Direktlänk till inlägg 9 november 2007

One of those mornings...

Av Persilja - 9 november 2007 08:24

En SÅN morgon.

En stressmorgon. Var trött så förbenat och segade tio minuter innan jag pallrade mig upp och eftersom jag var så trött gick allt segt och tiden sprang naturligtvis. Plötsligt var klockan 7.40 och inga barn färdiga. Han som åker buss eldade jag på och han kom på att han hade gympa och jag fick springa som en galning genom huset för att hitta allt. Hittade ingen ren t-shirt utan tog den han hade förra gympan men det var ju megakatstrof, blev frontalkollison med stressande mamma som såg vad klockan var och strulande son som vägrade vara flexibel. Det slutade med att jag hysteriskt rotade igenom all ren tvätt som ligger i drivor uppe på tvättmaskinsbänken (typ 150kg) och hittade en ren tröja. (Mirakel-eftersom jag sökt en tidigare.) Sonen hann iväg. Sen skulle resten av gänget iväg och då uppdagas det att alla deras kläder inte torkat under natten. De var ute och lekte i snön ända till läggdags i gårkväll. Att mellansonens kläder var blöta var inte så konstigt eftersom han lagt dem i en hög på varann. Vantarna underst, sen jacka, sen täckbyxor. Sjöblött alltihopa.

De adras kläder var upphängda hjälpligt men ändå fuktiga. Suck!

Efter att ha genomgått alla klagomål på blöta kläder och försökt hitta ersättningskläder kom vi äntligen iväg minst fem minuter senare än vi brukar. Då upptäcker vi att spöregnet gjort vinterunderlaget till en isbana. Så det var bara att glida till skolan i sakta mak. Pommac fick ett hyfsat bra grepp medan jag bara gled. Javisst, han passade naturligtvis på att dra allt han orkade eftersom mitt försök att hålla mot var värdelöst. Han drog, jag gled med. Promenaden till skolan blev en balansakt. Vi kom fram precis när det ringde in. Otroligt.

Nu känner jag hur stressadrenalinet sjunker tillbaka. Skallen sväller av.

I helgen måste jag tvätta så att det finns rena kläder för en hel vecka framåt. Dubbla uppsättningar för alla fyra barnen. Idag var det kris i rena kläder högarna. Trots att det finns mängder med rena kläder har de inget att sätta på sig. 13-åringen som plötsligt över en helg blivit 181 cm lång har inga tjocktröjor som är nog långa. Allt känns för kort i ryggen anser han och det stämmer ju. Han växer så det knakar. Så jag måste även ägna helgen åt att gå på stan och försöka hitta snygga tjocktröjor som INTE kostar en förmögenhet och inte är fula trots att de är för vuxna. Det var längesen han lämnade barnavdelningen, men han gillar oftast inte herrsortimentet heller. Och jag har inte råd att gå på "Hardwear" för att ekipera honom. De kläderna duger men så kostar tröjorna som minst 700 och oftast betydligt mer. Nej H&M får det bli! Hoppas det duger!

NU ska jag göra djupandning innan jag tar tag i dagen.

Phuuuuuuuuuuuuu.


 
 
pjöllermaja

pjöllermaja

9 november 2007 08:48

ååå denna ljuva morron...man bara dricker sitt kaffe, läser tidningen kollar ut över nejden och hör fågelkvitter....eller?? =)
vi mammor skulle ju klara vilket storföretag som hällst, med snabba leveranser och nöjda kunder ;)

http://pjollermaja.blogspot.com

 
Rosie

Rosie

9 november 2007 08:53

Känner igen mig med barn som inte riktigt vill som en annan, inte kul när man är lite sen. Och det här med tvätt kunde man kunna vara utan. Då vet du vad du har och göra i helgen. Hoppas du hittar lite trevliga kläder som inte kosta en förmögenhet, tyvärr så är de svåra att hitta men man kan ju ha tur, håller tummen för dig. Ha en bra dag.

http://bearclaw.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

9 november 2007 09:25

Pjöllermaja: Oh, ja! Men det konstiga är att männen (och kvinnorna) som ska anställa den där storföretagarVD:n söker en man som förmodligen inte kan bolla med mer än en boll i taget. Och skulle vi ändå söka jobbet skulle de backa direkt och säga tack, men nej tack, bara för att vi har barn. Grrrr!

Posie: Skönt att någon har samma stress omkring sig! Jo, nog vet jag helgnöjet nog fniss!

 
Pippi

Pippi

9 november 2007 09:31

Det bästa med dessa morgnar är att det i regel bara kan bli bättre ju längre dagen lider :) Hoppas att du får en lugn och harmonisk fortsättning på dagen och helgen!

http://langstrump.wordpress.com

 
Liz

Liz

9 november 2007 09:34

Ja du, välkommen till klubben... Ett tips är att kolla på Röda korset efter kläder, billigt och bra. Fast då är jag kanske lite partisk också : )

http://www.metrobloggen.se/lizwennberg

 
Ingen bild

Persilja

9 november 2007 09:40

Liz: Jo, jag har varit medlem ett antal år...hrm...men jag är stort RKfan. Handlar alla textilier där. Har köpt jacka och jeans och diverse tröjor på Myrorna och Rädda Barnenaffären. Men de äldre killarna vägrar numera att köpa beg.at Bara vetskapen att det är begat får dem att gå i taket. Suck. Dessa barn. Dessa äldre barn. Så hellre H&m än Myrorna för dem. Myrorna är förresten inte särskilt billiga på kläder tyvärr.
Men det är ju RK.

Pippi: Tack den vänder sig nog rätt va det lider. Jag tror det är lite pms på g också, då blir ju allt såååå tungt. Men vi vill ha snö!!! Inte regn. Flyttar tillbaka snart! Not.

 
Liz

Liz

9 november 2007 09:46

Ja, då får jag åka från Överkalix :)

http://www.metrobloggen.se/lizwennberg

 
Ingen bild

Persilja

9 november 2007 09:58

Liz? Va? Det visste jag inte! Kul!!!! Alltid kul att hitta fler norrpottningar!

 
Liz

Liz

9 november 2007 12:04

Nå jå, hä bor já å min familj. ; )

http://www.metrobloggen.se/lizwennberg

 
Jessan

Jessan

9 november 2007 17:11

känner igen mej i det mesta. Framför allt just nu urväxta tjocktröjor. Min 15-åring vaknade en morgon och var 1.87 lång och hans långtröjor hade förvandlats till t-shirts i stort sett. Såna jäääättelånga armar har han fått...suck...dyrt blev det...ha en trevlig helg! Jessan

http://undermittkorsbarstrad.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilaj

9 november 2007 19:08

Haha, jo det blir dyrt när de växer och de äter ju så mycket också!!! HUR mcyket som helst. Bottenlösa liksom...

 
Ulle

Ulle

9 november 2007 20:07

Åh vad jag känner igen mig... Jag har "bara" tre barn men oj vad den här tvätten tar knäcken på mig! Här är alltid berg av både ren och smutstvätt...:p Tänk om någon kom och vek in all ren tvätt varje dag...*ååh*

Trevlig helg!!!!

http://bergatrollen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se