Alla inlägg under juni 2007

Av Persilja - 19 juni 2007 10:57

När vi var på väg att köpa stället som vi nu BOR i skrev jag en fråga till min favorittidning "Gård och Torp".

Jag mejlade. Fick aldrig något svar och inte heller kom det med i tidningen så jag tänkte att de väl hade annat att svara på och att min frågeställning inte var intressant för någon större läsekrets. (Fast jag hade ju gärna velat ha ett "privat" svar via mejl, men det funkar väl inte så.)

Döm om min förvåning när min kompis i Pite säger "Ja jag såg din fråga i senaste Gård och Torp". Jag hade då helt glömt allt detta, det var ju i januari jag mejlade.

Så jag ilade till affären och köpte senaste numret och se: där var min fråga och bild på huset och allting. Haha!

Min fråga var hur dyrt det skulle vara att byta panel på huset eftersom förra ägarna bytt panel och målat hela huset med en äcklig plastfärg i en fuuuuul leverbrunröd nyans som ska föreställa falu rödfärg.

Den ser bara ful och plastig ut. De tyckte att jag skulle riva bort panelen, och se om den gamla kanske var i gott skick.

Så nu ska jag försöka jobba med lobbying för att få mannen att tycka det också!

Oj, vad många expertartiklar i ämnet det kommer att råka ligga framme och oj vad ofta jag ska ta upp samtalsämnet när falurödfärgsnördar kommer på besök. Och OJ vad jag INTE ska prata fasadfärger när plastfärgsmänniskor kommer på besök.

Lisa! Kan du inte komma två gånger per dag hela sommaren????

Av Persilja - 19 juni 2007 09:49

Har inte hunnit med detta med tisdagstemat men nu gör jag ett nytt försök!

Det var väl okej med gamla bilder? Jag har hur mycket rött som helst att fota men jag kom att tänka på dotterns röda period. När hon fyllde fem för två år sen var det på topp. Allt var rött. Jackan, cykeln, kläderna, stövlarna och när hon fyllde år vill hon ha röd tårta. Vilket hon föstås fick.

Ballongerna var också röda. Och saften.

(Men för mig är siffran fem grön...hon skulle fyllt sex, den är röd.)

Av Persilja - 18 juni 2007 23:05

På Indiska fyndade jag porslinsknoppar som jag nyss stått och satt på köksskåp och lådor.

En liten piff.

De förra var inte i min smak. Vita med blommor och guldkant. Stora och osköna att ta i.


'De nya ser ut så här, gröna och vackra. Lagom små och sköna i handen...

Så i brist på nytt och fräschst kök har jag nu nya och fräscha knoppar. Funderar på att måla köksskåparna också. Det skulle vara kul.

Nu är de flesta lådor och skåp vita. Några är i furu och några är fanerade i något brunt träslag. Tre olika sorter. Nu har jag bundit ihop dem med likadana knoppar. På de furufärgade skåpen satte jag likadana knopps fast vita. Och på de fanerade räckte de vita till fyra skåp, medan två luckor fick gröna...

Godnatt! Av Persilja - 18 juni 2007 20:21

I love Indiska!

Dottern fyller år på lördag och jag har varit på stan och försökt hitta presenter till henne.

ramlade in på Indiska och fyndade där en massa lull-lull till henne. Det var REA och allt kostade typ en tia styck. Då blir man glad! Perfekta presenter till henne som älskar glitter och glamour. Rosa glittrig girland med hjärtan. Rosa ram med glitter, rosa knopp att sätta på garderoben. Två vackra halsband.

Allt för det facila priset 50 kr.

Sen hittade jag några leksaker som hon nog älskar. Ska sy ett flaggspel till henne också.

På söndag blir det barnkalas. Och på lördag släktkalas. Håll tummarna för sol sol sol! Så att vi kan sitta under trädet med ballonger och flaggspel och jordgubbstårta och finklädda kalasbarn under blå himmel. Vill vill vill!

Annars får vi sitta inne.

Jag har suttit i min bil HELA dagen, skjutsat barn på aktiviteter överallt. Så NU ska jag gå och stoppa fingrarna i den bruna jorden och få uppleva lite harmoni innan dagen är slut. Och precis nu ser jag att klockan är 20.29 och det innebär att jag precis missat Ernst som ska lägga ett tegelgolv som Lisa så gulligt tipsade mig om. Attans! Men jag tror det går i repris.

Det gör det. Måste genast kolla när.

Just nu är penséerna som vackrast här och syrenerna blommar för fullt.

Vi ligger en del efter er i södra Sverige va? Såg hos någon att blåbären mognat. Det är ett tag kvar innan de gör det här!

Men vi har ju vårt kvar.

Men vi vill ha värme snart igen!

Eller hur norrbottningar!

Körsbärsträdet blommar så vackert nu också! Sommar, underbara sommar!


Av Persilja - 18 juni 2007 16:48

Min mobil trillar i bitar! Jag har länge haft trasig mobil, men den funkar. Jag hatar att behöva köpa nytt om något funkar så jag håller envist fast vid min totalkvaddade mobil. Jag tänker att jag kan vara en förebild för mina barn om inte annat. Alltså på så sätt att jag inte köper nytt hela tiden. Men nu går jag onekligen mot stunden när den inte håller ihop längre. Igår ramlade en ny del bort...

Denna bild är gammal, nu är den ännu mer trasig. Den är omöjlig att öppna med en hand.

Men jag hänger kvar vid den så länge den hänger kvar i den tråd som håller ihop den...

Funderar på att köpa en begagnad. Så ofta som folk byter mobiler idag borde det ju vimla av gamla men hela mobiler i folks byrålådor.

När jag säger det stöööönar mina barn.Av Persilja - 17 juni 2007 21:23

Idag har min man byggt en till låda. Den blev bara hälften så stor men likväl fin.

Bredvid den har jag ställt mina gamla lådor av olika slag. Nu väntar vi bara på värmen så att det börjar växa. Det är så kallt om natten att allt står stilla. Värme tack!

Den "gamla" lådan blev så här fin med stenar bredvid.

Plötsligt har vi börjat använda nedre delen av trädgården som vi tidigare inte gått till. Det är bästa stället för kvällsol också. 

Ikväll blev kvällen ljum och vi kunde njuta av en roddtur på spegelblankt vatten.

Barnen kastade macka från badstranden där vi landade en stund.

Tänk vilket paradis vi flyttat till! Just nu är jag euforisk! 

Av Persilja - 17 juni 2007 09:06

Inför tjejfesten jag hade i fredags städade jag faktiskt och inredde sånt som jag inte hunnit inreda. Inte färdigt förstås och inte överallt. Men sånt som bara väntat på att få möblerat och lite mysigt. Som vardagsrummet. Det har varit sorgligt eftersatt. Vi kan inte koppla in tv:n därför att de förra ägarna gjort nåt mystiskt med sina tv-uttag så det blir ingen signal från antennen på taket. Och en liten bordsantenn räcker inte då närmsa sändare ligger 15 mil bort. Så vi har böcker soffa och dator i vardagsrummet.

Det är alltså mer ett läsrum, ja rentav ett bibliotek!

Vi kanske låter bli att stoppa någon tv hit för då kommer det dessutom att vara evigt stökfritt eftersom barnen helst vill vara där tv:n är. Så detta kanske är det nya vuxenrummet. Det är här vi har öppna spisen också och så kan vi sätta stereon här.

Eller nuförtiden säger man väl hifianläggningen.

Nä nu är jag ju helt ute; nuförtiden har man kanske ingen stereo utan bara en mp3-spelare med högtalare eller så spelar man sin musik endast via datorn.

Jag är dock en evig bakåtsträvare. En cd med fodral där jag kan kika vad låtarna heter känns rejält och bra. För att inte tala om en lp-skiva med stoooort fodral där man kan njuta av en snygg bild också.

Jag tror jag ska sätta in alla LP-skivor i vardagsrummet och verkligen börja spela dem igen. Tänk knastret från ett dammigt stift! Känsla!

Jag älskar ju gamla hus och gamla möbler och gamla trädgårdar med gamla växter så då ska jag väl köra med gammal teknik också!

Kanske lägga ner bloggen och skriva den på skrivmaskin och kopiera på kopiator-hehe!

Mitt gamla skåp passar verkligen in i mitt nya kök förresten. Alla tror att det hörde till huset!

Av Persilja - 16 juni 2007 23:54

Idag har jag vi byggt en låda att odla i. Den blev bra. Den passar min bohemiska stil. Inget för den sparsmakade stilen eller den japanska stilrena trädgården. Nej, en busig låda enbart för odling. Vi lade ner mycket möda och tanke på den. Först lade jag markväv som släpper igenom vatten men inte ogräset, men bara på kanterna. I mitten av odlingsbädden, på botten av lådan alltså, lade vi kartonger, som ska förmultna efter nåt tag men tar död på gräset under innan. Sen kan växternas rötter komma ner till jorden under lådan och maskarna kommer upp till den goa jorden i lådan. När detta var gjort byggde vi upp sidorna på lådan med gamla färdigmålade brädor som vi hittade i bodan. När lådan var klar, randig och fin lade jag björkris i botten för att fylla upp lite.

Sen fyllde vi med jord. Mycket jord blev det. Den tog vi från växthuset som jag ju ändå tänkt gräva ur och ersätta med marktegel.

Insidorna av lådan klädde jag med svarta sopsäckar del för att skydda träet från vätan och dels för att slippa att det rinner ut vatten på sidorna när man vattnar.

Min tanke är att bygga flera såna lådor och ställa i lite solfjädersform mot solen i söder. Det var väldigt bekvämt att plantera i en så hög låda! Kommer att bli väldigt bekvämt att rensa ogräs i den!

På långt håll ser det dock ut som en kompostlåda. Men när växtligheten tar sig kommer det att se bra ut.


Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se