Direktlänk till inlägg 12 augusti 2007

Hur man anlägger en gång...

Av Persilja - 12 augusti 2007 12:55

Här kommer nu en lektion i hur man lägger plattor till en gång enligt Persiljemetoden. (=krångelfritt, lite småslarvigt och låååångsamt...)

Börja med att lägg ut plattorna som du vill ha dem.

Vänta någon/några veckor.

Då hinner gräset under bli alldeles kvävt och gult och du får en perfekt mall att gräva efter. Sätt ner spaden längs mallen och gräv ur några centimeter.

Lägg i plattan och jämna till med jord om den inte ligger plant.

Sen när plattan är nedsänkt kan man köra gräsklipparen över.

Voilá! Klart...

Fast jag har bara hunnit nedsänka tre stycken ännu. Har några kvar...


 
 
kicki

kicki

12 augusti 2007 15:25

Tack för tipset...har gruvat mig ett längre tag för detta med plattor uppe i stugan, men detta löste alla problem, nästa helg skall läggas ut plattor...
kramen kicki

http://kickilettenstrom.blogg.se

 
Lilla My

Lilla My

12 augusti 2007 15:30

hihi...Tack för tipset....Ha det gott!!

http://myslivochhem.blogspot.com

 
helga

helga

12 augusti 2007 15:46

Vilket bra tips!!

http://www.helga1.bloggagratis.se

 
IT-mamman

IT-mamman

12 augusti 2007 16:25

Säg inte att du gräver ut för alla plattorna med den lille spaden?! Har ni ingen rejäl grej? Ja, ja, det är ju bättre än en sked iallafall.

http://itmamman.wordpress.com

 
Maria-Jag blommar

Maria-Jag blommar

12 augusti 2007 17:01

Smart plattmetod!!
Urmysigt vardagsrum du visar nedan!!
Kommer "Kurren" snart??

http://jagblommar.blogspot.com

 
cilla

cilla

12 augusti 2007 20:28

rullade in på din blogg o upptäckte en mycket trevlig blogg, återkommer gärna o lycka till med tillskottet i familjen.

http://ickepickepo.blogspot.com

 
Mariakoden

Mariakoden

12 augusti 2007 20:56

Vilket supermysigt hem du har!!!!=O

http://www.mariakoden.blogg.se

 
/B

/B

12 augusti 2007 21:05

Mycket bra tips! En självklar följdfråga till ett proffs: hur långt har du mellan plattorna?
=)

http://www.lyckligagatans.blogg.se

 
Ingen bild

Persilja

12 augusti 2007 21:11

Kicki: Det funkar verkligen skitbra! Kul att du fick inspiration av mig!

IT:mamam: Jo, jag gräver med den lille spaden. Den lille spaden är den bästa att gräva med. Jag sa ju att det var ett långsamt sätt. Kom inte och mästra mig! Jag provade minsann store spaden, men store spaden hade inten pricksäkerhet så det fick bli den lille söte spaden!

Maria-jag blommar: Tack för komplimangen! Jo de kommer torsdag.

Cilla: Välkommen! Hälsar på dig strx om länken funkar.

Mariakoden: Tack snälla!

 
Ingen bild

Persilja

12 augusti 2007 21:17

B: Snurrar huvudet ur led för att se proffset men här finns inget proffs! haha bara en glad amatör.
Hur långt har jag mellan plattorna? Bra fråga. Tro inte att jag använt något mått. Jo, ögonmåttet. Och så provat gå- ett litet steg från platta till platta så att det känns bra. Men om du vill kan jag mäta exakt!?

 
IT-mamman

IT-mamman

12 augusti 2007 22:22

Ja men gräv med den lille spaden då. Om det känns bra. Som sagt, bättre än en sked. Du kanske kan be Pommac (Yes, det blev rätt namn!) hjälpa dig? Hundar brukar väl gilla att gräva? Då går det nog fort. Men om det är en dum idé det med, så fortsätt med den lille spaden. För all del. Och den är ju som sagt söt. Puss på dig!

http://itmamman.wordpress.com

 
Ingen bild

Persilja

12 augusti 2007 23:10

IT:mamma: Borde inte du sova och ta hand om dig istället för att drälla runt imin blogg vid denna sena timma. Sov gott!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se