Direktlänk till inlägg 20 december 2007

Spökplumpen.

Av Persilja - 20 december 2007 09:16

Kommer någon ihåg spökplumpen???

En svart plump som fanns i Kalle Anka när jag var liten. Finns han kvar???

Jag och min bror prenumererade på Kalle Anka när vi var små. När barnen var mindre hade vi också en prenumeration, men vi slutade för allt krafs de började skicka med i påsen med tidningen. En plastleksak av usel kvalitet, rena rama skräpet, började sändas med tidningen. Varför det???

Tror de inte att tidningen är bra som den är? Fokuset hamnade allt mer på leksaken och det blev turordningslista för syskonen på leksaken som skulle komma varje fredag. Leksaken plockades ut och tidningen hamnade ofta lite åt sidan. Den blev en biprodukt. Så prenumerationen sas upp. 

Synd på en annars bra tidning.

Nu läser 9-åringen Knasen och 11-åringen mangatidningar och 13-åringen computertidningar och 7-åringen har till nyss prenumererat på Winx. (Typ Barbie fast de har magiska krafter.)

Varför finns det inget "positivt ord för en kvinna med magiska krafter? Häxa, trollpacka, klok gumma, spåkäring...medan en man kallas trollkarl (vilken pondus!) magiker (hör ni hur ordet lyfter?). Någon som kan ett postitivt ord för en kvinna  med överjordiska krafter???

Men OJOJOJ vad jag kom på villospår nu då!

Detta började ju med PLUMPEN, Spökplumpen. Det är nämligen så att varje gång jag ser vår valp (bjässe) Pommac, så tänker jag på Spökplumpen. Han är så SVART. Det är helt otroligt så svart han är. Och den vita pricken på bröstet accentuerar hans svärta. Det är svårt att fånga honom på bild. Han blir bara en svart plump: 

 
 
helga

helga

20 december 2007 09:31

Jag håller med dig - jag skrev t o m och klagade i våras på dessa usla prylar som dessutom bara går sönder... Nej ge ut en bättre tidning istället eller fler nummer till prenumeranterna om de väljer bort leksakerna...

http://www.helga1.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

20 december 2007 09:52

Helga: En massbojkott där man skrev varför man slutade prenumerera vore bra. Miljömässigt är det ju ohållbart också! Dumma disney!

 
Ulle

Ulle

20 december 2007 10:33

Ja, visst är det knäppt med alla leksaker som ska med i tidningarna nu för tiden! Barnen får välja en tidning ibland och då är det ju enbart leksaken som lockar! :( Nä, vi har pratat om det många gånger så nu måste de välja efter något de ska _läsa_ annars får de ingen tidning... ;)

Er svarta plump ser bara för skön ut!!!

KRAM!

http://bergatrollen.se

 
Pippi

Pippi

20 december 2007 12:20

Svarta hundar är dösvåra att få med på kort... Blixt, säger jag bara... Fast då brukar ju ögonen bli som lysande eldklot i skallen på hundarna :) Bäst är definitivt dagsljus utomhus, gärna solsken/växlande molninghet :)

Har förresten svarat på din kommentar om detta med hopplösa ungar hos mig och NU tänker jag rusa vidare. Ha det gott! Kram!

http://langstrump.wordpress.com

 
Victoria

Victoria

20 december 2007 14:12

Men var inte Spökplumen lite läskig eller minns jag fel? Pommac ser ju i alla fall ut som en mysig stor pälshög som man bara vill gosa med, även om allergin väl hade gett sig till känna tyvärr!

http://vintage-victoria.blogspot.com

 
Eva i Halmstad

Eva i Halmstad

20 december 2007 14:38

Amazon är väl en stark kvinna , men inte några magiska krafter.
Eva

http://evaihalmstad.blogspot.com

 
Ewa

Ewa

20 december 2007 16:41

Jag minns Spökplumpen, men din plump är sötare. Jag minns Magica de Hex oxå, eller yrar jag nu?

http://fundringar

 
kicki

kicki

20 december 2007 16:59

Ja han är verkligen svart "lille" pommac, man ser inte ens ögonen på honom,,,han växer också, kan se skillnad på varje kort du sätter in, hur höga blir de som vuxna...gud va mysigt med träväggar kvar i huset, den kronan du har i halm, sån hade min syster som bodde i Luleå också fast hennes var det ett ljus i mitten på..
Ha det så bra och kramen på dej från Värmlandsskogen, kicki

http://kickilettenstrom.blogg.se

 
Ingen bild

Persilja

20 december 2007 22:10

Ewa: Magica de hex den svarta lilla ankan med ett enda begär att sno joakim von Ankas turkrona. Åssa madame Mim-härliga häxan med lila hår och kläder. Nej, inte yrar du!

 
Kicki

Kicki

20 december 2007 23:52

Har last ikapp pa bloggen din nu en stund.
Befinner mig i Peru med familjen och har det varmt & skont.Nu har vi varit har i 2 veckor och det ar ett tag kvar,super.
Kanns konstigt nastan att lasa om julbestyr,granar,sno o julklappar.Har ar julen stor,men SAA annorlunda mot hemma.
Ha en GOD JUL!

http://iverashus.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

21 december 2007 07:07

Kicki: Ja! Tack för påminnelsen, det ska ju vara ett ljus där i mitten! Har fått ärva den av svärmors som ärvt den av sin farmor så den har några år på nacken.

Kicki; Ååååh! Jag hade gärna varit i Peru!!! Lyllos! Njut och må! God Jul!

 
maloppa

maloppa

21 december 2007 09:03

Det första jag kommer att tänka på när du skrev: "ett positivt ord för en kvinna med superkrafter" var MAMMA, för det är väl det vi är, kvinnor med superkrafter...
Helt underbar liten spökplump du har men jag håller med om att det är svårt att fotografera svarta djur...

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
Ingen bild

Persilja

21 december 2007 09:35

Maloppa: Kloka kvinna!!! Såklart det är ordet mamma jag sökte. Där kan man verkligen få in allt, magi, stark, superkrafter och positivt. Vilket kraftord!!! BRAVO!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29 30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards