Direktlänk till inlägg 10 december 2007

Nu är det upp!

Av Persilja - 10 december 2007 14:36

Från förmiddagens svacka har jag hamnat på en formtopp! Iallafall med glädjemått mätt! Och får man mycket glädje i kroppen så spritter den liksom till och skakar ut de där sura svackkemikalierna som pudrats över en. Så I´m back! Fit for fight!

Det var ett paket som kom med posten som vände mig uppåt igen. Tack goafina Maloppa!

I paketet fanns något jättefint, grönt som hon plockat i skogen. Helt underbart!Åååå vad fint jag ska pynta nu! Har hängt två slingor i mina vita lampor och vips blev det juligt och fint!

Dessutom fanns det ett söt litet paket med något hon sytt! Titta bara!

Det är inte jag där bakom. (Det låg visst en tidning på bordet.)

Och se här;

Så fint! Så rart! Tack snälla fina bloggvän!

Ja, det var den svackan det! Känner mig sugen att ta tag i något!

Ser ni alla därute vad medlet för människors glädje, självkänsla, arbetsvillighet, lycka, kärleksspridning osv är? Jo, att ge en medmänniska något fint. Det må vara ett varmt leende, lite beröm, en kram, en kärleksförklaring, eller som här en gåva med massor av omtanke och värme. Sen sprids det som ringar på vattnet. Känner ni?

Visst förmedlar jag en helt annan känsla nu än i förmiddags!

Och så provade dottern julkläderna. Hon växer endast på längden. Från mullig gosig bebis till en längre och längre tösabit med lika smal midja som hon haft sen ett års tid. Så hennes kläder räcker länge. Kjolarna får jag alltid sy in och till slut växer hon i dem. Men då har de blivit för korta. För tredje året i rad ska hon ha sina älsklingsfinkläder från Indiska. Sötis!

 
 
Lilla My

Lilla My

10 december 2007 15:44

Sånt värmer!Att få bli visad omtanke en sån här dag som du beskriver i förra inlägget...det är GULD!!Det är ju skitsmart att zooma in på det som är vackert och fint och fungerar.Glädjeradar.Ha det bäst.=)

http://myslivochhem.blogspot.com

 
maloppa

maloppa

10 december 2007 16:07

Det kanske var tur att brevbäraren höll inne på paketet tills idag då, det kanske kom mer lägligt menar jag *ler*.....och jättekul att du gillade mitt lilla hantverk.
I ditt hem precis som i mitt syns det att det bor folk, ibland kan jag komma på mig när jag tittar i inredningstidningar hur opersonligt och kalt det ser ut. Näe, fram för lite stök, korviga mattor (vem har inte det som har hund...) och grejor ståendes både här och där som borde vara undanplockade - av vem kan man fråga sig för det är sällan jag som dragit fram allt...
Nä du har ett levande hem och var stolt över det, ta på dig tofflorna om dammråttorna biter dig i tårna - så gjorde ju jag *fniss*....

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
Ingen bild

Persilaj

10 december 2007 17:15

Lilla My: Tack för alltid lika gulliga kommentarer!

Maloppa: Ja, det kom verkligen lägligt!!! Jag får nog ta och göra det...vara stolt alltså...fast det kanske jag ändå är eftersom jag bloggar om det...innerst inne alltså. Skulle jag VERKLIGEN skämmas skulle jag väl inte visa det!

 
Ann-Charlotte

Ann-Charlotte

10 december 2007 17:26

Vad festligt, jag har precis sytt ett likadant nålbrev (fast i andra färger) som ska bli en julklapp. Lummer är vackert, var nog väldigt längesedan jag såg det i skogen här hemma. Och du var stolt över dina dammråttor och eventuella högar och trassliga mattor och allt annat, det är mycket tristare och värre att vara en sådan som ALLTID ska plocka och plocka undan efter allt och alla. Så funkar jag tyvärr... jag vill ha fler dammråttor och obestämda högar.

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Clara

Clara

11 december 2007 08:55

Vad härligt!!!!
Tack Maloppa för att du gjorde vår kära Persilja grön och krispig igen....hon var lite halvvissen där ett tag :)
Ja, tänk vad lite omtanke och vackert hantverk kan göra....!
Din lilla dotter är så söt där hon står i sin vackra röda stass...men skulle hon egentligen inte ha något från Persiljas verkstad ? Ahhhh, det får vara till nästa julfest, eller hur!?
Min dotter gick iväg med en av mina virkade mössor häromdagen....det är väl ett gott betyg när döttrarna tycker att det man gör är fint, eller hur? Då blir man glad! Nu ska jag tvätta av mig i nyllet och cykla ner till Stickshopen och fota lite mer...ska du hänga med....nämen skynda dig då !
KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAMMMMMMM

http://claraslinneskap.blogspot.com

 
Sissi i Norge

Sissi i Norge

11 december 2007 09:06

Man må se det store i det små! Det er ofte de små gledene og overraskelsene som gjør dagen og livet bra. Jeg hadde en dårlig dag i går, men utpå kvelden i hjemmesykepleien var jeg hos en eldre dame og skulle dusje henne. Hun reddet dagen min! "Så bra at det var du som kom, for nå er det så lenge siden jeg har sett deg. Dette var koselig!" Det er godt med slike kommentarer...selv om jeg var hos henne torsdag kveld også:)
Jeg skal kanskje få det ryddig når jeg blir gammel og ikke har verken unger eller dyr.

http://sissi-mor.bloggagratis.se

 
Ingen bild

carina

11 december 2007 18:21

Att Ann-Charlotte inte har hittat lummer kan bero på att det inte finns så mycket kvar och att den är FRIDLYST, m.a.o får man inte dra eller gräva upp den. Den har en mycket lång tillväxttid och blir därmed känslig för plockning. Vill bara upplysa, inte pekpinna. Carina

 
Ingen bild

Persilja

11 december 2007 21:14

Carina: Maloppa (och jag) vet att den är fridlyst, men man får plocka (eller klippa) för husbehov. Så denna är inte uppdragen med rötterna och hon har plockat till mig och till sig så vårt samvete är nog ganska okej. Men det är ju bra att upplysa för det kanske inte är så många som vet att den är fridlyst!

 
kicki

kicki

12 december 2007 17:54

Va snällt och ge dej lummer....jag har också klätt mitt hem i lummer, det hör till julen, men är giftigt...
kramen på dej från kicki

http://kickilettenstrom.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29 30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards