Direktlänk till inlägg 23 september 2007

Den sanna bilden.

Av Persilja - 23 september 2007 20:29

Hemma hos reportage-släng dig i väggen! Så här skulle vi alla visa våra hem, då skulle ingen må dåligt över sina "misslyckade", stökiga hem. Så här ser det ut hos oss en vanlig söndag. Tyvärr! Jag vill verkligen att det inte skulle göra det-nånsin. Men detta är mer vardagsmat än ovanligt.

ÄR jag en olämplig mamma? Far mina barn illa av att leva i denna misär?

Ja, döm själva.

Detta är vad besökarna som stannar i hallen möts av:

De som är modiga nyfikna och vågar sig längre in möts av detta vardagsrum

Det är min arbetshörna som ser så inbjudande kaotisk ut.

Har vi otur och får en besökare som är kissnödig tvingas vi visa upp detta:

Detta är vår gästtoalett!!!

Dotterns kompisar möts av denna syn:

Och vill jag glömma allt och sätta mig och läsa en bok så tappar jag säkert lusten när jag möts av detta:

 Nåja inte alltför hemskt...

Som tur är var matplatsen hyfsat dräglig-annars hade jag brytit ihop och börjat sjunga alipapaalipapaalipapaalipapa och hoppat från hörn till hörn.


Vi sket struntade i stöket, tog barn och kompisar och åkte till stugan. Njöt av kanonväder och ljumma vindar. Kom hem och deppade ihop...


Finns det någon frivillig som kan komma hit med en städpatrull???

Jag ooooooorkar inte! Jag har städat etthundratusen gånger och det är lika fort stökigt.

Huuuuuuuuur ska man komma till rätta med denna gen som saknas oss???

Finns det vaccin mot slarv???

Eller är det elchocker som krävs?

"Alipappaalipapaalipapaalipapaalipapaalipapaalipapa
"..... 


 
 
IT-mamman

IT-mamman

23 september 2007 22:08

HURRA! Detta hemma-hos-reportage behövde jag få läsa idag. Tack! Jag är inte lika frigjord som du, så jag vågar inte visa vårt stök, men jag kan säga som så: Du är inte ensam. Är säker på att det ser ut så på många håll. Tack vännen! Jag saknade faktiskt dina stökbilder från Kirunatiden. Dessa gjorde gott. Nu kan du istället känna dig god och sjunga som Askungen istället för den där fågeln. Natti natt!

http://itmamman.wordpress.com

 
maloppa

maloppa

23 september 2007 22:24

Hurra!
Modigt gjort, fram för fler sådana hemma hos reportage. Kanske finns fler än jag som får ångest över alla välstädade hem som cirkulerar på bloggarna. Till ägarna av dessa hem är det bara att säga grattis men sådana som du och jag som inte är födda pedanter måste ju oxå få själsro. Jag är en "hög-människa" dvs jag lägger saker på hög som jag ska "ta tag i senare". Problemet är att senare är just senare. När vi får främmande flyttar jag högarna till ställen som inte syns för tillfället men jag flyttar ju bara runt problemet. Hoppas någon vet en kurs, via nätet såklart, som vi kan gå så vi kan få ordning på våra hus och våra liv.
En nyfiken fråga - vad är det du syr?? Har sett dina tygfynd och klurar för fullt...

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
Ingen bild

Persilja

23 september 2007 22:39

IT-mamma: Haha, Askungen! Jag? Med de här fötterna??? Skönt att höra att jag inte är enusel människa, bara som du och några till! Kram!

Maloppa: Precis så! högar!!! Om det ringer nån som ska koomma förbi får högarna panikflyttas-det är så saker bara "försvinner" spårlöst. Kram!

 
Esters mamma

Esters mamma

23 september 2007 22:49

räddningen heter ju städhjälp!!
jag har inte det nu och hela huset gror igen och med en ester som plockar fram allt hon ser så blir det ungefär lika tjusigt som hos dig :-)
om man har nån som ska komma och städa så är man tvungen att plocka undan för att dom ska kunna utföra sitt jobb...
jag tänker alltid att jag hinner i morgon och jag gör ju inte det eller har inte lust och det samlas och samlas

http://estersmamma.blogg.se

 
Pippi

Pippi

23 september 2007 23:31

Jag blir så otroligt lättad av att betrakta andras stök, för då inser jag att det finns fler. Att vi är många som har det så! :) Det perfekta hemmet är en illusion! Filippa Reinfeldt bakar heller inte sina bullar själv... Hon köööper dem! Det har minsann hennes make sagt ;)

http://pippi.blogg.se

 
Ingela

Ingela

23 september 2007 23:52

Håller med tidigare kommentar: Du är modig som visar det på bild. Fast vadå, förresten, sådär ser det ju ut hos alla normala människor. Åtminstone om man har barn i huset. Jag har vadat genom leksakshögarna i tjugo år och börjar känna att jag ser fram emot den dagen när det är slut med såna hos oss.

Tror jag i alla fall...kanske blir det bara sorgligt... eller jätteskönt...

http://w

 
Ingen bild

Persilja

24 september 2007 06:30

Esters mamam: Få se nu, det kostar va? Det är ingen samhällstjänst va? Nej, då får det nog vara...för då blir ju ekvationen in-ut ännu svårare. (För varje krona som ska ut ska en krona in...) Annars är det ett bra förslag. Haha!

Pippi: När man besöker bloggar finns det inga stökiga hem. Baaaara inredningsdrömmar! Så man blir lite knäckt. Men det är det där "gamla" att man ska skämmas som kvinna och husmor, fasaden framför allt...

Ingela: Ja, visst gör det väl det? Jag visar nog bilderna för att vänja mig vid att visa upp det, eftersom det ju är det jag måste göra hela tiden. Irl. Det blir nog både skönt och sorgligt!!!

 
Lisa

Lisa

24 september 2007 17:45

Å vad jag skrattade då jag såg dina bilder. Det är ju så ovanligt att se såna på en blogg, men alla har väl sett dom hemma och hos andra. För några veckor sedan så visade jag bilder från min bokhylla i arbetsrummet och fick flera kommentarer på hur välorganiserat och städat det var. Min mamma som var på besök gapskrattade och sa att jag borde ha vridit mig 20 cm åt vänster eller höger så hade den sanna bilden synts. Jag tog faktiskt "sanna bilder", men då jag såg dom i bild på bloggen innan jag publicerade dom så såg det för taskigt ut så jag skämdes och vågade inte... Men jag kanske borde!

http://mittlillahus.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

24 september 2007 17:54

Nå, Lisa, kommer det stökbilder nudå? Haha!

 
Ingen bild

Åsa

24 september 2007 18:11

Vad spelar det för roll om det är stökigt hemma?
Huvudsaken är väl att man har "ordning i röran" och hittar det man ska....

 
Annis

Annis

24 september 2007 19:31

ÅÅÅÅÅHHHHH sååååå skööööönt attttttt se att du också är normal....trodde du hade det som i reportaget jämt!!! Du har räddat min dag...jippi!

http://www.annis.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

24 september 2007 20:20

ÅSa: Ja, det är ju huvudsaken...fast ärligt talat hittar jag inte alltid allt. Långt ifrån, så därför vill jag bli ordnigsammare, det är så tröttsamt att jaga prylar!!!

Annis: haha! trodde du??? Hihi det är lustigt! Om du visste vad jag städade innan!!! ända in i det sista var alldeles svettig när reportageteamet kom...glasögonen immade igen...hahaha!!!

 
Ingen bild

Hemliga T

24 september 2007 20:52

Åh vad skönt att se, tack! Älskar att se att vi inte är de enda. Gick igenom två års digitala bilder och på vart o varannat ser man en klädhög, dammsugare.... påse... nåt som ligger "på fel plats". Men det kanske helt enkelt är verkligheten? :)

 
Mammatilltvå

Mammatilltvå

25 september 2007 08:40

Tycker ni har en charmig röra på nåt vis L*...Har ni funderat på nån typ av schema ? Eller att varje dag ha en timma där ALLA hjälps åt att röja i ordning ! och menar då att ALLA gör det samtidigt inte en då & då...Bara en tanke !

http://1973.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilaj

26 september 2007 17:10

Mammatilltvå: Charmig röra! Haha den tar jag till mig! städschema. Hrm...jag är inte schema typen så jag har så svårt att driva igenom. Städar på lust. Endast. Eller olust.

 
Jessica

Jessica

28 september 2007 10:35

HELT UNDERBART! Så det är inte bara jag som har det stökigt hemma, men ändå försöker hålla undan det mesta! Känns lite befriande faktiskt att veta att jag inte är ensam. ;-)

http://jessicasdaydreams.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards