Direktlänk till inlägg 27 november 2007

Tankar.

Av Persilja - 27 november 2007 09:05

Jag är en sån som lider av pms i flera dagar så jag anar hur min dag ska bli. Det började med zoombiekänslor vid uppstigandet. Många vändor till och från köket med snurr i huvudet "vad skulle jag hämta". Många värdefulla morgonminutrar försvann i totalt hjärnstopp.

Men barnen kom till skolan och det utan hål i strumporna, till och med likadana strumpor (ja, iallafall nästan, man får gå nära för att se att en var marinblå och en är svart på 11-åringen.) Men vem bryr sig???

Jo, en del gör tyvärr det och då blir det ett krav på alla andra. Tänk at tkunna befria sig och barn från sånt. Vad f-n spelar det för roll om man har likadana sockor??? Om man ville skulle man väl till och med kunna gå UTAN sockor??? De gör de alla hemma. Så fort de kommer in genom dörren åker skor och sockor av. Men i skolan är det otänkbart.

Det gör mig lite ledsen.

Förstår ni symboliken?

Skolan är en hård kontrollerad värld där man måste följa strömmen för att passa in. Barnen hårdbevakar varann för att ingen ska avvika för mycket. Eller det är ju bara en del barn som har den uppgiften. Men tänk om skolan (och i förlängningen samhället) var en fri, öppen, varm, mjuk plats där ALLA tilläts blomma på sina sätt. Det skulle finnas rosor och maskrosor och tistlar och kvickrot och stora solrosor om vart annat i en salig blandning. Inte som nu Prydliga krukväxter med begränsad yta att växa sig stora och starka.

(Ja, pms:en är kvar...)

 
 
pjöllermaja

pjöllermaja

27 november 2007 09:52

jag tycker det är härligt med barn som har olika sockar...levande på något sätt.
Ser jag någon med olika sockar, ler jag bara för mig själv och tänker hon/han är smart!!

http://pjollermaja.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

27 november 2007 09:56

Pjöllermaja: Mee too! Men så är det alltid nåt barn (som säkert blir polis som vuxna eller åklagare) som säger "du har ju olika sockar" med ett sånt där tonfall så att barnet och alla andra barn också tänker "ja oj han har olika sockor" ochså blir det nåt att peka på, nåt som avviker. Det är det som är så sorgligt. Tänk om det där barnet istället sa "ååå, vad kul jag vill också blanda mina sockor". Nä, olika sockor är ett misslyckande idag. Så jag ska nog starta en rörelse "släpp sockorna fria" eller nåt!

 
Ellasmamma

Ellasmamma

27 november 2007 11:08

Jo det vore en underbar värld, en värld med plats för alla. Men vi måste nog börja vi vuxna att vara tillåtande, för trots allt är det ju vuxenvärlden som är förebild för barnens värld. Men där det finns tro finns det hopp... PMS är en pina, undrar om man någonsin blir av med den...

http://ellasmamma.blogspot.com

 
Ulle

Ulle

27 november 2007 11:20

Ja, du har så rätt i dina funderingar! Tänk i morse hade vi den där strumpdiskussionen. Vi har alla strumpor i en stor kartong och väntar på att bli sorterade. Stora killen var på väg ut utan strumpor i kängorna och jag stod med ändan i liften och ropade att snaaart har jag hittat ett par!

Han bara grymtade. Men skynda dig då, annars kvittar det! man BEHÖVER faktiskt inte ha några strumpor i skolan.

Och nä, han har ju rätt. Men det blir nog bra kallt utan idag... :) Tillslut hittade jag ett par i stl 43. Men de fick duga.

Jag hatar strumpeländet!

Kalenderswappen är en paketkalender som vi byter med varann. Alla som är med gjorde varsin kalender och sedan skickade vi den till en utvald (lottad) bloggare. Nu har vi alla fått varsin paketkalender med 24 små paket att öppna. Ingen vet vem som är "hemlig tomte". :D Men det lär vi nog luska ut med tiden.

Vuxen blir jag nog aldrig. Jag älskar små paket och småpryttlar. *asg*

http://bergatrollen.se

 
Jenny

Jenny

27 november 2007 12:31

Ja, vad spelar det för roll om man har olika färg på strumporna!! Inte nåt! Jag får ont i magen när jag tänker på hur klimatet är i skolorna... Tänker på mina egna barn, hur ska det gå för dom i skola, vad kan man som förälder göra... Frågorna är många och det enda jag vill är att alla barn ska få vara som just DOM är, få bli trygga i sig själva och känna trygghet i skolan. Varför ska det vara så svårt?!?
Kram från Jenny

http://www.seasidelivingbyus.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

27 november 2007 13:28

Ellasmamma: Ja, ooo ja! Visst är det ju vuxenvärderingar i grunden, barnen är ju bara en spegelbild av föräldrarna, och det är ju det som är så sorgligt. Jag hjälper ju själv till att bidra genom att vilja skona barnen från utanförskap genom att ta på dem hela och lika sockor. Jag borde ju istället lägga krutet på att stärka dem och säga "Äh, det spelar ingen roll!" Men då är jag ju rädd att det är barnet som får föra kampen därute i den hårda världen...

Ulle: Oj, var det DET som var Swap! Skönt att det finns fler med strumpkaos!!!

Jenny: Tänk om man kunde få vara där och beskydda dem hela tiden, utan att synas! Fast då skulle de inte lära sig nåt...men hu vad hemskt det känns därute i den stora vida världen för de små tappra människobarnen!

 
Clara

Clara

27 november 2007 13:46

jag såg dig nog när du var och smög inne hos mitt.....:)
Hur är det med min kära persiljekvist idag...fortfarande pms....jobbigt...!
jag läste att du åkte iväg för att träffa Lisa och när du kom var hon inte där....vilken otur....man ska aldrig räkna ut nåt...som Ida sa i Raskens....
Jag har tyvärr ingen bra medicin att rekommendera mot PMS....ja , det skulle ju vara primalskriket då.......gå ut i skogen och ta med dig hunden....kommer det någon så kan du ju alltid skylla på honom.....att det var han som yla, liksom :)
Nu ska jag inte retas mera ....KRAAAAAAMMM och sy mera häftiga färgstarka grejor...I LOVE IT!
N

http://claraslinneskap.blogspot.com

 
killfröken

killfröken

27 november 2007 18:34

Asså, jag håller med dig att alla skolor borde vara tillåtande. Strumpor är strumpor och vilken färg de har (eller om de har hål) är helt ointressant. Visserligen har jag inte arbetat på så värst många skolor/ förskolor (fyra skolor och typ tjugo förskolor) men jag har aldrig stött på problem där.
En hel del föräldrar gnäller när barnen har smutsat ner sina kläder under dagen, och de föräldrarna är ett problem.
Men i vörgit tycker ajg nog att barnen får/ kan ha de kläder de känner för, i alla fall på min skola...

http://www.killfroken.se

 
Peace

Peace

27 november 2007 21:48

Tjena!
Håller med och jag kan tala om att min dotter har tagit i system att ha olika färg strumporna. Men ingen bryr sig vad jag vet! Jo, jag om man ska para ihop efter tvätt. Men det har vi löst med att ha en stor sock låda där man får hämta själv och försöka hitta sig ett par om man har tur;) Tidigare K-Mor

http://peace.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

27 november 2007 21:58

Peace: Jag sa ju att jag hade pms. Tolkar världen i svart då vettu! Säkert är det ingen som bryr sig i barnens klass heller. Hoppas det!

 
Ingen bild

Persilja

27 november 2007 21:59

Kilfröken: Härligt att höra! Det kanske är min svarta tolkning idag. Svarta tankar dagen!

 
elaina som ber Dig titta här...

elaina som ber Dig titta här...

27 november 2007 22:52

Hahaha,
kommentarskoden va "v u r k"
usch ja, en del värk kan verkligen va urk...
;0)
PmS: hoppas att Du kan bli hjälpt genom länken under mitt namn här nedan!

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/viktklubbse/a

 
Helén

Helén

27 november 2007 23:24

Du har så rätt, det är en hård värld i skolan och redan tidigt lär barnen sig hur man ska vara för att passa in - skrämmande!! Men vad kommer det ifrån, ex. den här märkeshysterin som börjar redan på lågstadiet? Jo, från föräldrarna! Det är ju inget som barnen kommer på själva.

http://vardagsliv.bloggagratis.se

 
IT-mamman

IT-mamman

30 november 2007 17:31

Jag har nästan alltid olika strumpor på mig. Oftast makens. Kanske därför som jag älskar blommor som får växa fritt i trädgården och som jag alltid glömmer mina krukväxter som är begränsade i sin kruka och bara är tråkiga. Eller hur var din liknelse? Bra var den iallafall.

http://itmamman.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards