Direktlänk till inlägg 28 november 2007

Med eller utan?

Av Persilja - 28 november 2007 19:26

Äntligen får jag sitta på rumpan efter en hel dag med diverse arbetsuppgifter. Skönt. Synd att ingen kan komma och servera mig en kopp te, då hade njutningen varit maximal.

Nåja, får väl gå och koka mig en kopp strax. Det är bara det att jag då får se köket som jag inte vill se. (Kaos är en underdrift.)

Bättre att släcka lampan och gå ut därifrån.

Är det bara jag som kan göra sånt?

De flesta verkar alltid vara så noggranna och tömmer bord och fyller diskmaskin och diskar undan och torkar diskbänk innan de sätter sig. Efter att jag lagat mat och ätit är det som att all kraft lämnar mig och jag bara måste smita iväg och spara det till senare. Har man tur kanske någon annna hinner dit och förbarmar sig över det. Oftast inte, men det händer ju...

Maken och jag har ett ständigt tvisteämne. Nämligen ska man fota med eller utan blixt.

Jag gillar mest att fota utan blixt, han med blixt.

Det är svårt det där. Jag tycker blixten oftast är så skoningslös. Allt syns ju. Medan utan blixt är förmildrande och ger mysig känsla. Men det beror ju på vad man fotar förstås. Maken hatar oskarpa bilder och har därför alltid blixt.

Nu ska ni få uttala er om vilken bild ni föredrar. Med eller utan blixt?

Så här kommer en bild från köket UTAN blixt. (Min favorit.)

Och samma tillfälle och motiv MED blixt. (Makens favorit.)


Vilken gillar DU bäst?

 
 
Ingen bild

carina

28 november 2007 20:21

Man MÅSTE vila på maten, m.a.o göra det man helst tycker om. Carina

 
Ewa

Ewa

28 november 2007 21:14

UTAN blixt!! Det andra ser ut som någon offentlig matsal!

http://fundringar

 
malin

malin

28 november 2007 21:55

Utan blixt ska det naturligtvis vara när man knäpper ett sånt kort.
Är det därimot ett kort där man vill ha detaljer med ska det vara med blixt, men det här är ju ingen sådan bild.
Ska ta ett på mitt kök när jag fått fram ljusstakar och det får bli utan blixt :)

http://pillris.blogg.se

 
helga

helga

28 november 2007 22:02

Helt klart utan blixt!

http://www.helga1.bloggagratis.se

 
Åsa

Åsa

28 november 2007 22:38

Såklart den utan blixt! Blixt förstör ju allt! Allt ser ut som operationssalar.

http://mimosan.wordpress.com

 
Mia

Mia

28 november 2007 22:56

Du är inte ensam om att gå ifrån köket! Jag gör det också.

Mer ofta än ibland =)

Mia

http://www.metrobloggen.se/bittersweetme

 
mariakoden

mariakoden

28 november 2007 23:00

Hej!! Minns du mig...??? Det var länge sen vi sågs ;)...eller länge sen jag syntes här inne=(
Du, klart att man fotar UTAN blixt!!!!
Mycket mysigare bilder, men gör inte samma misstag som mig: Jag tar SNEDA kort!! Fy skäms på mig!! En bloggläsare hade problem med detta!!! Oj voj, vilka världsproblem!!!
Nä, man ska göra som man känner för......Du känner för utan blixt så okej! Jag sneda kort å det är åxå okej!!!!

Nu är min musikblogg uppdaterad för min enda läsare/lyssnare; DU.
(om inte du åxå gett upp förståsssss=)
Ha det bra!!!
Kram!!

http://www.mariakoden.blogg.se

 
Lisa

Lisa

28 november 2007 23:13

Å fan, kan du stäng av blixten på din kamera, vilken lyx.

http://www.mittlillahus.blogspot.com

 
Helén

Helén

28 november 2007 23:41

Jag gillar helt klart den utan blixt bäst! Den ger ju en mysig känsla av jul, medans den andra inte ger nån speciell känsla alls. Det blir ofta så kalt med blixt på nåt vis. Jag gillar också bättre att fota utan blixt, men det blir ju så himla suddigt! Jag är nog ganska darrhänt... Måste införskaffa mig ett stativ!

Jag tillhör nog den kategorin som helst plockar undan, torkar bordet, lägger på duken, laddar diskmaskinen osv INNAN jag går och sätter mig. Inte för att jag är nån perfektionist, men för att jag tycker det är så tråkigt att se det stå där...

http://vardagsliv.bloggagratis.se

 
maloppa

maloppa

29 november 2007 01:04

För det mesta fotar jag utan blixt, det blir så hårt annars men om man tex skulle visa färgen på dina nya kökstapeter blir det ju mer verklighetstroget med blixt. Har faktiskt tänkt på att du ofta har väldigt fina "utan-blixt-bilder" inomhus....
Apropå pms - jag led väldigt av det tidigare men sökte hjälp, började äta medicin några dagar per mån och det var en helt ny värld som öppnade sig. Antagligen blev något återställt i hormonbalansen för idag slipper jag äta medicin och känner knappt av det alls.

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
Ingen bild

Persilja

29 november 2007 06:56

Maloppa: Namn tack! Lät underbart! Skulle verkligen vilja slippa mitt elände, men samtidigt inte äta lyckopiller eller hormoner. Men det kanske var något annat?

Helén: Jag tycker också det är tråkigt se det stå där men tröttheten tar över...

Mia, Malin, Helga, Åsa, Ewa: Skönt att h a majoriteten som tycker som jag, nu ska jag tvinga maken att ta mer utan bilder!
Lisa: Vad hemskt att inte kunna välja...

Mariakoden: Susar in till min musikguru. Och dina sneda bilder är ju ditt signum. Skulle vilja apa efter men jag hatar härmapor så jag låter bli!

 
Jenny

Jenny

29 november 2007 10:22

Tyvärr blir både min man och jag trötta efter maten, i synnerhet om vi fått ett glas vin till... Vilket gör att det gärna blir stående hos oss också mellan varven... Men visst när man har röjt av och plockat in i diskmaskinen känns det jätteskönt. Men slår megatröttheten in hjälper inte det...

Angående blixt eller inte så gillar jag bilden utan blixt bäst. Men det är svårt att fota kvällar och eftermiddagar utan blixt tycker jag. Helst skulle jag vilja ha ett stativ eftersom slutartiden blir så lång är det svårt att hålla kameran så still att bilden inte blir suddig... Så ett stativ står på min önskelista! :)

http://www.seasidelivingbyus.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

29 november 2007 11:48

Jenny: Jag släcker lampan. Och tänder när jag fått orken tillbaka. Ang. stativ har jag ett, men tror du jag kommer i håg att ta fram det vid middagar och sånt...
Det blir ju urläckra bilder när människorna är suddiga men inredning klar. Perfekt för bloggare dessutom...fniss°

 
kicki

kicki

29 november 2007 13:54

Din utan blixt är den bästa, det blir ju ett mycket mysigare sken...
Jag får panik här snart, jag vill ha köket klart så att jag kan få pynta och plocka fram för advent...kommer inte ens fram till fönstren för kartonger...mitt finrum är ett kaos. Hjälp....
kramen från kicki

http://kickilettenstrom.blogg.se

 
pjöllermaja

pjöllermaja

29 november 2007 21:36

utan blixt, det förskönar. och det känns skönt att läsa att det finns lika sinnade. jag har julpyntat i kväll men inte orkat städa, så jag tände ljus i stället, då synds ju int dyngan =)
fiffigt!

http://pjollermaja.bloggspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se