Direktlänk till inlägg 1 september 2007

Extreme mother makeover!

Av Persilja - 1 september 2007 20:36

Idag har barnen träffat Svampbob Fyrkant. Det var dagens behållning. En gul skumgummisvamp med ögon på en manskropp med gula ben och succén är ett faktum. Det var Nickleodeon (tv-kanalen) som hade jippo på stan. Barnen fick fota sig med Svampbob. T o m 11-åringen lät sig fotas. Dock ej 13-åringen, fast han gillar att se filmerna med Svampbob.

Yngste sonen hade namnsdag idag och fick välja mat. Han valde thaihämtmat vilket passade mig alldeles utmärkt. (Slapp slava vid spisen.)

På morgonen fotade vi oss med doggen. 11-åringen och Pomsipomsi:

Han har vuxit från fyra och ett halvt kilo till 9 kilo på tre veckor. Får han för mycket mat eller är det normalt? Ska googla på tillväxtkurvor på labradorer och storpudlar sen.

När jag såg bilden på mig och hunden fick jag slag.

Dassigt, långt,solblekt hår och urväxta slingor var vad jag såg. Det är så konstigt, jag kan vara nöjd med mitt hår ena dagen och nästa är det bara SÅ fel. Det är den där millimetern som växer under natten som sänker hela frillan. Panik! Klippa håret NUUUU annars katastrofia!

Det händer faktiskt att jag går till frisören och klipper och gör slingor. Men jag klipper mig lika ofta själv. Och frisören säger aldrig att det är dåligt klippt. Jag klipper alla mina barn också (ja, när de nu klipper sig). Idag har jag klippt 9-åringen från rätt långt till jättekort. Han blev gudomligt söt och fin. Det var nog för att saxen låg framme som jag började klippa mig själv också.

Och det blev SÅ mycket bättre.

Kolla in bara vilken dassig grå råtta som ni ser här:

Med urväxta slingor och gråa strån som bara lyser. Att jag dessutom har min älskade urtvättade blekta hemmamyströja på förstärker intrycket av  dassighet. Hunden är ju söööt så ni kan titta på honom!

Men kolla in piffiga mamman här efter att jag satte saxen i håret.

Visst blev det väl bättre:

Ja, man SKA se gladare ut på efter bilderna, så jag smajlade!

Ska göra nya slingor i morrn. Om jag ids.

Då har jag sparat 1200 kronor på mig själv och kanske 350 på sonen. Det är en bonus! Vi gör allt för att minska våra utgifter nu när sötebrödsdagarna är över. Tänkte baka barkbröd i morgon och så tänkte jag att sönerna kunde ärva makens kalsingar. Då sparar vi ca 200. Sen tänkte jag att vi skulle klä på oss istället för att slå på värmen i vinter. Och när toapapperet tar slut går det lika bra med tidningspapper.

Höhöhöhöhöhöhöhöhö!

 
 
IT-mamman

IT-mamman

1 september 2007 21:15

Hej Snyggo! Det blev ju jättebra. Men hur gjorde du för att få det jämt där bak? Jag klipper alla i familjen utom 11-åringen och mig själv. Sparar in så jag kan färga bort det gråa.
Vad kul att ni också firar namnsdagar. Det verkar inte vara någon mer än vi häromkring som gör det, men jag ser det som ett extra tillfälle att äta tårta.

http://itmamman.wordpress.com

 
Ingen bild

Persilja

1 september 2007 21:23

IT:mamma: Jämnt? Måste det va de? haha!Jag har världens tacksammaste hår som liksom drar ihop sig och vågar sig så det ser alltid jämnt ut. Men annars drar jag fram det och bara klipper av. Det brukar bli hyfsat jämnt. Det blir bättre och bättre med åren att klippa sig. Men skulle jag ha rakt hår tror jag inte att jag skulle klippa för då syns ju varje strå som är fel.

 
IT-mamman

IT-mamman

1 september 2007 22:55

Oj, vad jag skäms! Jämnt menar jag, inte jämt. Pinsamt.

http://itmamman.wordpress.com

 
Maria-Jag blommar

Maria-Jag blommar

2 september 2007 08:21

Du blev jättefin! Och för att ytterligare förstärka våra likheter så klipper jag också mig själv (men ibland går jag till frissan)och resten av familjen. Vi brukar alltid må lite gott när vi tänker på hur mycket pengar vi sparat eftersom jag har klippt honom sedan vi träffades...blev väl inte alltid så lyckat i början, men nu har jag lärt mig och klipper även min bror, min far och min svärfar...
Jag vill gärna se dina stolar, du kan ju maila mig (adressen finna under kontakt på min hemsida)

http://jagblommar.blogspot.se

 
Ingen bild

Persilja

2 september 2007 08:28

Där blev det 1-0 till exkorrekturläserskan.
JÄMNT ska hon vinna!
Ärligt talat missade jag korr.felet där. Vilken tur att fröken var på alerten!

 
Lisa

Lisa

2 september 2007 22:43

Jag säger också Hej Snyggo! Jag klipper min lugg själv typ en gång i månaden eller då jag inte ser nått brukar det väl egentligen vara. Längden tar frissan en gång per år. När jag bodde i Sthlm och var rik så tog de över 950 spänn för klippning och färgning då jag klippte mig varannan månad, så jag sparar en del. Det där med tidningspapper har jag provat en gång då nöden var påträngande. Eftersom jag är allergisk mot trycksvärta så kan jag berätta att det inte var nån hit precis.

http://mittlillahus.blogspot.com

 
maloppa

maloppa

3 september 2007 08:58

Inte för att jag tyckte det såg illa ut innan men det blev jättefint när du varit där och harvat *ler*. Jag är också sådan, när jag vill klippa mig ska det vara NU och inte om en vecka, följden blir att jag ringer runt till alla salonger tills någon har en tid just nu och därför har jag aldrig samma frisör men so what. Luggen klipper jag oxå av själv och frissan för storklipp kanske ett par gånger per år. Resten av familjen, inklusive hunden klipper jag själv. Investerade i en trimmer från Teknikmagasinet för många år sedan, den håller ännu....
Varför betala för ngt man kan göra själv?

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
Ingen bild

Persilja

3 september 2007 09:30

Persilja: Ska också investera i en trimmer till hunden! Jag klipper alla fyra barnen coh makens ögonbryn (fniss) men se håret är han för rädd om (hmpff!)

 
Anette

Anette

4 september 2007 17:27

I Södertälje kostar ett frisörbesök 50 kr. Fast då kommer ju resan till för dig ;-)
Anette

http://anette.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards