Direktlänk till inlägg 22 september 2007

Renoveringsdrömmar.

Av Persilja - 22 september 2007 07:57

Jag är skitsugen på att förnya här hemma. Vårt hus må ha varit med i ett "hemma hos" reportage, men det är hur skruttigt och fult som helst under den glammiga ytan.

Alla tak på övervåningen är av mörknat trä och hela hallen och i trappan upp är det mörk furupanel. Det är som att gå in i en grotta, eller en jaktstuga i skogen. Vit linoljefärg vill jag använda, vilket tar lång tid att måla och har en evinnerligt lång torktid. Men det är värt det eftersom det blir så vackert! Man ser skillnad på alkydfärg och linoljefärg, tro mig!!!

Golven och trappstegen skulle jag vilja måla vita eller kanske ännu hellre gråa. Ljusgråa. Som kalksten. I hallen där inget trägolv finns under skulle jag vilja lägga rutigt linoleumgolv. Röda och vita rutor helst, men makens mer diskreta smak vill på sin höjd ha gråa och vita rutor. Han brukar dock lita på min mer vågade smak och har sett att det oftast blir bra. Han är superbra på finish och utförande. Ingen gör så snygga golvläggningar som han eller bygger så snyggt. Han är proffs på att få till snygg finish. Men han har en enormt lång startsträcka och orkar oftast inte göra så mycket, vem orkar det, så det behövs en kick i baken för att få igån honom. Ja, även mig.

Här skulle jag behöva gå i lära hos min söta vän Dubbelörnen! Hon kan konsten att få mannen sin att arbeta och dessutom med ett leende på läpparna! Hos oss slutar det oftast med att jag surar ihop och säger "jamen då gör jag det själv" och så gör jag det själv. (Jag kanske har en smartare make, mouhahaha?) Eller förmodligen är det väl frun i huset som är dummare än den andra frun, hrm hrm.


Nåväl, mycket finns att göra. Köket ska vi inte tala om. Det är en disaster. En disaster på begränsad yta. Kan inte alls komma på hur man ska utnyttja detta kök. Helst vill jag ha öppna hyllor istället för skåp på ena sidan men då kommer genast problemet med förvaringen. Var ska jag ha allt som inte får plats och framför allt inte FÅR stå i öppna hyllor? Se hur eländigt det ser ut. Panelen kommer att bli fin den dan den blir vit. Men resten. Hur ska jag få till detta till ett lättarbetat och snyggt kök som funkar för en sexpersonersfamilj. En utmaning!

Jag är sugen på att måla luckorna med nån ljus glad färg som ett kosmetiskt ingrepp. Jag behöver ju inte vara rädd om de där till vänster i fanér (som inte syns på denna bild) för de ska vi definitivt inte behålla. De andra i furu kanske vi behåller och målar med bra färg. Men eftersom vi inte fått någon egentlig plan för köket ännu så är det ingen idé att börja med nåt projekt.

Vi har inte tid heller. Inte nu.

Det finns SÅ mycket mer att göra. Nya tapeter i ALLA rum, rappa om spisen, riva fram gammalt tak och kanske golv osv osv.

Men det är lågt ner på priot.


 
 
Jenny

Jenny

22 september 2007 08:42

Godmorgon! Jag håller med dig till fullo; det finns såååååå mycket man vill göra i sitt hus! Jag skulle kunna göra en lika lång lista som du...

Ha en fortsatt bra helg! Kram från Jenny

http://www.vartnyahem.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

22 september 2007 08:53

Jenny: Ja, hu, om man listar det blir man ju tröttare. Det jag skrivit om är en bara en skrapning på ytan...tur att jag är bra på att blunda. Men ert hus är ju så fint redan!!!
Trevlig helg!

 
/B

/B

22 september 2007 10:25

På tisdag kan du läsa en artikel i Hemmavid om just linoljefärg. Den är intressant för den slår hål på många myter om färgtypen. Missa inte det!
=)

http://www.lyckligagatans.blogg.se

 
Ingen bild

Persilja

22 september 2007 11:37

B: Missar ALDRIG ett nummer av hemmavid! Världens bästa inredningsbilaga! (Visst får jag sponsring snart??? hahaha!)

 
Karin

Karin

22 september 2007 13:00

Hej hopp! Visst är det svenskt tenns elefanter på min bakrund på bloggen, vilken koll du har va! Renovering med så stor familj måste ta tid, vi har bara ett barn och det tar ju sin tid ändå.

http://hemochliv.blogg.se

 
Ingen bild

Persilja

22 september 2007 14:16

Karin: Är man tygnörd så är man, men Svenskt tenntyget är ju rätt så känt, så det var ju inte så svårt...
Ja, det är de fyra barnens "fel"! Tur man har nåt att skylla på, haha!!!

 
Maria-Jag blommar

Maria-Jag blommar

22 september 2007 16:38

Glad lördag på dig Persilja!! Förstår att det kliar i fingrarna av fixarlust...men ganska roligt att ha projekt kvar att göra...men det är klart har man redan fixat får man ägna sig åt att möblera eller göra om. Konstigt att köket har tre olika köksluckor, har de byggt in det eftersom? Apropå tapeter så är dte ju jätteroligt att välja. Jag har inte så mönstrade (bara i sovrummet) men eftersom jag har så mycket annat med färg och mönster så är det bra att tapeten är hyfsat neutral. Du såg ju rätt apropå min tapet tidigare, den är vit med lite uppstående prickar eller pluttar, den tycker jag jättemycket om!

http://jagblommar.blogspot.com

 
Korpmor

Korpmor

22 september 2007 18:15

Hej!
Den där tanken med öppna hyllor i köket är kanon! När vi gjorde om i vårt kök så valde vi enkla vitmålade hyllor på konsoller. Det är väldigt lättarbetat och man har bra överblick. Att det skulle "damma igen" Nej, den risken är minimal i en storfamilj där man diskar runt det mesta varje dag. MEN där finns bara det vi verkligen använder för allt "de där andra"har vi sorterat bort. Lite plats för porslin har vi i skafferiet också, kan vara bra att ha utrymme där. Jag älskar nya lösningar och ideer men...det har du väl gott om! När vi flyttar återkommer jag och vill ha ideer om vårt nya kök för det blir nåt att bita i ;)

http://peace.bloggagratis.se

 
Linda

Linda

22 september 2007 18:39

Roligt att du tittade in hos mig! Känner mig som tagen på bar gärning *ler* Har läst din blogg ganska länge, från att ni bodde i kiruna. Har nog lämnat en kommentar oxå (navelbråck). Tycker ni har ett underbart häligt hem och vilka fina tyger du har..
Trevlig lördag.

http://frularsson.blogg.se

 
Mariakoden

Mariakoden

22 september 2007 18:54

Hej!
Visst var jag lite dum...buhu....Tur att du inte är långsint=)
Men du, snacka om att du var duktig på att gissa!
Gissade rätt gjorde du åxå!
Du har vunnit ett pris. Priset är en skön lördagkväll i min soffa!
Välkommen!!!!=)
Nu ska jag läsa en massa på din blogg som jag har oläst....

http://www.mariakoden.blogg.se

 
Ingen bild

Persilja

22 september 2007 21:15

Korpmor: Då kör jag med det! Det är så snyggt och som du säger, inte sjutton hinner det damma inte!!!
Linda: Vad roligt att du läst så länge!

Mariakoden: Det är för att det nog är den enda affisch jag kunde komma på som jag skulle vilja ha!
Blir det full service vid soffan, vin, fotmassage, manikyr, osv???
Woaw! Vilket pris!!! Hahaha!

 
Pippi

Pippi

22 september 2007 22:09

Så många drömmar och så lite tid/pengar/ork :) Men så finns ju de där projekten som går snabbt och som inte är så dyra/svåra. Då känns det genast mycket mycket lättare att vänta med allt det där andra igen... Vad lutar det åt för sorts kökstapet?

http://pippi.blogg.se

 
elaina

elaina

23 september 2007 00:11

Kanske Du ska våga ta upp kulören på vågen i köket? Länger tebaks va´nte alls för ovanligt med lite rosa-aktiga väggar: snyggt med lindblomsgrönt till...
?=0)

http://elaina.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

23 september 2007 06:48

Pippi: funderar o funderar...

Elaina: Faktiskt en mycket bra idé!!! För det är en varm färg och det var som du säger en vanlig färg förr...Den är så mysig! OCh så behövs det lite "girlpower" i vårt mansdominerade hus! (Om man nu utgår ifrån att rosa är girl vilket ju är knasigt-men du fattar!)

 
maloppa

maloppa

23 september 2007 09:56

Visst kliar det, vi har bott i huset snart tre år och sakta men säkert blir rum för rum som jag tänkt mig. Köket är dock kvar, vill byta ut allt då det är trasigt, hänger på trekvart och dåligt planerat men det kostar för mkt så vi väntar ett tag till.
När jag såg ditt kök o läste dina önskningar såg jag framför mig en rad av underskåp mellan "spissidan" och den andra, under fönstret alltså. Då skulle du få förvaring och samtidig kunna ta bort överskåpen i allafall på ngn sida. Vet inte om det är genomförbart m tanke på var spisen står men det är så vackert med arbetsbänk vid ett fönster så man kan stå där och kika ut....
Rom byggdes ju inte på en dag även om man önskade att det gick så fort ibland!

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
Ingen bild

Persilja

23 september 2007 10:39

Maloppa: Så har jag också tänkt!!! Det är dock två proplem, det ena är spisens placering, som kanske går att ändra (krökt fläktrör finns ju)
men sen är det elementet. Så vi ska se hur detta hus är på vintern, dvs om det är nödvändigt att ha det elementet...Det går ju att sätta nåt slags galller över så att värmen sipprar ut men jag vet inte...kanske går det att lösa. Tack för tips!!!

 
Dubbelörnen

Dubbelörnen

24 september 2007 15:35

Såg detta ordspråk inne hos Växthusbloggen o känner att detta är helt o hållet jag!! Det kommer att vara mitt motto i allt arbete *skrattar dubbelvikt*

Arabiskt ordspråk: Hur vacker är ej hackan i en annans hand.

Kramar vännen

http://karljohansgarden.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards