Direktlänk till inlägg 21 december 2007

Saknaden vaknade till...

Av Persilja - 21 december 2007 09:43

Saknaden kom som ett knytnävsslag i magen. Jag är expert på att stänga in känslor. Kapsla in dem och gå vidare. Men så kan de bara välla fram ibland istället. 9-åringen fick ett tjockt kuvert fyllt med brev från förra klasskompisarna. Det var de mest rara brev de skrivit. De skrev "vi saknar dig", "jag läänktar äfter dej", "vi saknar pepparkakorna din mamma alltid bjöd på med våra namn på", osv. Brev efter brev som var snälla och rara och ångade av kärlek och omtanke. Jag ramlade nästan omkull av saknad. Sen den dan vi körde från Kiruna har jag nästan inte hunnit ägna staden och livet vi levde där en tanke. Har haft så fullt upp med livet här. Allt nytt, allt som tagit tid. Alla problem som dykt upp. Allt roligt som hänt. Allt jag längtat efter som jag nu har, har jag njutit av. Men Kiruna har bara varit ett suddigt minne. Jag har inte hunnit tänka. Sakna. Undra. Bara släppt fram nåt stråk här och där. 

Brevet fick mig att förflytta mig tillbaka till vårt liv där och jag kom plötsligt ihåg allt och fick en stor klump av saknad. Allt var så lätt när barnen växt upp tillsammans. Kompisarna har man sett sen de var små och man känner alla föräldrar rätt bra. Man tillhör. Här är allt främmande fortfarande. Jag kan långt ifrån alla namn på alla klasskompisar till barnen. En del känner jag inte ens igen till utseendet. Och föräldrar har jag ingen koll på. Annat än de som barnen leker med.

Där, i Kiruna, finns alla de där vi känner, men de fortsätter utan oss. Det är en konstig känsla.

Vi måste åka dit under jullovet.

Säga hej till alla barnens kompisar. Vandra gatorna. Andas luften. 


 
 
Ingen bild

Linda

21 december 2007 14:44

Men gud va gulligt av den gamla klassen! Hoppas att ni får ett trevligt besök i eran gamla hemstad. God jul på er.. Kram!

 
kicki

kicki

21 december 2007 21:15

Ha nu en riktigt god jul och njut nu av friden...
Kramen på dej från kicki

http://kickilettenstrom.blogg.se

 
IT-mamman

IT-mamman

21 december 2007 21:41

Det är urkigt när längtan slår till. Kände också så till och från i början efter vår flytt. Åk dit och känn! Sen kommer det att vara skönt att komma hem till ert nya ställe igen. Kram!

http://itmamman.wordpress.com

 
Anna Stilla

Anna Stilla

21 december 2007 22:52

Jag saknar Göteborg. Nej, fel. Inte själva staden utan mitt gamla liv. Då blir jag lite ynklig, ringer min kompis som finns kvar där och planerar en liten resa dit. Sedan kommer Eskilstuna med sin vanliga rytm och jag måste flytta på mitt besök i mitt "gamla liv". Jag känner mig inte hemma i Eskilstuna. Kanske för att det är så ful stad.

http://www.annastilla.blogspot.com

 
/B

/B

21 december 2007 23:19

Ja, ni har ju vänt ett blad i er livsbok och det är alltid lite sorgligt. Jag, som är en sjukt sentimental människa, kan precis leva mig in i de känslor du upplever nu.
Vad gulligt av kompisarna!
:-)

http://www.lyckligagatans.blogg.se

 
essko (heminnerlig)

essko (heminnerlig)

22 december 2007 07:04

Jaa, såna där känslor känner jag igen. Vi har flyttat några gånger och innan jag hade barn flyttade jag också, så det finns flera platser jag knappt orkar tänka på för ofta för jag övermannas av längtan tillbaka (även om jag inte vill FLYTTA tillbaka dit direkt längre). Nu bor vi sedan några år på ett ställe där jag märker att vi faktiskt "hör till", och det känns väldigt bra. Vill nog tänka mig för innan vi flyttar härifrån.

Ha en god jul och ett gott nytt år! MÅnga hälsn Essko (som tittar in här de flesta dagar)

http://heminnerlig.blogspot.com

 
/B

/B

22 december 2007 10:10

Glömde ju säga: håll utkik efter Plaza interiör som kommer ut i slutet av januari, dvs nr 2/ 2008! Någon du känner är med där ... Haha.
Och: skicka sista fakturan, jag har inte fått den!
God Jul!

http://www.lyckligagatans.blogg.se

 
Ingen bild

Persilja

22 december 2007 10:21

Kicki: Detsamma till dig!

IT-mamma: Det är nog smart att åka dit för att märka att man inte vill flytta tillbaka. Fast det kan vara risk att barnen vill flytta tillbaka. De lääääääängtar hela tiden...fast det kanske är samma där, när det inte är lika abstrakt kanske längtan mildras.

Anna Stilla: Du passar på landet i ett litet rött torp med hönshus och fårhagar. Am I wrong? Du ska inte bo i en ful industristad. Men samtidigt när man läser dig så ser du ju aldrig det fula omkring dig. Du ser ju det vackra ändå!

B: Min sentimentalitet kommer och går. Hans kompisar var rara så in i bomben! Då blev jag supersentimental!!!!

Essko: Jag kan tänka på människor som aldrig flyttat och tänka att det måste vara en speciell känsla, men jag är alldeles för nyfiken för att inte flytta på mig...Man får ta saknaden som en besk krydda som behövs.
Kram!

B igen: Tack ska spana efter Plaza! Spännnande!!!! Fakturan kommer!

 
Kirsti

Kirsti

22 december 2007 10:54

Ja..verkligheten hinner i kapp oss lite då och då.. Men du har fina minnen från Kiruna att minnas..det är ju inte helt fel! Vill önska dig och familjen en riktigt God Jul och gott nytt "persilje"år! ..och så har jag nämnt dig på min blogg idag.. hoppas det var OK! :)

http://kirsti.tradgardsblogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29 30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards