Direktlänk till inlägg 30 december 2007

Stök som vanligt.

Av Persilja - 30 december 2007 14:40

Ja, då var kalasen över och det syns verkligen i fyrabarnshemmet. Totalkaos. Och mitt i kaoset står en vacker, men tokbarrande gran. Dammsugaren vill inte suga som jag skrivit om, så det sopas en hel del. Varje gång jag går förbi granen till min symaskin (som tack och lov (peppar peppar) är hel) rasslar det till och ytterligare lite barr ramlar ner. Har dessutom tryckt granen nära ena soffan för att komma förbi lättare och då barrar det rakt ner i soffan...hur ska jag sanera soffan utan dammsugare?

Jag försökte mig på att kasta ut granen idag. Men oj vilka protester det blev. NEEEJ! ropade 13-åringen som knappt vistas i samma rum som granen men ändå tyckte julen blev alldeles för kort om vi tog ut den redan. Så den får stå tills i januari. Den 2:a åker den ut. Då har sonens kirunabesök kommit och fått se den. Som tur är är vi bortbjudna imorgon. Jag slipper alltså förvandla totalkaoset till feststatus. Det hade jag inte orkat idag. Så det blir bara att gå ut genom dörren och lämna stöket. Komma hem 2008 och börja året med att se det. VAd betyder det rent symboliskt? Borde inte första intrycket år 2008 bli städat och undanplockat? Ärligt talat tror jag inte det har den ringaste betydelse. Hos oss kommer det att vara kaos även år 2008. Tyvärr. Så är det bara.

Grejen är att lära sig gilla stöket, och att sluta skämmas för det. Jag tycker att jag nästan är där. Jag skäms faktiskt inte allt för mycket. Eller det var nog inte sant. Jag får skrämselhicka när någon öppnar dörren (så gör man här i en norrbottnisk by när man kommer till varann) men sen går det liksom över. Jag ignorerar känslan och lyckas på nåt sätt komma förbi den. Det är rätt skönt att ha fyra barn och en hund att skylla på.

Men nånstans önskar jag ändå att det inte var så stökigt. Att jag kunde sätta mig i en fåtölj och bläddra i inredningstidningar och lyfta blicken och se samma sak som i tidningarna.

Jag har genomskådat mitt stora intresse för inredningsreportage. Det är städningen jag ser. Det städade yttre. Ingen visar ju ett hem i stökkostym. Alla hem i tidningarna ser sådär perfekt städade ut. Någon liten pittoresk leksak som ligger placerad på en nydammad matta. Inga trasmattor som ligger i knöliga högar efter att en hund och två barn lekt jaga bollen, ingen disk som staplats i högar i väntan på att någon ska ta sig an den. Nej, alla diskbänkar i alla reportage visar glänsande plåt och nydiskad disk.

NU ska jag gå och laga middag. Inte på en glänsande diskbänk, nej jag får nog börja med att torka den och skura spisen. För att överhuvudtaget kunna laga mat. Sånt är så tråkigt, men det är ju självfövållat.

Eftersom kameran är trasig får jag lägga ut gamla bilder. För jag vägrar vara utan bilder. En bild från stugan i fjol somras. När vi inte bodde i Bensbyn och hade tid att vara i stugan.


 
 
Maria

Maria

31 december 2007 09:21

Hej
Nu kommenterar jag som aldig förr. Jag försöker vänja mig. Men jag känner så igen mig i de där stöket som aldrig försvinner och att jobba med att acceptera det. /Maria

http://mariasrum.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

31 december 2007 11:05

Maria: DET KAN ALDRIG BLI FÖR MÅNGA KOMMENTARER!!!!!!!!!! Det är själva navet i bloggandet!!!! Får jag inga kommentarer tror jag att ingen läser. SÅ du får kommentera hur mycket du vill. Det är som julklappar varje dag!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29 30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se