Alla inlägg under november 2007

Av Persilja - 6 november 2007 14:47

Här kan ni läsa Hemmavidbilagan där jag har en krönika idag. Den går att bläddra i. Man kan förstora texten också så att det går att läsa.

Av Persilja - 6 november 2007 14:28

Vi har börjat med köket. Tapetsera iallafall. Men det kanske får oss att sätta igång med resten också...

Idag har vi förarbetat.

Skrapat och rivit och spacklat. Jag äääälskar att riva tapeter. Både min pappa och min man var tvungen att avbryta mitt rivande. Jag kan hålla på huuuuur länge som helst.Alltid hittar jag nåt litet löst hörn att pilla i och riva bort. Men de har så bråttom och vill avsluta och böörja spackla. De pratar om att man måste bryta nån gång och jag tittar förvånat på dem. Bryta?  Varför då? Jag kan riva i 22 timmar till!

Men två mot en vann så jag fick lägga ner.

I vårt första hus där vi tapetserade om överallt innan vi flyttade in fick jag mannen att riva lika frenetiskt som jag. Maken till underarbete vi hade då!!! Vi kom ända ner till gipskivan och jag tror till och med vi lyckades riva av papperet på gipsskivan också, fniss! Men då var det slätt som en barnrumpa under också. Och inga psykiska problem hade vi. För att riva tapeter löser upp alla möjliga knutar. Det är finfin terapi. Det är bara det att männen i min närhet inte begriper det!

Så nu får de skylla sig själva om de får ligga sömnlösa och grubbla om nätterna...

De hade chansen!

Nåväl, imorgon åker tapeterna upp. Jag har kuppat och köpt rosa tapeter utan att tillfråga maken. Han litar på mina tapetval men hade jag frågat först om vi skull ha rosa i köket hade han garanterat sagt nej bara för att han tror att det inte blir snyggt. Men det kommer att bli så snyggt så. Vår blå skåp kommer att trivas bra i den rosa miljön.

Som ni ser är det en mild och vacker rosa...

Min fars händer är så fina! Jag älskar händer!

Tittar alltid på folks händer.

Det finns alla sorter, har ni märkt det?Av Persilja - 5 november 2007 21:36

Nu har Pommac bott hos oss i snart tre månader. Jag fattar inte att det inte är längre??? Det känns osm att vi alltid haft hund. Nästan iallafall.

Det bästa vi gjort.

Han älskar barnen över allt annat. Är fullständigt galen i alla barn och i synnerhet sina småhussar och lillmatte.

Barnen älskar honom lika mycket.

Visst, ibland är det tufft, när barnen busar upp Pommac till totalkaos, megabuskaos. Då flyger bord och stolar när han hoppar och busar. Då är jag inte lika glad i att de trivs så bra ihop. Då får jag ta i med hårdhandskarna för att få stopp på buset. Pommac får gå ut och sitta i löplinan och barnen får lugna sig på sitt håll. Sen går det några minuter så är det igång igen.

Men det syns att de har kul...

Idag har jag varit på stan med dottern som behövde nya täckbyxor. I fjol köpte jag vinterkäderna från Reima och nu började vi på H&M. Blev så paff och lycklig över vilka priser de höll till och med på tjocka vinterkläder. Vi kom hem med både jacka, täckbyxor och mössa till det blygsamma priset av 549 kr. Det är en tredjedel av vad vi betalade för en overall i fjol!

Dessutom var dottern helförtjust i sin outfit, medan overallen hela tiden i fjol var något hon tog på sig under protest...

Så både jag, dottern och plånboken blev nöjda. Jag tyckte kläderna var jättefina och de satt bra också! 

Av Persilja - 5 november 2007 15:45

Har varit hantverksuppassare hela dagen och inte kunnat jobba så för att ha nåt vettigt att göra mellan servicepassen har jag möblerat om. Igen.

Det var över en månad sen! Så det är länge sen nu...

Det är ingen stor förändring, fast det blev jättebra.

Jag ställde mina Mysingesoffor på rad och tog bort ett armstöd så att de kan stå ihop. Sen flyttade jag gammelsoffan till den gruppen också och nu har vi massor av sittplatser framför tv och öppen spis.

Slängde upp tavlor också som inte kommit upp på väggen. Annars har jag tavelhängningsångest, men nu blundade jag och spikade och satte respektlöst upp en massa bilder. Ska slänga upp fler också. Man ska inte vara så petig, upp med dom bara!

Två billyhyllor var tvungen att flytta på sig och en hamnade i min arbetshörna.

Det blev riktigt bra. Men det tycker jag alltid. Bara för att det är nytt. Ett par veckor iallafall. Fniss.

Bäst idag: köpespizza om en stund! L-Y-X-! 

Av Persilja - 5 november 2007 09:19

När jag följde dottern till skolan i morse träffade jag som vanligt en massa bybor och vi hälsade precis som vanligt.

På hemvägen träffade jag ytterligare en bybo och han säger "Godmorgon, jaså krönikören är ute på morgonpromenad!"

Hihi! Jag sträckte på mig och log.

Jag! Krönikör...Och jag blev igenkänd. Fniss!

Det var så kul.

(Jag har haft en liten krönika i Hemmavid bilagan i Norrbottens Kuriren varannan tisdag sen augusti.)

Jag ser inte mig som en hantverkare heller, trots att det kanske är just vad jag är.

Krönikör och hantverkare... mmm, måste smaka på det.

Ja, kanske det. 


Av Persilja - 4 november 2007 22:53

Efter min gourmetmåltid är jag mätt och belåten.

Trött och avspänd blev jag också av min kopp kvällsro.

Så nu ska jag bara se klart Münsters fall innan jag går och borstar tänderna och knyter mig.

Vaxduken räckte till en pall också... 

Goooodnight!!! 

Av Persilja - 4 november 2007 19:23

Jag har varit frisör i dag. Både dottern och hunden är nyklippta. Båda blev SÅÅÅÅ söta!!!

Titta bara:

Fint va!

Och mer lättkammat.

Före såg hon ut så här: Hon har vägrat klippa sig i alla sina sju år sånär hon sa att hon ville klippa sig idag var jag snabb att ställa upp. Hon är nöjd och fick ingen ångest över att förlora en del av sig själv, något hon haft lite problem med förut. Separationsångest...

Och så här blev Pommac:

Det kanske inte syns så mycket men kolla här vad mycket hår jag klippte bort, säkert en kvm hår:


Sen har jag dessutom hunnit sy en väska till. Eftersom jag inte hade så mycket tyg blev det en mindre variant. Denna lägger jag snart ut i shopen.

Av Persilja - 4 november 2007 11:42

Hurra! Väskan är såld redan. Skoj! Jag var lite sugen på att behålla den själv och det brukar ju vara ett betyg att man lyckats...

Det är SÅ skoj när det jag syr uppskattas! Det är en särskild nöjd känsla...

Undrar om Indiska eller Lindex känner samma tillfredställelse? Hihihi, i den här klädkedjan kan man snacka om nära kontakt mellan tillverkningsidan och försäljningssidan. De har verkligt nära och goda relationer,tihi!


Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se