagarberta. Önskar dig en god fortsättning på det nya året. Ha det gott.

http://vildhunden.blogspot.com

 
Maria

Maria

4 januari 2008 09:20

Hej
Jag älskar den gröna färgen. Hur kan de säga så?

http://mariasrum.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

4 januari 2008 10:25

Lea: Tack snälla!

Anne: Ja! Håller så med!

Therre: Du är i majoritet. Jag tror grönt är en sån färg antingen hatar man den eller älskar...

Ulf: Välkommen!

Maria: Smaken är delad.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se