Alla inlägg under oktober 2007

Av Persilja - 8 oktober 2007 10:46

Huset högst upp är vårt. Som det såg ut innan det byggdes ut och målades rött. Brunnen ser nästan precis ut som idag. Men idag är vårt hus omgärdat av nya villor. Så luftigt som det är på denna bild är det inte idag. Jag trodde att det var vitt, men bybor (äldre) har sagt att det var gult. Pardörrarna ligger i bodan. Jag vill återställa. Lobbar för det. Maken är lite mer svårflörtad när det gäller vackra men opraktiska saker. Han tänker mer på energiåtgång och kostnader osv. Jag enbart på det estetiska. Lite drag tar jag gärna bara dörren är vacker...

Bilden har jag fått av Lisa! (Tack Lisa!) 

(Visst är bilden från omkring 1940?) 

Av Persilja - 8 oktober 2007 10:34

Fy, jag mår illa och känner mig lite snurrig. Har spytt i natt. Vaknade av de sedvanliga olustkänslorna, som alltid innan man ska spy. Illamåendet kan verkligen framkalla ångest. Sen kom de befriande kramperna i magen och jag kunde somna om. Tre barn är hemma med samma symptom. Så att ligga på soffan och tycka synd om mig själv går inte. En mamma får inte vara sjuk. Det är back on the horse på en gång...

Fast det är ju bra. Man känner inte efter så mycket.

Har lagt ut en kudde på Persiljas Verkstad.


Nu ska jag badda lite pannor och pussa kinder.

Av Persilja - 7 oktober 2007 23:01

Har fått två magsjuka barn här på söndagen.

Hoppas det är snabbt övergående eftersom det vankas 9-årsdag här inom kort. De sover iallafall nu, men man vet ju hur magsjuka är, det finns inget som säger att det blir någon lugn sömn. Så jag är beredd på nattvak i natt.

Har sytt lite på kvällen här.

Ett babytäcke och så är det på gång lite annat småt och gott. Bland annat denna kudde med kärleksfullt budskap:

Allt hamnar i min butik Persiljas Verkstad.

Jag tycker det är jättesvårt att sätta priser! Det är ju nu så att det tar tid att sy. Det är ett hantverk som tar tid helt enkelt. Och min tanke var ju att det helst ska gå att leva på detta, inte ha det som hobby. Med tiden alltså! och då känner jag att jag måste försöka lägga priserna så att det lönar sig för mig. Material kostar och varje sak tar lååång tid att sy. Jag kan helt enkelt inte försöka konkurrera med IKEA eller Indiska eller så. 

Samtidigt vill jag ju sälja. Så det är en svår avvägning att sätta priser!

Jättesvårt!

Nej, nu måste jag titta till mina små sjuklingar! 

Av Persilja - 7 oktober 2007 09:48

Här har vi förflyttat oss till vår senaste härliga lägenhet. Den som bara hade ett fel, den låg i fel stad. (förlåt Kiruna!)

Och så hoppar vi till ett annat av våra vardagsrum, en välstädat dag när jag skyndat mig fram med kameran.

Skinnsoffan har fått flytta eftermånga års trotjäning. Det är nästan så att jag saknar den. För den var skön och praktiskt. Men ful.

Och ännu en vinkel! hahaha!En lyckad samling.

Och NU ska jag visa en Misslyckad inredning! Jo, jag tar kort på det också! Det var i förra lägenheten. Jag försökte dela av rummet med hyllor. Men baksidan på hyllan var ful och jag köpte ett tyg att hänga bakom. Och jag vet inte vad som tog åt mig, men jag kom hem ett tokfel tyg. Snyggt var det väl till kuddar och kanske stolsdynor och kanske duk, men inte till väggklädnad. Fy faen vad fult det var. Det hängde uppe ca två timmar. Blä!!!!!

Ränderna liksom rörde sig...

Ett annat felköp var denna vaxduk:

Den var snygg i några dagar. Sen ville jag skrika av dess virrvarriga mönster och skrikiga färg. Snyggt ser det ut, men i verkligheten blev det för mycket! Vi har ett lååångt bord. Även detta hör till misslyckade projekt. Vi hade en lååååång hall och som för att göra den ännu längre satte jag upp fem stycken såna där tavelhyllor från ikea och fyllde med alla småtavlor och pryttlar och teckningar huset hade. Iden var god, men det blev för mycket! Det hade räckt med två hyllor i rad. Men jag måste ju testa! Och nu var det slut för den här gången!

Av Persilja - 7 oktober 2007 09:14

Just nu utmanar min valp mig! Vår valp kanske jag ska säga. Han hoppar upp i soffan och lägger sig och jag går och knuffar ner honom. Han hoppar upp igen. Jag knuffar ner honom. Han är SÅÅÅ söt och jag måste verkligen vara beslutsam för jag vill verkligen inte ha en stor lerig hund i soffan! (Han blir ju stor och säkert lerig nån gång.) Det är dessutom trångt redan. Så jag får knuffa. Det är en jätterolig lek! Tycker han.

Jag såg Filippa Reinfeldt på tv igår. Undrar om hon gillar sin publicitet? Jag menar hon jobbar ju jättemycket, har möten på kvällar och hinner sällan vara hemma med barnen. Varför tackar hon ja till såna program som slukar tid av henne men som inte är ett måste? Hon måste verkligen vilja ha publicitet!!!

Eller är det någon annan som bestämmer? Det här är bra för Partiet? Eller?

Jag fortsätter med min odyssé genom våra boenden.

(Åh neeeeej, har hon inte gett sig ännu, kanske någon stönar nu...)

Dotterns säng som nu kusinen fått överta. Den har alla fyra legat i så det är ju inte bara dotterns säng...

Och vad var det för skillnad på dess bilder då??? Jo om man tittar noga är det ett får på sängen och något har försvunnit från skåpen (som ska målas nån gång har jag sagt i åtta år snart )

Så det är väl klart jag måste visa båda bilderna!!! (Inte????) Det är samma i mina fotoalbum, på den tiden man hade tid att göra såna, hrm hrm, det kan vara samma bilder sida upp och ner, bara små variationer. Jag har så svårt att välja bort!!! Det är därför det ser ut som det gör här hemma. (Ickeminimalisitiskt så att säga...jag kan inte förmå mig att rensa.)

Här en närbild på den där skåpen. På lappen på väggen hängde sonens första brev (han i ljusblått på fotot där ovan) Det stod: "jag älskar dej mamma du löktar gåt". VA? Kan man få finare kärleksbrev????

I min maniska vilja att förändra hade jag vår säng på snedden. Allt för variationen!

Sonen sov också i vårt rum. Så det gällde att pussla med vägg och golvytan... 

Av Persilja - 6 oktober 2007 20:36

Då var det dags igen!

Jag tror inte ens det gått en vecka? (Vad bra att jag kan kolla detta i min blogg nudå!) Dotterns rum är SÅ stökigt igen. MEN! När jag ser DETTA :

Då smälter hjärtat och all eventuell irritation över kaoset försvinner. Hon och hennes kompisar har lekt och lekt och lekt. Så då SKA det väl se ut därefter också! Detta är INTE alla hennes Pollysar! Hon har fler!

Det som är smått på golvet på bilden ovan är Pollykläder. Fatta så små Pollyskorna är! (En Polly är kanske 7 cm.)

(Kollade bak i bloggen och det är hela 9 dagar sen sist. Alltså många dagars lek-så det hade väl varit mer konstigt utan stök.) Oj vad tiden går fort! 

Av Persilja - 6 oktober 2007 16:22

Här kommer en länk särskilt till Mariakoden!!! Ni andra får också läsa om ni vill! Det finns fler som inte gillar KK:s krönikor!

Äcklig smörja helt enkelt! 

Av Persilja - 5 oktober 2007 21:12

När jag klämde in min arbetsplats i vardagsrummet för några veckor sen kändes det bra. Så gick någon vecka och det kändes trist att ha kaoset som första blickfång i vardagsrummet. Så nu har jag flyttat arbetsbordet till en vägg långt in. Och flyttat sofforna så att de nu är framför öppna spisen. Mycket bättre möblering. Tycker jag nu. Om några veckor är det dags igen. Jag leker "på hur många sätt kan man möblera ett rum" en jätterolig lek!  Hahaha!

Det som syns till höger är murspisen.

Bakom soffan finns då arbetsdelen lite avskild sådär.Gamla svängda soffan hamnade framför bokhyllan.

Nu ikväll har dottern somnat på soffan. Först bäddade hon så fint med filtarna. Jag tror också jag gjort mig förtjänt att somna på soffan...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards