Alla inlägg under oktober 2007

Av Persilja - 13 oktober 2007 21:41

Vad har ni gjort ikväll?

Jag har haft härjande barn och hundar omkring mig. Pommac har roat sig kungligt med ballonger. Han älskar dem.




DÄR gick den sönder! Vart tog den vägen???

Mina två yngsta barn Tokfia och Tokfrans vände ut och in på sig själva och se vad som hände med armarna! Det bidde något fel!

Konstigt! Nu får de gå omkring så! Jaja, så kan det gå.

Se skåpen i bakgrunden! Titta noga! Ser ni luckorna?


NU en timme senare ser de ut så HÄR:

Och så här:

Jag är inte klar. Ska tapetsera lådorna också men orkar inte mer ikväll. Tänkte jag kunde få sitta på soffan en stund, som "vanligt folk"...

Vad tycker ni?

Rörigt och fult eller bara såååå snyggt? Själv blev jag nöjd! Det var roligt att göra och så skoj att mitt sparande av tapetslattar nu kom till användning.

Skåpen kommer nu att påminna mig om Kiruna. Alla tapeter kommer från olika lägenheter där. Meschplan, Lokstallet och Konduktörsgatan. Ack ljuva nostalgi!

NU ska jag ta ett glas rött vin och bara njuuuuta!

Gokväll!

Av Persilja - 13 oktober 2007 12:57

Pommac har idag fått en ny bädd. Eller ett nytt tyg på den. Han var missnöjd. Det andra gamla tyget luktade nog mera hemtamt. Sönderkrafsat och ingrott.Det första han gjorde var att gnaga lite på det. Lite irriterat sådär. Nu har han vant sig och ligger där, men han ser lite sur ut???

Av Persilja - 13 oktober 2007 10:49

Ja, i torsdags var Pomsi på valpkurs.

Där var fyra vovvar till. En vorstehvalp, en japansk spets (?), en kinesisk nakenhund som bara frös och frös och darrade, en dvärgpudel och så biffen Pommac. Störst och busigast och mest ouppfostrad av dem alla.

Men han blir ju ett fint material för läraren, haha!

Till Pommacs fördel kan sägas att han är mycket lättlärd. Det räcker oftast med en gång, har han fattat så sitter det. 

Vi tränade att gå fot i koppel, att kunna möta andra hundar utan att hoppa och busa, att sitta, stanna och komma på order. Allt gick jättebra. Vi tränar hemma nu också. Han vekar ha fattat stanna nu. Men ännu är valpen i honom så glad och sprallig så han glömmer sig. Jag vill ju inte dressera bort hans levnadsglädje. Han är ju så GLAD!!! Det vill jag uppmuntra. men det är en svår avvägning...

Sonen, som haft det lite tufft i skolan, var bjuden på kalas idag. Till Leos Lekland, ett paradis för lekande barn. Han har längtat och längtat. Nu på morgon ville han inte gå. Han har ingen att vara med säger han. Han tycker det är jobbigt. Mitt modershjärta värker och jag försökte övertala honom, men han vill verkligen inte. Så vi har ringt och sagt att han är sjuk. Tråkigt. 

Nu blev jag ju orolig över skolan igen!!!

Hemma är en trygg hamn för honom, men det känns outhärdligt tungt att veta att skolan bara är ett måste för honom. Att han går dit, klarar av det, men pustar ut hemma. Han är aldrig med någon efter skolan. Jag som trodde det var bra nu. Men det kanske aldrig blir bra. Bara drägligt. Jag ska iallafall nämna det för lärarna. Så att de vet. De kanske kan hjälpa honom att komma in i grupperna bättre. Den andre killen som jag skrivit om kämpar också på. Han har börjat vara med kompisar efter skolan, sina tidigare "antagonister". Måtte de inte bara bytt offer!

Men sonen säger att det inte är så.

Men trygg och glad känner han sig uppenbarligen inte.

Suck. 


Av Persilja - 12 oktober 2007 22:24

Har haft en riktig slapparafton! Sååå skönt med fredag!!!

Jag utgår ifrån att hela Sverige börjar vara lövlöst? Eller?

NÄHÄ?

Vill inte höra mera! Så här ser det ut hos oss i allafall: Min dotter har ikväll konverterat till Islam!

Det ser ut så här:

I själva verket frös hon. Vi har precis slagit på elementen och veden har vi inte hunnit hugga så vi har inte kunnat elda. Och huset är kallt. Det är dags att sätta in innerfönstren. Men först vill jag putsa bort alla fingeravtryck...

NU ska jag sova! Med tjockt täcke!

Sköööönt!


Av Persilja - 12 oktober 2007 19:36

NÄRÅ! Inga samlare i den här familjen! Nix Här 8-åringens, nej 9-åringens!, Marvelsamling

Hrm hrm!

Har nyss klätt om en stol. Nån gång kanske jag ids måla den vit...

Har inhandlat tapetklister, tapetkniv och sandpapper. Här ska grejas i helgen. Under alla boenden vi haft i Kiruna har jag varje gång vi tapetserat om sparat de tapetbitar som blivit kvar. Nu ska de tapetseras på en skåp med 6 luckor och åtta lådor. Alla går i olika blå toner så helheten blir nog bra ändå men varje dörr får en egen tapet. Ska bli SÅÅÅ roligt!!!

Av Persilja - 12 oktober 2007 11:18

Det finns en bok som jag sett massor av gånger i en MASSA inredningsreportage. Jag är en sån som finstuderar folks bokhyllor. Denna bok, en tjock tegelsten verkar finnas hos många inredningsroade människor.

På ryggen står det XL, L, M, S eller nåt sånt. Jag är så förskräckligt nyfiken på vad det är för bok. Vad handlar den om? Mode? Möbler? Arkitektur?

Någon av er läsare som kan upplysa mig? Kanske någon till och med har den i sin bokhylla? Jag har sökt den hos olika bokhandlare på nätet men aldrig funnit den. Jag är så nyfiken! 

Av Persilja - 12 oktober 2007 11:00

Jag tänker inte på mig som en samlare. Inte ett dugg. Men så tittar jag mig omkring och inser att jag inte ser på mig själv med riktigt klara ögon.

Jag samlar på tyg. Jag samlar på böcker, jag samlar på tidningar, jag samlar på porslin och glas och film och leksaker och lampor och HERREGUD jag är ju en STORSAMLARE!!!

HJÄLP!!!

Böcker ser jag dock inte som nåt jag samlar på. Jag läser ju dem. Tygerna syr jag av, så småningom, även om jag har väääldigt svårt att sätta saxen i dem. Men nu tvingar jag mig. Tidningarna köper jag för att läsa och njuta av. Glasen använder vi och porslinet likaså. Lamporna använder jag också. Så jag samlar på sånt vi använder. Det är därför jag inte tycker att jag samlar. Om man samlar på grodor eller rådjur eller kylskåpsmagneter då samlar man väl på ett annat sätt? ÄH! Jag erkänner jag ÄR en samlare! Det finns inget förmildrande i att vi använder sakerna. JAG heter Persilja och jag ÄR EN SAMLARE. Så nu var det sagt!

Se här är delar av min samling:

Längst ner till vänster i bild en hel hylla med tjocka stora härliga inredningsböcker, Till höger nertill inredningstidningar. Ovanför sju (7) pärmar med urrivna inredningsklipp. såg till min glädje att någon av mina "stammisbloggar",minns just nu inte vem, också samlade klipp. Jag är inte HELT onormal!!! Till höger ovan trädgårdsböcker. Ljuvliga sådana!

Här två hyllor till med hääärliga böcker i ämnen som inredning, arkitektur, design och historia och geografi.

Fyra hyllplan med färgsprakande barnböcker, min PASSION! Den som står främst där "Eskil" är illustrerad av världens bästa illustratör, min syster! Och så två hyllor med livsnödvändiga seriealbum, Tintin, Spirou, Lucky Luke, Asterix. Tintin har vi både gamla album, nyutgivna uppdaterade album och engelska utgåvor som vi köpte när maken jobbade i Singapore.

DET är verkligen SAMLAT. Maken samlar på Agatha Christie och har lyckats gräva fram alla hennes och dessutom samlar han på Stieg Trenter. Till det kommer min passion för ALLA möjliga böcker, både gammalt och nytt. Så VISST vi är boksamlare.

Av Persilja - 12 oktober 2007 08:25

Men OJ så glad jag blev när jag såg framsidan på DN nyss! ÄNTLIGEN en nobelristagare som jag läst innan priset tilldelats. Jag har till och med läst massor av henne! Hurra! Hon är verkligen värd priset!!!

Jättejättejättejättejättekul!!!

Nu måste jag gå och läsa lite mer OM henne. För nu är det ju kul att få lite kött kring personen. Nu vet jag ju vem hon är. Det är alltid spännande när litteraturpristagaren utses, och är det nån man vet är det ju ännu roligare. Jag brukar försöka läsa nån bok av de som verkar intressanta men inte är det ofta jag blir såld på dem. Toni Morrisson är en, och J.M Cotzee en annan och så förstås Isaac B Singer. Men sen finns det massor som bara är tuuuungt. 

När får Joyce Carol Oates då?

(Eller har hon fått? Har verkligen börjat bli senil!)

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards