Direktlänk till inlägg 26 juli 2007

Våga vara tokiga!

Av Persilja - 26 juli 2007 21:52

När jag läser en av mina favoritbloggares inlägg idag kommer jag på mig själv att tänka "fan väx upp människa!". Men efter tag inser jag att jag är avundsjuk och därför tänker så. Egentligen är det precis så roligt man ska ha, så som hon beskriver när de går med en planka genom stan för att kunna säga till dörrvakten att de ska planka in. VA? Det är ju sånt man gjorde förr innan man fastnade i någon slags vuxenroll. Man får inte ha kul. Man skapar sig nya intressen såsom trädgård och konst och litteratur och bloggning osv bara för att man är så genuint uttråkad över detta enformiga vuxenliv. Sen spelar det inte någon större roll om man har barn eller familj. Det handlar om attityden till att ha kul. Att våga göra något tokigt utan att tänka "kan man göra så här?" När man börjar betrakta sig vuxen då börjar man också lägga band på sig. Man börjar föra sig. Och det är SÅ tråkigt. Ibland.

Men sen kom jag på att man kom till en punkt då man var ung där man inte längre var road av att man inte behövde föra sig och tänka på hur man sågs.  Man valde liksom att bli vuxen och tråkig...alldeles själv.

Och nu när man varit det ett längre tag och är utled på att föra sig då kan ett sånt inlägg som Ozzys skapa en längtan efter den sorglösheten!

Så fram för lite mer galenhet i vuxnas liv, och framför allt är det väl våra sura attityder mot de som vågar vara galna som behöver slipas bort. Låt de som vill vara galna var det! Det är härligt med människor som inte följer strömmen och vågar vara glada och spralliga och galna. Vi som surt blänger och tänker "väx upp människa"-vi är bara AVUNDSJUKA! 


 
 
A&C

A&C

27 juli 2007 07:34

så fin blogg du har
tycker mkt om den grå bakgrunden
vart har du hittat den ???

gillar åxå hägnan i gammelstad
ha en go fredag
=)

http://lyckanshop.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

27 juli 2007 08:51

A€C: Rolig blogg ni också har! Kul att du tittade in!

 
kicki

kicki

27 juli 2007 10:23

Vår dator blev utslagen av åskan förra veckan, jag har verkligen längtat efter att få läsa dina inlägg på bloggen...men nu är jag tillbaka igen..
kramar till dej och var glada över solen, här har det vräkt ner hela sommaren...stackars de som har och haft semester...jag är ju ledig jämt så mej är det ju egentligen inget synd om..
kram från kicki

http://kickilettenstrom.blogg.se

 
Ozzy

Ozzy

27 juli 2007 11:29

Tack för att jag får vara barnslig och galen. :O) Fast det var typ... fyra år sen. Och då var jag ju inte lika vuxen som nu. Fast å andra sidan leker jag ett två tre rött ljus med bara vuxna minst en gång i månaden så... Nä fifan jag tänker aldrig blir vuxentråkig. Bara vuxenklok. Med små inslag av damp.

http://clownozzy.blogspot.com

 
Ingen bild

Tråkig vuxen

27 juli 2007 13:14

Ozzy...ett två tre rött ljus, whattheheckisthat???

 
Ingen bild

Persilja

27 juli 2007 14:27

Kicki: Ja, fy, vad trist att det regnat bort semestrar. Läste just att skilsmässorna ökar när det är dåligt semesterväder. Alla människor behöver sol och värme för att må gott! Hoppas det från och med nu blir bättre!!!

 
gulligagumman håller med

gulligagumman håller med

27 juli 2007 16:21

Kunde inte ha sagt det bättre själv! Visst är det så. "Man blir aldrig för gammal för att sluta leka, man blir gammal när man har slutat leka"
Ha en bra dag!

http://gulligagumman.bloggagratis.se

 
Ozzy

Ozzy

27 juli 2007 16:54

Ett två tre rött ljus: En person står med ansiktet mot en vägg. Alla andra står på en linje en bit därifrån. Personen säger ett två tre rött LJUS och under tiden ska man ta sig mot personen, men när hon/han sagt ljus vänder hon/han sig om och då måste man stå blickstilla annars får man gå tillbaka. Först fram vinner och får stå nästa gång. Detta skall dock göras med en twist, exempelvis "ett två tre röd maträtt". Då måste alla frysa samtidigt som de gestaltar en maträtt. Personen som räknar får fråga "vad är du"? Korv med bröd! Men kan man inte svara får man gå tillbaka. Finns massa roliga. Ett två tre röd kändis. Ett två tre röd möbel. Ett två tre röd sjukdom. Ett två tre röd hårväxt.

http://clownozzy.blogspot.com

 
Ozzy

Ozzy

27 juli 2007 18:59

Men shit Majbritt va många det är som kollar in min blogg länkat från dig idag! Tjo

http://clownozzy.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

27 juli 2007 19:43

Ozzy: Aha! Det har jag lekt. För sisåsdär hm hm hm hjälp!!! 20 år sen eller nåt!!!
Jag SA ju att jag har tråkigt!!!
Men va bra då att folk kollar in dej! Så hittar de nåt skoj! Så nu får du allt fortsätta vara roligt!!! Det förpliktar vettu!

 
syrrans granne

syrrans granne

1 augusti 2007 01:06

Jag tror jag måste citera en klasskompis: "Om vi nu skall sluta bete oss som tonåringar måste vi väl inte göra det den här veckan?"

http://www.syrransgranne.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards