Direktlänk till inlägg 17 juli 2007

Nymöblerat vardagasrum.

Av Persilja - 17 juli 2007 11:08

Mitt nattliga inlägg var inte menat som ironi om nu någon trodde det. Nej, det var faktiskt en insikt från en som verkligen känner sig själv. det är ett urgammalt knep för att få igång mig själv. Möblera om och plötsligt vaknar livsandarna igen. Jag är en människa med omättlig hunger på omväxling och när man inte kan leva ett omväxlande liv måste man ta till såna knep. Jag möblerade om vardagsrumemt till bortåt halv två i natt och kände mig jättepigg imorse!

Ett liv med fyra barn är ändå ganska omväxlande. Det händer alltid nya grejer. Rutiner platsar liksom inte här. Vi äter när alla är hungriga, sover när vi blir trötta och hittar på något när lusten faller på. Så gott det går förstås, inom vissa ramar. Under skolterminerna blir ju ramarna lite tightare och det blir mer ordning på torpet. Det i sig blir ju då en omväxling från lovens andra ramar. Tack vare våra fria jobb som egna företagare har vi kunnat leva så här rätt länge.

En del blir ju otrygga av avsaknad av rutiner så det är ju tur att det finns många sätt att driva en familj.

Alla försöker nog hitta det sätt som passar dem bäst.

Krock blir det bara när barnen någon gång får någon kompis som lever inrutat. Då börjar de jämföras och ofta är det så att de som har inrutade föräldrar också är de som finner sig ha den rätta lösningen. Bohemer och andra tycker de är sämre och den synen överförs ofta på barnen. Det händer att såna barn kommenterar vårt röriga hem eller undrar varför vi äter middag vid deras kvällsmatstid. Men oftast brukar barnens kompisar vara av samma sort och då funkar ju allt bättre. 

Har varit ute och grävt en rabatt ett tag. Men solen gassar och jag blev yr av värmen så nu tar jag paus. I den rabatt jag gräver vill jag ha lite vild känsla med lupiner, rosor, prästkragar, akleja, vallmo. Tvååringar som fröar av sig och sprider sig. 

Det är tanken.

Men jag får brottas med häggrötter så jag blir alldeles matt.

Jag ska fota v-rummet snart så får ni se min nattliga räd! Mouhahaha!

Lite galen är jag nog om jag jämför mig med "vanliga" människor?  
 
decembertjej

decembertjej

17 juli 2007 13:49

Jag gillar din galenskap :-)
Och dina reflektioner.
Kram!!!

http://decembertjej.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

17 juli 2007 13:55

Tack! And I like you tooooo!

 
Ingen bild

Åsa

17 juli 2007 14:20

Vem är det som har bestämt vad som är rätt eller fel?
Det är väl upp till var och en att forma sitt liv och leverne tycker jag, det finns så många som har åsikter om ditt och datt...
Nej, sköt dig själv och skit i andra, det tycker jag är ett bra devis.
Men, jag kan hålla med om att det kan bli problem när det gäller barnens kompisar och deras "vanor".

 
ugglan

ugglan

17 juli 2007 14:29

Härligt med lite ny energi nu när du möblerat om. Det ska bli spännande att se resultatet!
Det är väl härligt att äta när man är hungrig och sova när man är trött. Så borde alla ha det hela tiden. Själv har jag vänt lite på dygnet. Sitter gärna vid datorn sent på kvällen/natten. Då får man vara ifred utan konkurrens av någon annan som vill använda burken.
Ha det så gott. Hälsningar Ugglan.
Ps. trevlig blogg, jag återkommer.

http://ugglan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se