Direktlänk till inlägg 2 december 2007

Persiljepynt.

Av Persilja - 2 december 2007 21:41

NU har jag fått upp lite julliknande pynt. Det var när jag satt och såg julkalendern med barnen och nioåringen utbrast "åååå, vad fint de har, jag önskar vi också hade städat och pyntat" som jag kände att nu får jag skärpa mig. Så jag dök ut i garaget och grävde fram lite julsaker. Och det ÄR ju fint! Att jag gruvade mig så för detta! Adventsstaken fick jag fram igårkväll klockan 23.30 Den hade jag i ett köksskåp för jag är så rädd om den. Det är en stor favorit.

Resten togs alltså fram nyss. Denna lilla silverfärgade elljusstake är en favorit. Den är så enkel. Kanske inte så julig. 

Denna vita enkelt böjda, nedan, är en annan favorit. Båda är köpta för flera år sen på COOP i Kiruna.

Var tvungen att ta ner gardinen då maken skulle täta fönstren eftersom det drar kallt från dem. Få se när den åker upp igen. Egentligen är fönster vackrast utan gardiner men på vintern behövs det lite tyg för att få en känsla av värme.

Närmare jul blommar nog pyntet ut lite mer. Då ska barnen hänga upp varendaste grej som finns i lådorna med pynt. Tre (3) stora flyttkartonger fulla finns det!

Denna stjärna har jag framme året om. Gillar den. Och vem har bestämt att stjärnor ska vara framme bara vid jul?

Nej, denna kwinna gör som hon har lust!

Så det så.


Hör på tv:n att män är större miljöförstörare än kvinnor. Jag tror faktiskt att det rent generellt ligger en hel del i det. Nya bilar, nya mobiler, nya tv-appareter, är det inte mest männen som traktar efter detta?  Nya modeller bara för att det kommit ut nya... Eller? Tävlingsanda kanske? Själv är jag en sån som gärna nöter ut. Men det är inte av miljötänk, inte av snålhet heller, utan det är att jag blir så förtjust i det jag har. Jag är så löjligt trogen. Tycker synd om det gamla som borde bytas ut.

(Jag tror min karl har tur! Haha!)


 
 
maloppa

maloppa

2 december 2007 23:17

Vilken härlig väggfärg, kunde läsa ditt inlägg på mobilen medan jag satt på tåget men fick inte upp fotot *frustrerande*.
Kul att se alla dina ljuspunkter i huset. Stjärnan har jag ju stulit iden från dig och jag bara älskar den där den står uppe på vägghyllan och lyser ner över oss. Eftersom jag flyttade från mitt ex i juletid fick jag bara med mig några få saker så alla julgrejor vi har är nya och vi har valt dem tillsammans. Det enda som följt mig sedan jag var liten är en handgjord krubba från Betlehem med figurer i olivträd. Älskar den och kan vara utan allt annat pynt (nåja, nästan då...)
På tal om återanvändning ska jag ta efter en ide jag såg i en tidning, jag ska måla en gammal tråkig elljusstake svart till makens äldsta son - passar bra i hans rum. Måste få till det i veckan....

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
Ingen bild

Persilja

3 december 2007 06:43

Maloppa: Det var ju en kul idé med svartmålad stake! Eller att överhuvudtaget måla den! Ikea sålde trävita häromåret och då köpte jag en som sedermera blivit rosa med silverprickar.

 
Garbo

Garbo

3 december 2007 09:27

Här kom våran adventstake m levande ljus fram vid kvällningen oxå,jag tände värmeljus då maken undrade vart adventsljusen tog vägen?
Vi letade o letade men fann inte vad vi sökte så vi tog fram 4 finska glasstakar och satte svarta ljus m röda manchetter i o tände 1:a ljuset,fint o effektfullt! :)

Ha en fin vecka nu/Kram!

http://garbo.webblogg.se

 
Rosie

Rosie

3 december 2007 13:32


Tycker det är så mysigt när man sätter upp alla dessa ljus som lyser upp mörkret lite. Du har ju gjort ett bra jobb att få upp så mycket så sent. Jag har inte lyckas att få upp allt än. Hoppas din dag blir bra.

http://bearclaw.bloggagratis.se

 
Lisa

Lisa

3 december 2007 16:34

Vad mysigt det blev, och jag som var på så dåligt humör! Kankse borde jag ta mig i kragen och kila ut i garaget och se om adventsljusstaken ligger där nånstans. Jag gillar också fönster bäst utan gardiner, iallfall fina fönster. Själv har jag två gullrankor klättrande i gardinstången i vardagsrummet som jag nu inte vet vad jag ska göra med då julgardinerna vill upp, men dom får väl ligga tills ig på golvet i några dagar till skulle jag tro.... Men jag måste nog skärpa till mig Bosses kusin Bodil är på långbesök över julen och det är hennes första jul så jag vill att den ska bli speciell för henne och att hon ska tycka att det är lika mysigt som på tv!

http://mittlillahus.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

3 december 2007 17:59

Lisa: klart Bodil vill se pynt! Eller riva ner pynt? Är det inte sånt katter håller på med???
Gulligt namn! Bodil och Bosse.

 
helga

helga

3 december 2007 19:41

Jag gillar din adventljusstake med Maria och barnet jättemycket - är det ett antik/loppisfynd eller arvegods??

http://www.helga1.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilaj

3 december 2007 20:53

Helga: Den är från min man mormor. Ja den är väldigt fin!

 
Ulle

Ulle

4 december 2007 08:59

Det blev ju jättemysigt. :D Jag gillar också återanvänding...men tyvärr gärna nya grejer också och i kombination med ett litet hus så är det rätt förödande.... *s*

Hoppas du får en fin dag idag!

http://bergatrollen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29 30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards