Direktlänk till inlägg 22 augusti 2007

Glömsk, glömskare, glömskast.

Av Persilja - 22 augusti 2007 08:54

När jag har mycket att stå i, vilket är ungefär alltid, blir jag glömsk.

Jag är alltså alltid glömsk.

Senaste tiden har jag dock börjat oroa mig för mig själv.

Hör bara:

Igår, första dagen hemma utan barn skulle jag steka upp lite palt till mig själv. Slog på plattan, snörde i palthacket och sänkte värmen och passade på att springa till datorn och skriva en stund.

Försjönk fullständigt i mina funderingar när jag hörde några konstiga ljud från köket/hallen. Efter femte sjätte spraket eller smällen började jag fundera om det var i proppskåpet det gick blixtar. (Vi har nämligen råkat ut för det förra helgen då Luleå Energi fick göra en akututryckning och koppla om en kabel som inte betedde sig bra. Sorry sidospår.) Jag ilade till proppskåpet när det hördes igen och hör då att ljudet kommer ifrån köket.Blir fullständigt överraskad över att det var palten som gav ifrån sig ljud, eller rättare sagt oljan jag stekte i som blivit för varm och sprätte. Vilken tur att den signalerade! Jag hade totalt glömt bort att jag lagade mat!

Blev lite skraj för mig själv.

Jag glömmer nästan alltid att ta med lappen jag skriver när jag ska handla och glömmer alltid vad de stod på den. (Tack för att jag lever i mobiltelefonens tid!)

Jag glömmer OFTA att packa barnens gympakläder, skicka med frukt, få med läxböcker och så vidare.

Hela sommaren har gått utan att jag kommit ihåg att ringa den där firman som kommer och byter stuprör och skräddarsyr dem efter husets längd så att de blir skarvfria. Tänker tanken varje kväll. På morgonen är den bortblåst.

Jag vet att det bara är en fråga om att skaffa sig rutiner men är man en sån här människotyp som jag så är det svårt att ändra sig. Oftast går det ganska bra ändå. Fadäserna är inte alltför många.

Trots allt.

Men så senil som min man varit en gång det blir jag aldrig! Han åkte iväg för att lämna igen ett släp på OKQ8. När han kom fram till macken hade han släpet kvar hemma!

Gissa om vi två kom ihåg vår bröllopsdag den 15/8???

Jag kom ihåg det igår när jag lade in bilden på vårt bröllopsskåp. Nåja, det är ju ingen av oss som blir sur då. Båda är lika glömska.


 
 
/B

/B

22 augusti 2007 13:49

Me too, me too!
=)
Jag har börjat skriva viktiga kom-ihåg-saker på handryggen. Funkar rätt bra, men vissa grejer har inte varit så kul att ha antecknade på handen (typ urinprov). Tipset fick jag av en glömsk kollega ...

http://www.lyckligagatans.blogg.se

 
Ingen bild

Persilja

22 augusti 2007 16:34

B: Så gör 11-åringen. Det är nog ett bra tips!

 
Lisa

Lisa

22 augusti 2007 20:19

Välkommen till klubben! Jag har extreemt dåligt korttidsminne. Och dålig koncentration. Öh, eller vad pratade vi om... typ

http://mittlillahus.blogspot.com

 
kicki

kicki

22 augusti 2007 20:36

Vilken tur att du kom ut i köket, det kunde annars ha slutat illa...fy...
ja man hamnar lätt i nån slags koma framför datorn...jag som alltid skällde på sonen tidigare för att han alltid satt framför datorn, nu sitter jag där själv,,, fast inte alls så länge då..
kramen på dej

http://kickilettenstrom.blogg.se

 
Ingen bild

Persilja

22 augusti 2007 21:00

Lisa: Sån är jag oxå! Vilka konversationer du och jag skulle kunnaha!!! Haha!

Kicki:Tänk om man själv hade sån dragningskraft! Haha!

 
elaina

elaina

22 augusti 2007 21:08

Håhåjaja!
Jag skriver oxå förkortningar eller klockslag på handen å minns sen inte vad det va det gällde...
;0)
*nickar-igenkännande*

http://elaina.bloggagratis.se

 
maloppa

maloppa

23 augusti 2007 01:30

Precis så började det när jag blev sjuk och "gick in i väggen" för några år sedan. En vacker dag kom jag inte ens ihåg mitt eget telefonnummer eller namnen på personer jag mötte (grannar mfl). Din kropp kanske försöker säga åt dig att ta det lugnt? Själv har jag väldigt svårt att verkligen ta min kropp på allvar när den försöker säga mig något - kommer surt efter.
Ta hand om dig så det inte går längre...

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
Maria-Jag blommar

Maria-Jag blommar

23 augusti 2007 06:27

Ja, framför datorn kan ju minuter bli till timmar...jag har ju bloggat om min bortglömda bulldeg tidigare...

http://jagblommar.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

23 augusti 2007 06:58

Elaina: förkortningar lät för svårt!

maloppa: ska tänka på det. Jag kör ibland bil och glömmer vart jag ska. Får stanna på ett P för att fundera. Hemskt!

Maria-jag blommar: fast det är inte bara datorns fel. Det händer vid andra tillfällen också.

 
Clara

Clara

23 augusti 2007 08:55

Välkommen i de senilas gäng...då, ööööhhh, vad var det jag skule säga nu...jo, just det...schampoot som min dotter andvänder heter Espree och är inköpt i en affär som heter "Hundbiten" i Karlskrona. Espree har säkert någon hemsida....sök på typ www.espree.com...så kanske du hittar något.
På tal om senil och glömsk så ska jag berätta en rolig sak som hände för många år sedan....jag gick in på Maxi och STORHANDLADE....kommer ut på parkeringen och tänker....var f-n ställde jag bilen,nu då....efter en stunds letande kommer jag på att jag CYKLAT ner :=) Sååååå....välkommen i klubben...vill du bli medlem så är årsavgiften 250:= vi brukar ordna en del trevliga utflykter under året ...ibland kommer man hem igen, det beror på ...för busschauffören är nämligen också medlem i föreningen :=) Du behöver inte bry dig om att betala in årsavgiften för det är ändå ingen som kommer ihåg att kolla!!!! Kram på dig:=)

http://claraslinneskap.blogspot.com

 
Kicki

Kicki

23 augusti 2007 12:43

Får man skratta..? Jag har alla fall gjort det litegrann:-) Claras inlägg ovan mitt här skrattade jag också till.
Det är så med många(de flesta?)kvinnor att det är inte glömska,det är för att vi har så mycket vi ska komma ihåg och ibland är sortering i skallen inte alltid med vad,hur och när allt skulle göras och i vilken ordning..

Ditt inlägg hos mig var ju kul,att vi har så lika saker.Många hemma hos oss också har kommenterat Forks,Knives och Spoons,är det så j-kla konstigt eller.Måste man ha sånt i en besticklåda för att vara normal.Vi är bara riktigt inredningsintresserade och tänker på såna viktiga detaljer,eller hur?

http://iverashus.blogspot.com

 
malin

malin

23 augusti 2007 14:07

Ja du tror vi är många...som borde gå runt med en diktafon i näven så alla saker gick att spola fram igen så att men vet vad man gjort...men risken är att man glömmer den på eller av eller var är den...

http://malins-kuriosa.blogspot.com

 
IT-mamman

IT-mamman

23 augusti 2007 20:20

Hej gamla vän! Vad skönt att höra att du är normal. Eller vad säger jag, klart du är normal! Tur att det inte gick som för mig när jag smälte smör en gång för många år sen. Det tog sig i den fläkten... Men jag lyckades släcka branden.

http://itmamman.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards