Direktlänk till inlägg 30 september 2007

Mera bilder...

Av Persilja - 30 september 2007 07:20

Lite barnrum kommer det nu. för mig är detta stor nostaligvandring. Längtar tillbaka till alla lägenheter. Har glömt allt som gjorde att man längtade bort. Minnet har bra urvalsförmåga att bara minnas det mysiga, ja min hjärna iallafall.


Dotterns lilla rum, som varit en pigkammare. Fullproppat med hennes älskade saker.

På stället innan hade hon mer plats, trots att hon delade rum med vårt

kontor.

Nedan son nummer 3:s rum, ett tag. Det var ett genomgångsrum med fyra dörrar (varav en bred skjutdörr) och en vägg med fönster och fransk balkong. MYCKET svårmöblerat. Det blev vardagsrum sen. Så att han slapp all genomfart när han skulle sova.



Här har vi son nummer 2:s läxplats. Han hade en loftsäng eftersom det var så högt i tak. Han delade förresten rum med sin storebror.

Det var ett stort rum så de hade plats. Men de längtade efter eget rum.



Här hade vi en läshörna, till höger hade vi en stor vägghängd bokhylla. Det funkade jättebra! Alla tog böcker och satt och läste. Måste ha varit perfekt feng shui för läsning!


Det enda negativa med den lägenheten var nog den där heltäckningsmattan i trappen. Inte så snygg och grymt opraktisk. Det måste ha varit syntet för den riktigt sög tag i dammet. Fast det var lätt att smyga uppför trappen!


Här hade jag klämt in mitt sybord mellan två dörrar.

ser ni Obelix som jag sydde till son2 som älskade Obelix. Nu står han där i väntan på lagning.

Och här har bordet blivit arbetsplats.Bordskivan i röd perstorp är så fin. Eller var. Den har nu fått diverse färglager på sig efter sonens warhammermålningar. Men det kanske går att skrapa bort. Skivan köpte jag för 30 kr på kommunens utförsäljning av skolmaterial. (I Kiruna.)



Här nåt så ovanligt som ett stilleben. Det är jag dålig på. Det mesta jag har används, har en funktion. Denna möbel har inte fått någon funktion ännu i detta hus. Men den kommer nog att hamna i växthuset när växthuset blir lite finare med golv och mer möblerbart. Möbeln är riktigt gammal känns det som. Har ingen skiva upptill. Vet inte riktigt vad den använts till. Kanske jag ska beställa en tjock glasskiva att lägga på. Eller en marmorskiva...Så blir det ett bord.

 Men nu är det slut för den här gången. Hallå! HALLÅ!!! Ni kan vakna nu! Det är slut! Jag lovar!!!


 
 
maloppa

maloppa

30 september 2007 08:11

Åh va spännande att gå på vandring i dina härliga rum, inspirerande. Precis såna pallbockar har jag köpt till mitt syrum, va smart med den skivan. Jag köpte Ikeas vita - lite tråkig men får duga...
Ser gärna mer - utan att somna!

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
IT-mamman

IT-mamman

30 september 2007 08:43

Håll kurser i inredning människa! Du kan göra det på nätet på nåt sätt. Jag anmäler mig genast. Heltäckningsmatta i trappan i hallen - det har vi. Skulle behöva dammsugas arton gånger om dagen.
Måste gå och städa.

http://itmamman.wordpress.com

 
Ingen bild

Persilja

30 september 2007 09:26

Malopppa: Vitt är ju alltid fint!

IT.mamma: Haha! Jo, om man ser dammet måste den dammsugas så ofta. Men om man som jag är utrustad med antidammfilter så går det bra med en gång i veckan (hrm hrm månaden...)

 
Pippi

Pippi

30 september 2007 09:30

Vaddå vakna nu?! Jag är klarvaken! Det är så himla kul att få se bilder inifrån olika hem och att låta sig inspireras... Nu när jag läser ditt inlägg om morgonpigg P. så inser jag också att både maken och jag haft ganska lätt att somna om - fast det var på den barnfria tiden också, förstås. Nu får _vi_ ruska liv i hundarna när de ska ut på morgonen, så jag kan (förhoppningsvis) trösta dig med att det kommer att gå över.

http://langstrump.wordpress.com

 
Lilla My

Lilla My

30 september 2007 09:55

Oj så många fina bilder.Mysingesoffan är så bra och praktisk.Vi har två med ,sammansatt till en.Du har varit otroligt produktiv med inlägg också.Måste läsa i kapp.Ha det bra

http://myslivochhem.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

30 september 2007 10:48

Lilla MY: Har ni? Har du provat tvätta tyget? Vågar inte ifall det blir sådär tight och svårt att få på. Fast det ska ju gå att tvätta.
Trevlig söndag !

Pippi: Jag har haft lätt att somna om, men det är väl den gyllene medelåldern som gjort sitt intåg...

 
Maria-Jag blommar

Maria-Jag blommar

30 september 2007 16:19

Vilken fin och trevlig inrednings-dusch man blir överspolad av här hos dig, jag låter den totalt skölja över mig =)))

http://jagblommar.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

30 september 2007 16:32

Maria-jag blommar: You´re welcome!!!

 
kicki

kicki

30 september 2007 18:51

Å va mysigt det är att gå på vandring i olika hus...sovrummet ni hade på förra stället, det med fönster ovanför sängen...det rummet skulle jag vilja ha...stort och rymligt..
kram på dej..kicki

http://kickilettenstrom.blogg.se

 
Ingen bild

Persilja

30 september 2007 19:33

Kickir: Det var fint men omysigt!

 
IT-mamman

IT-mamman

30 september 2007 20:17

Host, host, var köper du ditt anti-damm-filter? Host!

http://itmamman.wordpress.com

 
Ingen bild

Persilja

30 september 2007 20:34

It.mamma: Jo, serru, det är bara att blunda, titta i taket och tänka på soliga sommardagar, då slår det igång av sig själv!

 
Lisa

Lisa

1 oktober 2007 18:42

Nej sluta inte! Visa fler bilder om du har. Ni har ju haft det jättemysigt! (Och har)

http://mittlillahus.blogspot.com

 
IT-mamman

IT-mamman

26 maj 2008 19:58

Jag är vaken! Älskar dina vackra bilder! (Och när du visar ditt stök, för då känner jag mig inte så eländig.) Får nästan inspiration att städa efter att ha gluttat på dina snygga bilder, som är så inredningsgranna!

http://itmamman.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards