Direktlänk till inlägg 12 augusti 2007

Fru präktig är igång...

Av Persilja - 12 augusti 2007 23:15

Jag är omåttligt road av att testa kameran i nya situationer. Så nu plågar jag eventuella läsare av min blogg med mina experiment. Här har jag fotat blommorna på verandan upplysta av belysningen inifrån huset via fönstret.

Krånglade jag till det? Alltså lampan i fönstret kastar sitt ljus ut mot verandans blommor. De ljusa blommorna fångar ljuset. Bladen däremot syns knappt.

Jag testade även att fota (utan att ändra iso-talet eller vad skrutt det nu heter) bron i stearinljusbelysning. Så här blev det.

Hallå!!!

Ni somnade väl inte!

Jag varnade ju innan för att det var tråkvarning.


Nog om mina fotoexperiment.

11-åringen, Lucky Luke, lagade idag tacos tillsammans med mig. Vi använde sojafärs istället för köttfärs och fick en helvegetarisk måltid som alla åt av. Det känns bra. Jag försöker minst två gånger i veckan köra vegetariskt. Någon dag har vi fisk och någon dag soppa och då och då plättar. Så att vi inte ska käka kött/fläsk/korv varje dag. Jag och mannen var vegetarianer under ett år när vi var 25 år. Sen började vi sakta äta kött igen. Men jag tycker många gånger att det inte smakar gott. Vissa kötträtter är goda, som köttsoppa eller köttbullar. Men lasagne t ex är minst lika god gjord på spenat. Och tacos med sojafärs eller quornfärs är faktiskt godare. Och grillade grönsaker och halloumi är mycket godare än grillat kött. Tycker jag. Men barnen vill ha kött.

De behöver väl det också. Så jag är ingen fanatiker. Jag är bara återhållsam med köttätandet. Jag erbjuder alternativ.

Ja, se det var dagens präktiga inlägg!

Jag måste ju hålla stilen!

 
 
maddlur

maddlur

12 augusti 2007 23:34

Grönsaker är bland det godaste som finns. Kött är också gott... Tur det finns en massa att välja bland :) Något för alla....

http://maddlur.bloggagratis.se

 
IT-mamman

IT-mamman

13 augusti 2007 14:43

Aha, matprat! Där har jag inte så mycket att komma med tyvärr. Bara att en baconskiva runt halloumin gör den fantastiskt god. Fast då blir den inte vegetarisk...
Försöker äta fisk oftare än vi gör. Som tur är brukar grannen komma med nyfångad sill då och då, så då blir jag påmind om att vi måste få i oss mer omega 3.
Fina bilder föresten!
Hör jag ett voffande i bakgrunden?

http://itmamman.wordpress.com

 
Ingen bild

PErsilja

13 augusti 2007 15:19

Maddlur: Håller med!

IT.mamma: Håller med, en baconskiva gör det mesta gott. Fisk är viktigt! En gång i veckan gärna. Men man glömmer ibland...

 
karolina

karolina

14 augusti 2007 23:48

blir alltid så glad när jag läser om folk som dras åt det vegetariska! :)

http://karhel.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se