Alla inlägg under december 2007

Av Persilja - 7 december 2007 09:19

Idag måste ni hälsa på Helga och läsa detta roliga.

Av Persilja - 6 december 2007 21:13

Ikväll slappar jag framför Medium. Tv-världens mysigaste äktenskap finns där. Den mannen är såååå perfekt.

Utan att vara hamig eller överdriven. Inget slisk, bara en rejäl och ömsint karl helt enkelt! I love him. Her too.

Av Persilja - 6 december 2007 13:05

Denna veckas Hemmavidbilaga från lokalblaskan (Norrbottens Kuriren) med bland annat min krönika.

Varsågod! 

Av Persilja - 6 december 2007 09:15

"ALLA andra har tappat tänder!!! NÄR ska jag få en lös tand????"

Så har det låtit länge här i fyrabarnsfamiljen. Dotterns tandburk har gapat tom. I pojkarnas burkar ligger flera vita tänder sen länge.

Men så igår, den 6 december, 2007, sju och ett halvt år gammal får hon ÄNTLIGEN vara med om den magiska stunden.

Den väntade med att ramla ut tills hon kom innanför dörren efter skolan.

Och jag hann vara där med kameran!

Och nu har hon den! Första gluggen. Hon har njutit av känslan hela gårdagen och det första hon sa när hon vaknade var "Tänk att jag har tappat en tand!"

Så ni förstår att ni fått vara med om något stort här!

Tandfen hade glömt att varit på besök också. Dottern inspekterade vattenglaset med tanden och sa låtsasbesviket (eftersom hon känner sin senila mor väl) "näe, tandfen har inte varit här...än" varpå hon lade sig under täcket igen och jag skyndade mig att gräva fram en guldpeng ur jackfickan i hallen, gick fram till glaset, ploppade ner guldpengen och sa:

"Jo men det har hon ju visst det! Titta! Den syntes bara dåligt" och dottern köpte fusket med hull och hår och tog glatt upp guldpengen och hjälpte till att sätta första tanden i tandburken.

(Sen förstördes idyllen strax innan vi knatade till skolan av att hon tappat bort sin guldpeng och började beskylla sina brorsor för att ha stulit den och så var morgoncirkusen igång, men det är en helt annan historia.


Av Persilja - 5 december 2007 21:09

Fastnade framför Uppdrag granskning medan jag tog min tekopp och fast jag oftast har enormt svårt för han som leder programmet kunde jag inte låta bli att fastna. Jag blev så enormt besviken. Inte på ICA direkt för jag utgår ifrån att detta är något som alla affärer mer eller mindre håller på med. Jag blev besviken på att det som jag trodde var en hederssak så lättvindigt bara fuskas bort. Mat som jag köper vill jag ska kunna lita på. För den som inte såg programmet kan jag berätta att de packade om kött som gått ut och märkte om det med nytt datum och förlängd hållbarhet och lade ut det i butiken igen. Jag blir SÅÅÅ besviken på det. Varför kan de inte istället låta det ligga kvar och sätta halva priset? Nog kan jag köpa gårdagens köttfärs om den legat kallt och ser röd och fräsch ut men inte sjutton vill jag ju bli förd bakom ljuset!!! Tänk om jag tänkt spara den en dag innan jag tillreder den. Det som gör mig så bedrövad är att när de fuskar med något så känsligt som kött, hur fuskar de då inte med andra varor???? Deras egna märken som är billigare,  vad har de tagit till för metoder för att få ner priset?????

Vi har handlat på Willys sen vi flyttade till Luleå i maj. Maken är lyrisk över deras priser och jag har varit lite avvaktande. Jag har lusläst innehållsförpackningarna på alla deras varor för att hitta varför de kan hålla så mycket lägre  priser. Många saker är billiga för att de innehåller sämre saker. T. ex palmolja som man ska undvika finns i många av deras varor. Men många saker är riktigt bra också. Nu efter detta avslöjande om ICA tappar jag all tro till alla som hanterar mat. Hur ska man kunna lite på att det man köper är bra?  Det finns ju inga garantier. Ingen heder.

Jag känner mig riktigt förbannad på ICA nu. Snacka om girigt beteende!!!  Lurendrejeri! Det sorgliga är att det förmodligen gäller alla andra kedjor också även om de nu kommer att sko sig på ICA:s skandal.


Av Persilja - 5 december 2007 16:03

Så glad jag blev över dagens post! Så glad jag blev för att jag har en 13-åring. Jag blev till och med lite glad för att jag har en son som nu ligger i riskzonen för att börja använda alkohol och andra droger.

För då får man en SÅN här snygg broschyr och lika snyggt förpackat var den. Det är klart man öppnar och läser nåt som är så snyggt och smakligt förpackat! Heja alkoholkommittén!!! Bra jobbat!!! (Ni valde en bra reklambyrå!)

Av Persilja - 5 december 2007 15:54

Vad får man om man blandar en rulle självhäftande plast, en sax, ett kök och lite Persilja?

Jo! Nytt kakel!

Eller en budgetrenovering.

Verkligen en LÅGbudgetrenovering.

Det här ovanför var före "renovering".

Och här har vi det strålande resultatet EFTER:Observera det är inget julpynt även om färgen och formen antyder det. Närå, detta är åretrunt pynt som får hänga med tills vi renoverar...

Av Persilja - 5 december 2007 10:12

Byte av rum och ommålning och sådant som jag rapporterat om kom igång mest för att sonen var så deppad. Ville att han skulle få nåt annat att tänka på. Och eftersom han släktar väldigt mycket på sin mor älskar han att göra om. Så ett rumsbyte var ett smart drag. Vi är långt ifrån klara. Listerna ligger i garaget och väntar på vit färg. Vi funderar på vad vi ska göra med brädväggen som någon satt upp. Jag kan inte bestämma mig för om jag gillar den eller inte. Väggfärgen valdes dock särskilt för att passa med drivvedsfärgen på bräderna. Medelhavsblått och drivved tänkte jag skulle smälta ihop...

Så ska vi behålla den eller inte?

Den verkar vara gjord av gamla brädor. De är lite porösa och perfekta att trycka in ett häftstift i. Det syns inga hål sen. Han kanske kan ha den som anslagstavlevägg. Men är den särskilt snygg?

Jag kan inte bestämma mig. Sonen som älskar varma färger tycker inte så mycket om den blågröna färgen så väggen hjälper ju till att få in värme i rummet. Enligt feng shui är det väl bra med vatten och jord. Lite eld i form att gult eller orange eller rött ska också införas. Hans säng ska fyllar med röda, gula varma kuddar och i stugan ska han hämta en knallorange stålrörsfåtölj i äkta 70-talsstuk som jag hade när jag var liten.

Soffan kanske ska slängas ut. Eller kläs om. Tills vidare fick den ett tyg på sig.

Adventstaken funkar naturligtvis inte. Någon av lamporna är paj och jag har nu besökt tre affärer som haft slut på såna glödlampor. Det är tydligen fler som behövt såna! Fönsterkarmen är ny och ska målas vit förstås.

Gardinen som satt i köket hamnade i sonens rum. Han behövde något rött.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29 30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards