Alla inlägg under november 2007

Av Persilja - 16 november 2007 10:56

Min 7-åriga dotter ska gå på sitt första disko.

Ska hon få sminka sig eller inte?

Min första reaktion är "Javisst". Hon tycker det är så kul att få göra sig fin och det är väl rätt så oskyldigt?

Hon har redan valt kläder. Tajta jeans och t-shirt. (Jag har inte köpt tajta jeans, utan hon har upptäckt att de jeans hon hade förut har blivit rikitgt tajta och det gillar hon...)

Så ska jag låta henne gå med tajta jeans, t-shirt (helst ville hon ha en t-shirt som var så kort att magen syntes) och smink i ansiktet.

Nu tvekar jag.

Nu har jag tänkt. Det känns inte bra egentligen.

Det är ju att ge totalt fel signaler. Att hon är fin först när hon sminkar sig. Att det behövs smink och "snygga" (vuxna) kläder för att ha roligt. Att för att "gå ut" måste hon göra sig till en liten vuxen. Helt enkelt göra sig 6-ig. (Skriver så för att inte få hit några 6googlare.) Det är ju hemskt!!! Om man ser det så! Men det är ju inte så hon ser det. Eller det gör hon ju utan att veta om det. Hon har ju blivit matad av media hur man ska se ut som tjej.

Suck!

Dilemma.

Hon ska vara hos en kompis i eftermiddag som älskar att sminka sig. Och får det. Ska jag då förstöra allt?

Okej, jag kan ju låta henne sminka sig symboliskt. Så att det egentligen inte syns.

Det blir nog en sån lösning. "Oskyldig sminkning". Jag har en jättefin glitterögonskugga som bara är glitter i en genomskinlig smet. Det och lite läppglans är väl okej!

Men jag önskar att jag kunde vara mer principfast. "INGET smink förrän du är 15 år!" eller nåt sånt. Fast då slår det väl bakut och hon blir totalt sminkberoende.

Själv sminkar jag mig ytterst lite.

Och sällan.Helst vill jag ju att hon ska gå i en kläninng och kalasbyxor och sockiplast och pippilotter, vilket jag antagligen gjort om jag gått på disko (vilket jag inte gjorde) när jag var sju år.

Men jag kan ju inte vara den enda bakåtsträvaren. Men om ingen tänker utan låter barnen jamsa med i medias 6ifiering av barn då låter jag ju det ske.

Så jag måste ju styra. Visa magen: NEJ!

Sminka sig mycket: NEJ

se 6ig ut: NEJ!

Rätt enkelt, men en svår balansgång ändå... 


Detta är dagens dilemma.

Vad tycker du?

Oskyldigt eller förkastligt?


Av Persilja - 15 november 2007 21:28

Jag längtar så fruktansvärt efter helgen då jag förhoppningsvis ska få sätta mig ner och SYYY!!! Jag har inte kunnat sitta ner på vet inte hur många dar...Jo, lite, men inte tillräckligt, inte nog länge att jag hunnit något. Har massor av inspiration. 

Maken kom hem ikväll  och imorgon är det fredag. Jippi!

Fast det är disko i byn för alla barn som känner sig manade och det gör två av mina och då bör jag väl närvara. Man släpper väl inte en dotter på sju ensam på disko? Hon har aldrig varit på såna begivenheter förut. Åååå, så HON  längtar! Så fredagkvällen verkar gå bort...Men SEN ska jag sy!!!

Förresten, ni tre som vann en hemmagjord sak; de är på väg med posten nu. På måndag kanske de anländer. 

Nu ska jag se Carin Hjulström!  

Av Persilja - 15 november 2007 14:22

Fick tips från någon bloggare (förlåt-kommer inte exakt ihåg vem det var just nu) om årets populäraste julklapp. Åtminstone till alla mor och farföräldrar. Nämligen brickor med barnens egen teckning på. Eller till barnen själva. En egen bricka till kvällsfikat. Jätterolig idé!

Fick mera tips att det finns brickor för det egna fotot också. (Tack Susanne!)

Av Persilja - 15 november 2007 09:09

Har faktiskt inte tid att blogga, varför fattar jag inte det??? FÖR ATT JAG ÄR FAST I BLOGGTRÄSKET!

Men jag ska bara skriva detta inlägg sen ska jag hålla mig. Jag lovar!!!

Hade värsta kasoet, värre än Lisas, så jag bestämde mig igårkväll för att sortera upp lite. Då blev det så här fint.

Jag färgsorterade till och med...

Det känns skönt att röja ibland!

Sydde lite hjärtan efteråt och kom i säng ALLDELES försent.

I morse när jag pallrade mig upp utbrast jag Jag betalar 10 000 kronor om jag bara får sova lite till. Men det var bara Pommac som hörde mig. Maken är i Smedjebacken...nära Falun tror jag det ligger? Så det var bara att pallra sig upp och tur var väl det. Då sparade jag 10 000 kronor!

Av Persilja - 14 november 2007 17:02

Fyndade mer när jag inte kunde låta bli att slinka in på Myrorna när jag ändå handlade mat...

Det mittersta var så fint!!!

Av Persilja - 14 november 2007 13:08

Dagens TOKsnygga tygfynd! Det gröna och det bruna är SÅÅÅÅ läckert att hjärtat slår en volt i bröstet!!!

Varför tycker man så mycket om vissa mönster??? De här var lugnare, men fina ändå. Men inga volter blir det...

Av Persilja - 13 november 2007 13:53

Ett MÅSTE hos oss är ljusslingor. Året om. Det är en underskattad mysbelysning. Varför bara ha det till jul? Nej, året om hänger de uppe hos oss. Det senaste nytillskottet i samlingen är denna som kom idag.

Från Bluebox. När jag börjar bo in mig, då finns det en ljusslinga i varje rum. Ännu har bara övre hall

och kök haft ljuslingor.


Av Persilja - 13 november 2007 11:53

Min mamma var en lantlolla, uppväxt på en bondgård med kor, höns, häst och katter. Hon valde som vuxen att bosätta sig mitt i stan och har blivit staden trogen. Jag är alltså uppväxt mitt i stan. Har lekt på Shoppingcentret och på lekparker och älskade känslan av varm asfalt när jag var liten.

Jag har valt att bosätta mig på landet. Och trivs bäst här.

Älskar ljudet av grusvägar och synen av lantlig charm. Bristen på asfalt och ljudet av biltrafik stör inte. Det som jag trodde var det jag ville ha förr. Jag älskade ljudet av trafik. Tyckte det var sövande.

Men nu har lantlollan bosatt sig i mig.

Barnen kommer säkert att bosätta sig i en stad. Lååångt från hästhagar och hönshus. Fast man vet ju aldrig. Detta är vad jag ser på den vanligaste hundpromenaden vi tar.

En gammtraktor. Supersnygg i mina bondromantiska ögon!

Vi går över frusna åkrar.

Passerar en gammlada.

Jag njuuuuter av att vara UTE på landet!

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se