Alla inlägg under oktober 2007

Av Persilja - 23 oktober 2007 09:32

Bloggagratis teamet säger att vi ska hålla ut då en ny server är beställd. Vi har för många besökare! Så det är ju bara att be er besökare att hålla ut. När den nya servern är på plats kanske denna sirapsseghet ska försvinna.

Nu ska jag faktiskt gå och vila en stund för det är någon som sitter och spelar bongotrummor i mitt huvud! Ajj!!!


(mummel mummel...aldrig mer!) 


Av Persilja - 22 oktober 2007 22:46

Jag lovade ju ett rusbetoonat inlägg och hääär koemeer det! Akta er! Det stavas fel ytill höger och vsster ocj mina fingarar lyder mig inte och jag är faktistk full1! Hahaha! Det ä r så rooolgi t1!

Vi har haft jätte mysigt och just nu skickar mnej skjutsr amin man hem alla tejejr och ´jag passar på at tblogga medan jag är lite på lyran ocj jag bara äääääälskar er allig hopa!!!!!!!!!



Men nu skärper jag mig för såååå full är jag faktiskt inte även om jag nog måste sitta uppe minste en timme till innan jag törs gå och lägga mig. Hatar när det snurrar i sängen.

Jo, nog är jag full alltid, men det går att skärpa sig. Fast det är tråkigt.

Maken fick alltså vara chaufför och det får han alltid vara när jag haft tjejfest. Sen mina barn föddes har jag egentligen aldrig blivit ordentligt berusad. Föräldraskapet medför att man får helt andra spärrar än tidigare. Att bli för full hör till dem. Vem ska hantera barnen om mamma är berusad. Nej, mamma är aldrig mer än högst salongsberusad.

Men ibland kan man längta efter den där sköna känslan av att vara så fri att man bara har sig själv att tänka på. Den friheten ger jag mig inte!

Imorgon är det revelj klockan halv sju så detär bara att nyktra till och gå och lägga sig! Vardagens realitet!

Goodnight sweet bloggers!


Av Persilja - 22 oktober 2007 12:03

Någon som noterat hur seeeeeg min sida är???

Själv kommer jag nästan aldrig in på den och om jag gör det så tar det en evinnerlig tid att sända i väg ett inlägg. Trrrååååååkigt.


 Fick en hel påse tyg från min svärmor igår som är en ekorre av stora mått. Slänger inget i onödan. Det var skoj för mig. Massor av små 70-talstygbitar och annat. Tänker inte ens försöka lägga in en bild. Det tar för lång tid.

Hoppas detta är övergående problem annars kommer jag att överge denna bloggvärd. Det finns ju de som funkar bättre. Fast alla kanske har såna här perioder? Någon annan som upplevt detta???


Har varit på badhuset med sonens och dotterns klasser. Sen på utvecklingssamtal för högstadiekillen. Bara positiva besked-skööönt!

Nu ska jag jobba ett tag för att sen försöka ställa i ordning lite för kvällens tjejfest.

Vi är fem stycken som ska äta goda ostar och dricka gott vin. På en måndag? JA! Vi är helt förtappade!

Om ni har tur kanske jag skriver ett inlägg i kväll när de gått och då kanske  jag är på pickalurven. Vad vet man. Jag brukar bli det,  för jag är inte van att klunka vin i deras takt. Jag har ju varit borta från tjejfesterna i 8 år...

De har ju tjyvtränat!  


  

Av Persilja - 21 oktober 2007 00:32

Detta bidde det idag. Eller i går då, klockan har ju blivit söndag.

En kudde med applikationer. Jag gillar den. Hoppas någon fler gör det, eftersom den snart hamnar i Persiljas Verkstad.

Har använt täta knapphålsstygn vilket blir snyggt.


Av Persilja - 20 oktober 2007 17:43

Det här är inte vilken bild som helst!

Det är en bild på en snygg youghurt som jag köpte enbart för att den var SÅÅÅ snygg. Woaw! Willys varor är bara så snygga. Älskar deras 70-tals inspirerade förpackningar. Jag har skrivit om det förr, men det tål att upprepas. Men det är inte DET som gör denna bild så speciell.

Nej, det märkliga med denna bild är att det är den sista tresiffriga bild jag lägger ut. Det är nr 999. Woaew!!! ÄR det inte faaaantastiskt?

Va inte? Inte ens det lilla minsta?

Nähä.  

Men nästa bild blir nummer 1000 iallafall.

Tänk att det blivit så mycket bilder. Vilket arkiv jag har här!!! Ute på nätet. Om min hårddisk kraschar har jag iallafall 1000 bilder kvar! 


Av Persilja - 20 oktober 2007 17:14

Det blev en stund på Kulturens Hus idag. Det var anordnat ett jättebra "jippo" som hette typ "låna din fördom i 20 minuter". Där i foajén fanns alla möjliga olika "typer" av människor som man fick möta; invandrare, rullstolsbundna, bögar, flator, feminister, muslimer, judar, transvetiter osv. Sen fick man prata med dem och helt enkelt möta sina fördomar. Man fick 20 minuter på sig att omvärdera dem. Ett så himla bra arrangemang!!! Alla som talade med någon fick en biljett och för den gratis fika. Så de nådde säkert många som aldrig annars skulle ha närmat sig.

Jättekul idé!!!

Det vimlade av folk så jag tror det var en slags succé.

Om JAG mötte någon av mina fördomar?

Naaaeee! Jag är HEEEEELT fördomsfri.

Mouhahaha!

Sanningen är den att jag vååååågade inte. Är på tok för blyg!

Men jag tror att jag är gansk fördomsfri, fast det kanske alla tror. Jag försöker vara det iallafall. Jag blir galen på barn som hälsar på här som säger "neger" eller "svartskalle". Läxar upp dem ordentligt. (Fast "vänligt".) Samma om de säger bög som skällsord. Eller om de kommer med nån annan fördomsfull kommentar. Mina äldre barn klagar bittert att jag "alltid ska vara en sån moraltant". Piiiinsam är bara förnamnet på vad de tycker om mig. Men i den frågan viker jag inte. I detta hem släpps inte de "vanliga" fördomarna in.

DÄREMOT har jag säkert en massa andra fördomar om jag rannsakar mig själv. Mot Stockholmare till exempel. Mot Stureplanskids. Mot ärvda pengar, mot vita i Sydafrika, tyskar och österrikare, mot danskar (dock positva fördomar), mot advokater och gynekologer och mot nagelskulptörer. Det var bara några av mina fördomar.Jag försöker dock se min fördomsfullhet och därför kanske jag inte faller i fällan hela tiden,

Ja OOOOJOJOJOJOJ vad jag är präktig då!!!

Fy, fanken. Att ni inte spyr!

Bäst att jag slutar nu för nu är jag så självgod att det stinker här. Ska genast gå och vädra ut min förträfflighet!

Så här ser det ut hos oss NU:


9-åringen täljer och Pommac slaktar en Dagens Nyheter. Det är härligt rörigt nu igen!

Av Persilja - 20 oktober 2007 11:53

Lördagmorgon slår nog alla morgnar. Älskar att ha en hel lördag öppen framför mig. (De gånger jag nu har det.) Idag är en sån dag. Valen står mellan vara hemma och slappa, sy eller annat mys, eller gå på Rattatoille eller gå på Kulturens Hus. Vilket man än väljer blir det ju bra...

Har ägnat morgonen åt att pyssla med barnen. Dottern sydde en lapptäckskudde och är så stolt. Ville absolut att jag skulle visa det på bloggen. Tänk, barnen är också bloggskadade. Så fort de gör något utöver det vanliga säger de, kan du fota mig och lägga ut på bloggen. haha, undrar hur många fler som säger så? ÄR vi riktiga knäppgökar eller är det ett vanligt beteende bland dagens barn? Jag vill nog inte veta!!!

Så här är dotterns alldeles egna lapptäckskudde som hon sytt på maskin plus ett täcke som hon sytt för hand. Fint va?


Det är "Botvid och Molly" som ligger under täcket...

Förresten, det snööööar...

Blä!

Fast barnen ropar HUUUUURRRAAAA!!!


Uppdatering kl 12.57: Det regnar nu... 


Av Persilja - 19 oktober 2007 15:14

Jag har idag tagit 72 st bilder på mitt hem. Jag ska INTE plåga er med alla, jag lovar. Men några till blir det allt. Jag sparar dem inte. Pytsar ut en här, en där, nej det är inte min stil, allt på en gång bara. Swosch! Det är ju färskvara! Imorgon ser det inte ut så! Så nu skyndar jag mig innan de surnar!



Här är dotterns andra säng. Den hon sover i. Hon sover hos oss alltså. Sängen i hennes rum är bara en soffa och står där mest för att inte kompisarna ska märka att hon sover med mamsen pch pappsen... (Scch! skvallra inte!)

Och här är vår säng och enda anledningen till att jag aldrig visat den i detta hus förut är för att detta är första gången sen 11 maj (då vi flyttade in) som den är bäddad. Jag bäddar aldrig.Jo, till kalas och fest...

Här är bildgalleriet i hallen uppe...

Det har jag haft i alla hem men det kom upp först i gårkväll. Så vad bra att jag hade en blåslampa i arslet!!!

Och en liten nisch i trappen hyser min sekretär som hamnat lite i skymundan...Den står i furupanelens mecka! Ooo, vad jag längtar till vi målat ljust!



Nu har vi gått ner en trappa och förflyttat oss till köket. Här hänger min Leonardo da Vinci. Säljer jag den kan jag leva gott resten av livet, men jag behåller den. Den passar så bra hos oss. Hellre svälter jag.

(Till alla potentiella inbrottstjuvar kan jag bara meddela att det är en affisch för 100 kr på Ö&B-så ni behöver inte besvära er.)


9-åringens säng...

Ni känner väl igen Donkey Kong?

Basket kläderna köpte far i huset i New York när äldste sonen var bebis...

Och här en närbild på hans skrivbord...

Viktoria (kika in hos henne my god vilket hem!!!) undrade om tyget och det är från IKEA. Man köper 3 meter (tror jag) i en bunt för 59 kr om jag inte minns fel...Finns på barnavdelningen inte på tygavdelningen.



Och nu är vi tillbaka i vardagsrummet som det är fritt fram att stöka i igen.

Och syhörnan måste jag verkligen stöka till nu. För det är för mig som för Lisa, utan stök inget bök. (Bök = kreativitet men det rimmade inte på stök.)

Och det var allt för denna gång!


Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards