Direktlänk till inlägg 8 september 2007

Köttbullsrull.

Av Persilja - 8 september 2007 13:17

Har haft god hjälp av sönerna att göra köfte (turkiska köttbullar). Mmh, de blev jättegoda och vi stekte dem i ugn och kokade ris så det kändes som att maten lagade sig själv. Dessutom lämnade jag köket med oavdukat bord och tänker inte gå in där förrän någon annan ser att det måste dukas av.

Med min vanliga tur kommer väl då något besök som man verkligen inte vill skämmas för. Så är det jämt. När det är som allra sunkigast då kommer de där besöken som man verkligen vill hålla fasaden inför. Det är en grundlag för slarviga familjer. Skammen ska verkligen gnuggas in i skinnet!


Men jag bryr mig inte. Faktiskt! Inte idag iallafall! För jag orkar inte. Orkar inte duka av bordet en enda gång till idag. Orkar inte tömma eller fylla en enda till diskmaskin idag. Orkar inte skura spisen eller torka av bordet. Jag är i strejk. Tyvärr.

Sköööönt. Ska gå och lägga mi en stund. Vaknade före skam och var uppe efter! Har väl sovit fem timmar eller nåt.

Min dotter har blivit stor. Inte får jag henne att ta på söta klännigar längre. Nej, coolt ska det va. Helst vill hon ha korta tröjor och visa magen men se det får hon inte för mig. Jag gillar INTE att småflickor klär sig som små vuxna. Som vuxna som spelar på sin kvinnlighet. Det är inte okej.

Så jag försöker hitta alternativ till henne. Så att hon fortfarande ser ut som en flicka på sju men ändå cool liksom. Det är svårt att hitta alternativ på affärerna. Antingen är det för avklätt och smått eller så för rejält och töntigt. Sånt hon vägrar ta på sig. Men man kan ju sy om kläderna. Det brukar jag göra. Här en tröja hon accepterar. Visst ser hon cool ut! Och samtidigt som den lilla flicka hon faktsikt är.

 
 
Erik

Erik

8 september 2007 13:28

Ge mig några snälla? såna är så fruktansvärt goda!

http://theartist.blogg.se

 
Ingen bild

Persilja

8 september 2007 13:32

Erik:Gapa! Jag kastar...nu!

 
IT-mamman

IT-mamman

8 september 2007 18:52

Jasså, här trillas det köttbullar. Hoppla, nu får jag ta mig i kragen och slänga ut mina köpepannkakor.
Det var verkligen en cool blick din dotter har. Nästan som en liten rockidol. Var stolt över henne.

http://itmamman.wordpress.com

 
Lallis

Lallis

8 september 2007 19:23

Men vad skönt med lite hjälp från barnen:)
Ni blev jag också sugen på Köftes.
Skönt att strejka íbland. Ja, det behövs ju för att ngn ska märka att det inte görs av sig själv liksom. Ja.. jag menar att om man ahr tur så märker någon det. *fniss*
Vad söt hon är , din tjej:)
Kram Lallis

http://www.knasigamamman.se

 
Pippi

Pippi

8 september 2007 19:36

Det där med kläder är ju ett dilemma alltså. Det är ju trots allt ett glapp på några år mellan att vara barn och att vara vuxen och att som 0-15 åring vara klädd som en vuxen funkar inte i mina ögon. Eller, jag tycker att barn kan få se ut som barn (om än coola) åtminstone tills de blir tonåringar. ärkekonservativa jag tycker ju att alltför många 15-åringar också är alldeles för utmanande klädda... Vad stök sedan beträffar så är det rätt skönt att inte idas bry sig så mycket alla gånger :) Ha en skön kväll!

http://pippi.blogg.se

 
Ingen bild

Persilja

8 september 2007 20:00

IY:mamma: ska säga det till henne, då blir hon stolt. Hon anlägger alltid en allvarlig "cool" blick när hon ska posera! Så du kastar ut köpespannkakorna? Skicka de till mig vetja! Det är utflykt igen här till veckan.

Lallis: Det är risk att ingen märker...hm...

Pippi: Håller med. Vad gör man när hon vill se ut som nåt man inte vill när hon är fjorton? Ju mer man tjatar desto starkare blir väl egna viljan att vara sin egen. Svårt det där. Man vill ju inte heller totalförbjuda. Hoppas hon har egen smak och stil!!!

 
Kirsti

Kirsti

8 september 2007 20:06

Ser att Pommac fått en alldeles egen, gigantisk köttbulle..;)
Måste bara få höra hur länge det tog innan någon märkte att du gått ut i strejk!? Här hos oss gäller lagen "Det man inte vill se, syns inte" hos de flesta i familjen, så bordet brukar stå o-avdukat länge ibland..:)
Ha en trevlig, lång strejk-kväll!

http://kirsti.tradgardsblogg.se

 
Ingen bild

Persilja

8 september 2007 20:17

Kirsti: MYCKET bra fråga! Det står fortfarande oavdukat!!! Och nu tokstrejkar jag. Tar på mig svarta glasögon när jag går in i köket! Vill nån äta nåt får de minsann fixa själv och vill de sitta vid bordet, ja då får de duka av eller sitta bland intorkade ristallrikar. NU är jag stenhård!

 
Dubbelörnen

Dubbelörnen

9 september 2007 00:09

Turkiska köftes!!?? Nä men Persilja! Berätta mer?! Här är "pappas-turkiska-köftes" så gott som heliga ;). Alla älskar dem, ung som gammal... Det hade ju jag inte trott att Lules Persilja grejade köftes *fniss*

Krmar

http://karljohansgarden.blogspot.com

 
IT-mamman

IT-mamman

9 september 2007 08:36

Nja, jag ångrar mig nog om pannkakorna. Tror jag behåller dem till onsdag då både 11-åringen och jag ska ha matsäck.

http://itmamman.wordpress.com

 
Ingen bild

Persilja

9 september 2007 09:15

DubbelÖ: Grrr tror du att vi BARA äter surströmming och palt och smålanäddi??????? Tror du att jag är en insnöad norrlänning? VA? Nä nu!!! Grrrr! Hmpff! Offentlig ursäkt om jag får be!
Va??? Skojade du bara!? Ja, det var tur för
dig!

IT:mamma: Hm! Då får jag en jobbig onsdag igen om jag inte kommer ihåg att handla på tisdag. Kanske min kära IT-mamma kan påminna mig?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards