Alla inlägg under november 2007

Av Persilja - 13 november 2007 09:01

Men! Kom precis på att Pommac kanske har samma som barnen? De hade ju ont i magen och huvudet. Tänk om det är det? Han kräktes två gånger i natt. Bara lite men dock. Han fick ligga utanför buren för första gången i natt när jag varit ut med honom klockan halv fem. Jag tänkte att då har han ju nyss kissat. När han då började hulka för att kräkas sprang han nerför trappen och kräktes vid dörren. Duktigt va! Jag blev så glad. Han har ju verkligen förstått då. Ute förorenar man. Duktig voffsing!

Tre av barnen gick till skolan idag. De var så pigga igår. Dottern var hängigare och fick stanna hemma idag igen. 

Nä, nu grät han igen!

Måste nog ringa veterinär! 

Av Persilja - 13 november 2007 08:54

Inatt har Pommac skrikit och sagt ajajajajaj vid flera tillfällen. Vet inte vart han har ont. Så hemskt att inte kunna förstå honom. ÄR jätteorolig nu för vad det kan vara. Har fått för mig att det kan vara nåt i örat. Tyckte att han kliade sig och ruskade sig ovanligt mycket igår.

Men sen började jag fantisera att det var navelbråcket som gått upp eller att det var den där testikeln som inte kommit ner och så kom orostankarna igång. Så varje gång han grät och skrek ajajajjaja (han säger verkligen ajajajajaj) så kom oron igång. Har med andra ord inte sovit särskilt många timmar i natt.

Fy.

Ska nog ringa veterinären senare.

Någon som har erfarenhet av hundars onda?

Om han slutar gnälla och säga aj ska jag avvakta då?


Av Persilja - 12 november 2007 19:29

Den som söker han finner! Hos mamma hittade jag dessa ljuvliga tyger och eftersom jag känner igen dem från min barndom ger de mig en extra känsla av nostalgi.

Av Persilja - 12 november 2007 13:07

Jag har blivit utmanad av Kicki att visa mitt badrumsskåp.

Högst upp på hyllan har jag mina linser. Tiodagarsdagarslinser. En årsförbrukning. Förr gick jag aldrig hemifrån utan linser i ögonen, men nu är jag så lat (och går så lite hemifrån fniss) så de räcker länge!

Jag sminkar mig inte dagligen heller. Bara när jag fara på stan eller ska blanda mig med folk på annat sätt. DÅ använder jag mascara (lâncomes) och concealer. Just nu har jag Kanebos concealer parallellt med YSL. När jag reser köper jag ofta smink på flygplanet eller flygplatsen. Det känns så lyxigt. Och när jag sitter på ett flygplan känns det alltid som att jag verkligen kommer att sminka mig...Då köper jag lyxiga ögonskuggor och läppstift och sånt som jag aldrig annars använder. Senast köpte jag dock en bra grej, nämligen YSL concealern.

De är jättebra! Ibland använder jag lite puder på det också om jag är riktigt blek och glåmig.

Min vikitgaste produkt är hårguckan. Den som står upp och ner där uppe. Det är sån där gucka jag sätter i håret för att det ska bli mera följsamt. Inte frizzigt. Spretigt. Locka sig mindre. Mera Rita Hayworth och mindre Kristina Lugn om ni fattar.

Det som ser ut som ett stort rosa läppstift är ett manikyrset. Där finns den livsviktiga pincetten. För de där icke önskvärda stråna...

Roll on, Dove, ser man ju att jag gillar. Den doftar gott tycker jag. Parfym använder jag sällan eftersom jag är en migränmänniska och starka dofter utlöser gärna migrän. Så det är bara när jag är helt säker på att jag inte ska få det som jag vågar använda parfym. Men just nu har jag ingen. Har rensat bort dem när jag flyttade. Det var stor rensningsiver då och mycket som jag visste att jag inte använde åkte. Har svårt att hitta goda dofter. Gillar vanilj, citrus, kanel. Blommiga dofter tycker jag sällan om. Högst upp ser man tortyrredskapet, min epilator. Aj, det börjar vara dags nu...

Detta finns ALLTID i mitt badrumsskåp. Den vänstra flaskan, Clarté är jag beroende av. Rengöring som verkligen känns. Den högra tar jag bort mascaran med. Den måste skakas först och blandas.

Ja, det var det. Schampo, tvål och sånt har vi börjat köpa billigast möjliga, bara det luktar hyfsat. Det går så himla mycket. Det bara rinner ut i avloppet. Förut köpte jag Matrix schampoo och balsam hos frisören, men det har jag inte råd med nu.

Fast nog kliar det mer i hårbotten nu.

Plåster och sånt har vi i mängd.

NU ska jag skicka vidare denna utmaning till tre till. Dessa vill jag veta mer om:

Victoria (Vill se mer av allt hos henne!)

Helga (vad har en flygvärdinna i sitt badrumsskåp? Bara LYX???)

Pippi (Det var i Kiruna jag började köpa Lancôme, eftersom det var det enda märke som fanns på Domus.)

Av Persilja - 12 november 2007 10:45

Suck!

Dubbelsuck!

Fyrdubbelsuck!

Jag har fyra barn (av fyra) hemma.

Sjuka.

Men tillräckligt pigga att rumla runt och stöka och bli hungriga och ovanligt konfliktivlliga. Bråkar om tv-kanaler och filmval och så vidare...

Jag som skulle ha en "lugn" förmiddag för att skriva krönika (som ska lämnas imorgon senast), sy och sen förbereda  inför tapetsering. Nu blev det intet av det.

VAB-dagar finns inte i min värld...

Ska gå en ovanligt lååååååång promenad med hunden och hoppas lugnet infinner sig. Få se hur många gånger mobilen ringer. -"Mamma, S tog min kudde" eller "Var är du, när kommer du?" eller "Får jag ta en smörgås?" eller   "Var är tejpen?"

Det är ljuvligt med barn! 

Av Persilja - 11 november 2007 11:39

Dottern vägrar klänning. Tyvärr. Men tunika går bra. Så jag sydde om en klännig till en tunika och NU gillar hon den.

Av Persilja - 11 november 2007 10:07

Vita eller ljusgråa golv.

Vit panel i köket.

Nya tapeter i vardagsrummet.

Omrappad och vitmålad murspis.

Linoleumgolv i hall.

Ljusblå+pärlemorvit mosaik i lilltoan.

Ljusrosa mosaik i köket.

Vita skåpluckor och hemmabyggda vitrinskåp av gamla fönster i kök.

Vitmålad trappa.


Detta är mina önskningar.

Måste göra en plan så att jag kommer närmare dem.

Först ska 9-åringens rum målas ljusturkost. En underbar nyans! Ska nog göra det i veckan.

Sen ska dotterns rum tapetseras. Vitt, men jag kanske hinner kasta in några mönstrade rullar till fondvägg också?

Det är SÅÅÅ roligt att ha renoveringsdrömmar!

Såg ni expressens leva&bo bilaga igår?

Ägaren till Turguoise (inredningsbutik i Stockholm) visade upp sin lägenhet. Sååååååå fint! Precis min stil. Älskar det där pastelliga shabbychiciga levande. Det är inte bara vitt utan mycket färg. Underbart! Jag tror den bilagan går att köpa idag också. Gör det och njut. (Hittar inte reportaget på nätet.)



Av Persilja - 11 november 2007 09:59

Igår bidde det en lite babyklänning.

Samt tre stycken kjolar:

De är för kanske fyra till sexåringar. Svårt att bestämma storleken. Min dotter kan ha dem, hon är sju men smal som en sticka. Så det beror väl på barnets mått. Måtten kommer att läggas ut i min butik förstås.

Måste bara fundera på priserna och stryka dem innan jag fotar för butiken. 

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards