Direktlänk till inlägg 24 oktober 2007

Pmsvarning!

Av Persilja - 24 oktober 2007 09:02

Jag ska börja med att säga att JA, jag har pms. Så behöver ingen fundera över det. För detta blir ett fullständigt pms-indränkt inlägg.

Jag fattar inte hur andra hinner så mycket. Eller hinner de inte men ger sken av att hinna? Själv har jag inget vanligt dagtidsjobb att gå till men hinner ändå ingenting. Blir man effektivare av att gå till ett jobb utanför bostaden? Hinner man då tvätta maskinerna på kortare tid och läxläsningen klarar man medan man vispar i grytan med andra handen? Och snyggare är ju alla de som går till jobbet varje morgon.

Varje gång jag har pms undrar jag varför jag valt detta hemmaarbetande liv?

Vad är det för lockande med det?

Rik blir man inte. Effektiv blir man inte. Isolerad, ofräsch, ineffektiv. Det är väl ungefär det man blir. Och fattig. 

Okej, fördelarna kanske är att man är en aning mindre stressad, men det är när jag tänker så jag blir riktigt rädd. Hur ska jag kunna stressa mer? Om jag också skulle till jobbet klockan 8 på morgon, hur skulle det gå till???


Man får se sina barn lite mer, det är en verklig vinst,för när man ser dem hela tiden tror jag konflikterna och sammandrabbningarna blir mindre. Man hinner se dem och insupa deras sinnesstämning. Det är väl därför, antar jag, som jag valt detta liv. De kanske vinner på det!

Men jag lovar, alla ni som avundsjukt tänker att jag allt har det bra, tänk inte så. Det är verkligen massor med nackdelar också. Man offrar massor av sig själv. Det egna jaget blir otroligt tillbakatryckt. De egna behoven sätts lätt sist. Jämställdheten kraschar totalt, för det är väl klart jag kan göra allt hushållsarbete eftersom jag ändå "bara går hemma". Sen att jag ska utföra arbetsuppgifter också, det glömmer jag och familjen lätt bort. De kläms in och alla sliter i mig och stressen över att inget blir helgjort, bara halvgjort, om ens det, växer hela tiden. Tvätthögarna växer trots att jag jobbar hemma. Får jag ett flow i skapandet och syandet ja då växer allt runtomkring mig, disken, tvätten, dammråttorna förökar sig i expressfart.

Nej, fy sjutton, inte är det nåt lyxliv inte, om nu någon trodde det.

Fast nästa vecka när pms:en är borta och migränhormonerna lämnat mig då lovordar jag säkert det här livet igen...

Så är det. Det går i vågor.

Men det gör det väl för alla. 



 
 
Garbo

Garbo

24 oktober 2007 10:02

Det där känner jag till! Jag nattjobbar så jag har en hel del lediga dagar i veckorna där jag strosar runt i pyjamasen slänger jackan över o knatar i skogen med mina hundar,sen gör jag inget annat än städar tvättar o plockar undan för tro mig att skillnaden mellan barn o hundar (4 st)inte är så stor Haha :D
Träffar jag nå folk? Nä bara brevbärarn om jag har tur kanske vinkar till nån granne håhåjaja hemmalivet på en pinne *fniss*
Maken då,nä han lägger sig på soffan han för han har ju joooobbat hela dagen så han orkar inte hjälpa till för jag går ju hemma heeeela dagarna,inget lyxliv med andra ord/Kram!

http://garbo.webblogg.se

 
Mia

Mia

24 oktober 2007 10:20

Hej du
Måste säga att jag minns inte hur jag hamnade på din sida från början, men jag har hittat ro i att läsa hos dig... du verkar som en go människa... och jag älskar alla de färger du sprider runt dig!!

Jag har tills nu vart anonym... smyger in och läser...
men tänkte när jag läste detta inlägg att jag ville säga något...

Du gör ett OTROLIGT arbete, du har barn och familj och som du säger så skall du arbeta hemifrån... det är inte lätt att stänga av sitt "hem" då man gör det... Jag pluggar själv på distans och ALLT annat verkar vara viktigare i familjens liv - än min skola...
Och för mig med för den delen, det är så lätt att bara göra allt det där andra ibland, det som vi alla skall hjälpas åt med!!

Hittar nu inte alla de där fina orden som jag tänkte skriva ner... men ville i alla fall tillägga att jag gillar din blogg...

ha en bra dag och njut av att ha PMS (om man nu kan det - kanske skall man se fördelen med att man får vara ett trött och argt monster några dagar... Inte kul med migrän förståss...) *ler*
kram

http://mjotten.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

24 oktober 2007 10:32

Garbo: Skönt att bli bekräftad! Det är verkligen livet på en pinne (not) att arbeta hemma... Skönt att vi är några styckna som fattar...Jag har också tänkt att jag skulle ta ett nattjobb om jag ska ut i verkliga arb.livet För det är ju typ enda tiden jag har. hemskt men sant. Så det där med sova då?
Dilemma!

Mia; gulligt att du lämnade ett fotspår! Det är precis som du skriver, man hjälper själv till att lägga ribban. Man skulle passa på att "rya" lite om rutinerna när man ändå har pms. Ett litet planerat psykutbrott kanske hehe!
Ska kika in hos dig sen!

 
Liz

Liz

24 oktober 2007 10:44

Jag har tänkt samma: Hur ska jag någonsin orka stiga upp och hinna med alla morgonbestyr då man har ett heltidsjobb. Men det går, av någon konstig anledning. Och jag hinner hur mycket som helst. Konstigt. Men innan jag hade ett jobb och var hemma så levde jag ibland som i ett vakum, skitläskigt! Det jag tänkte var, hur skulle jag orka och idas om jag jobbade... får inte ihop den ekvationen, men vi är ju vanedjur. Ha det bra!

http://www.metrobloggen.se/lizwennberg

 
Ingen bild

Persilja

24 oktober 2007 10:48

Liz: Skönt att höra. Har tänkt att det nog är så. Man blir ack så effektivare av att man måste göra sakerna på bestämda tider...

 
Liz

Liz

24 oktober 2007 11:52

Jo, jobbar du hemma så gör som författarna, skriv på bestämta tider, tex mellan 9-14, även om du inte få gjort så mycket, sitt där ändå.

http://www.metrobloggen.se/lizwennberg

 
Ingen bild

Persilja

24 oktober 2007 12:10

Liz: Jag saknar den där genen som ger "karaktär". Rutiner har aldrig funkat på mig. Jag är tyvärr inte ett vannedjur utan snarare motsatsen...men det kanske går att lära en gammal hund att sitta, vad vet man...

 
Esters mamma

Esters mamma

24 oktober 2007 14:06

jag har sagt det förr och säger det igen, ta hjälp... sen organiserar du nån slags veckostädning för hela familjen, kommer jag inte ihåg nåt om dina duktiga barn som städade i kiruna??
kan du få tag på nån lokal eller ett rum i huset där du jobbar? *nu går jag till jobbet klockan är 8.30 och in i arbetsrummet* hur var det med häbret?
jag var på en sån bra föreläsning igår och där sa kvinnan att man skulle tillåta sig att vara arg, kanske hon menade pms-ig?
pms:a på och jag tycker faktiskt att din man och dina stora barn kan hjälpa till med veckostädningen!
ett litet tips, storebröderna i vår familj fick skriva på vårt städschema vad dom själva ville göra för nåt och kors i taket, det fungerar faktiskt nästan varje vecka.

http://estersmamma.blogg.se

 
Ingen bild

Persilja

24 oktober 2007 14:56

Esters mamma: När jag hade som värst pms och som värst tungt hemma då sökte jag hjälp; jag kontaktade min barnsmorska som jag gått till under mina första fem graviditeter (=ett missfall, två barn, ett missfall, ett tredje barn). Hon kände mig ju väl och tyckte att jag absolut inte skulle göra något åt det. Hon sa att jag är alldeles för snäll till vardags så att jag behövde mina pmshormoner för att ryta till emellanåt. Fniss, vilket råd va? Så när jag var lite rädd för mina ilskeutbrott tyckte hon att de var alldeles på sin plats. Det var ju ett bra råd då, eftersom det tog bort det dåliga samvetet det gav mig att få tokutbrott varje månad.

 
Lisa

Lisa

24 oktober 2007 15:44

Jag vaknade tidigare än vanligt idag och det gjorde susen, nu är klockan bara fyra, men det borde vara sex... Och jag har inte sytt nått, men jag har stökat till i arbetsrummet och hittat en massa tyger som jag inte har sett på ett tag. Alltid nått. Och nu kokar jag palt.

http://mittlillahus.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

24 oktober 2007 16:33

Lisa: Härligt! Palt! Mums! Med fläsket bredvid va? Och sylt och bregott som bara rinner!

 
malou

malou

24 oktober 2007 18:38

Jag var också "hemarbetande mamma" när mina fyra var små. Sen hade jag sån himla tur att jag gradvis halkade in på arbetsmarknaden, via ungdomsklubb 10 timmar/veckaöver deltid till full tid. Från 13 års ålder fick de ansvar för middagsmaten var sin dag (det blev mycket pasta och pulversoppor i början!) och ettan fick städjobb här hemma när tidningsutbärandet krockade med hans skoltider. Det funkade...men den största nackdelen är skitdåliga pensionspoäng. Men tvivla aldrig på att du gör världens viktigaste jobb - och ta en pensionsförsäkring! Kram!

http://www.enjoydiary.net/no/malou

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards