Alla inlägg under november 2007

Av Persilja - 4 november 2007 09:46

Sydde en väska i natt. Ja, klockan hann bli två innan jag gav mig. Det var så roligt.

Finns i Persiljas Verkstad.

Väcktes tidigt av jycken (jo, jycke, byracka får han heta tidigt på morgonen). Så efter att han kissat och annat lade jag mig på soffan och somnade om. Har sovit till halv tio, sköööönt.

Nu ska jag dricka kaffe och läsa senaste Elle Interiör. Gillade SÅ mycket ett hem där med mycket färg. 

Av Persilja - 3 november 2007 19:48

Se, var en av mina kuddar hamnade! Visst kom den till ett himmelrike! Jag önskar att jag fick komma dit istället!

Både länet och bostaden lockar!

Av Persilja - 3 november 2007 18:21

Det här har jag sytt till Bosse. Jag har aldrig träffat Bosse.

Men jag vet hur Bosse ser ut. Någon som vet vilken Bosse jag tänker på?

Han bor i samma län som mig, hans matte är bra på att sy ugglor och nåldynor...

Och nu spolierar jag hela överraskningen för hans matte genom att visa en bild men det är sån jag är. Överraskningarna kommer alltid direkt. Så nu får Bosses matte två överraskningar istället. Först en när hon ser detta, sen en lite mindre hemlig överraskning när väskan kommer med posten, men dock en överraskning...


Av Persilja - 3 november 2007 14:51

Nummer fyra klar! Här går det undan!

Nu måste jag laga mat!

Denna är för 4 år.

Läggs snart in på shopen. 

Av Persilja - 3 november 2007 09:57

Det känns som söndag. Men det är ju bara lördag.

Allt känns så där lugnt och skönt som en söndag.

Min blomsterlönn blommar nu. Den brukar gå i vila nu, men i somras hade jag så dåligt tid med den så den kanske först nu fått den omvårdnad den behövde...

När jag var på stans enda tygaffär häromdagen för att köpa ett mönster så hade kunden framför mig denna vaxduksrulle i famnen. Precis de prickar jag gillar. Köpte på mig tre meter. Jag har röd vaxduk med vita prickar från Åhléns också men den får vänta lite. Den är så högblank, så den är inte lika fin!

Det märks att det varit höstlov, på dotterns trasselhår.Det blir gråt och tandagnisslan på måndag...

Se så fina mönster! Älskar den tröjan! Vill ha den själv!!!

 Av Persilja - 2 november 2007 18:44

Idag gick det bra att sy. Har inte sprättat en enda gång...jo förresten fyra fem stygn...men det är inget jämfört med tidigare och NU har jag kommit på´t! Nu får jag till finishen direkt och det blir snyggt.

Den nyaste klänningen är av ett gammalt marimekkotyg som varit kudde.

Den finns nu precis som de andra i min shop!

Av Persilja - 2 november 2007 09:57

När vi flyttade in här trodde vi att det inte fanns bredband i byn. Säljarna upplyste inte om något, och vi glömde fråga. Vi kör med vårt trådlösa modem som funkar sådär...

Varje gång det ringer bryts internetuppkopplingen till exempel...

MEN, när jag höll på att möblera i sönernas rum i somras och hittade en konstig dosa på väggen frågade jag maken vad det kunde vara. "Det ser ut som något för datorer" sa jag okunnigt. Han kikade och sa "äh, det är väl nåt av deras egna kopplingar". Till saken hör att här fanns de mest mystiska elkopplingar och tv-antennskopplingar. Tv-kablar som var femtio meter långa ringlade genom rum, genom garderober, igenomborrade genom trappor och ändå funkade endast ett tv-uttag i ett sovrum. Elledningarna var kopplade så att när man släckte lampan i taket så släcktes även strömmen i väggkontakterna...

Detta är fortfarande inte åtgärdat men vi ska göra det så småningom. Hela elsystemet måste gås igenom. När jag kör torktumlare samtidigt med tvättmaskinen går det ofelbart en propp. Inte så praktiskt i en sexpersonersfamilj!

Men oj vilket sidorspår det blev nu då. Bredband var tråden.

Jo, bredbandet finns i byn.

Dosan på väggen jag hittade var just precis en bredbandsdosa. Men jag, min dumma ko, skruvade loss den där dosan och den där tunna lilla tråden som kom ur väggen, den slet jag av. Och jösses vad seg den var! Men jag slet och slet och av gick den.

Nu har vi insett att det var bredbandets fiberoptikstråd jag slet av.

Det är inte mitt fel!!!

Det är makens fel! Han sa att jag kunde ta bort det och han är den som har någorlunda koll på allt som har med kablar och sånt att göra.

Vår äldste son blänger argt på mig varje gång det kommer upp vad jag gjorde med bredbandet...

Men det kanske går att fixa? Nånstans därinne i väggen kanske den där tråden går att fiska upp? Jag gruvar mig dock för att förklara för bredbandsbolaget eller vem det nu är som håller i det där, vad som hänt med kabeln...

Fast man kanske kan skylla på de gamla ägarna...?

Men det är ju LJUG! 

Av Persilja - 2 november 2007 08:30

Det är det jag alltid har sagt! Man ska inte städa för mycket! Sen jag dammsög tangentbordet (ja, datorn var på under tiden) har datorn fått en speakervoice. Allt jag gör talar den så vänligt om med en amreikansk robotröst som försöker uttala svenska ord. "blåkagrätis" säger han varje gång jag går in på min sida...

Jag hittar inte vart man slår av detta. Neej, nu ljög jag igen. Jag har inte idats söka var man slår av detta. Först irriterar jag mig på det, sen vänjer jag mig. Så det kanske blir kvar några veckor. Men ibland säger jag högt och irriterat "jaaaa! jag veeeeet att jag går in på händelsbänken!!!"

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se