Direktlänk till inlägg 27 juni 2007

Sakta vände jag skutan rätt.

Av Persilja - 27 juni 2007 20:06

NU är jag inte down längre! Hurra! Man får va gla´så länge det håller i sig! Jag var riktigt i botten i förmiddags -fick hysteriska ilskefnatt mot barnen och diverse spel som jag nu skäms för. Man är verkligen ingen bra mamma när man  mår dåligt och är trött.

Men faktiskt hjälpte era kommentarer mig att vända skutan rätt! Den mentala! Åtminstone för idag! Jag tog till mig det ni sa och den energi ni sände och det är verkligen makalöst  hur stor nytta det kan göra att få ur sig lite av dessa negativa känslor. Det hjälper faktiskt att tala/skriva om det!!!

När jag kört fram och tillbaka många vändor med sopor och skräp och wellpapp och glas och metall och fan och hans moster och sen skulle återvända till radhuset för att städa tänkte jag: varför utnyttjar jag inte den resurs jag faktiskt har hemma-fyra perfekta städare! Jag höll tanken positiv-försökte bortse från att det kunde bli mer jobb än  hjälp och att de skulle kunna tjafsa mer än jobba ignorerade jag...

Så jag framställde det positivt: "Tänk vad mycket vi får gjort på en timme om vi är fem stycken istället för att jag ensam jobbar i fem timmar! Och så kan vi göra nåt skoj sen! "  

Så nu på eftermiddagen har vi jobbat fem stycken och putsat fönster, skurat duschkabin, skurat skåp och så vidare. Mycket har blivit gjort och det mesta blev klart godkänt. Efter två timmars jobb bjöd jag på glass och sen blev de lediga. Nu ska jag tillbaka och göra ett litet ryck och imorgon blir så sista rycket...

Varför slog mig inte tanken direkt???

Suck-ibland är man trööög!

Nu ska jag sova gott i natt och hoppas på en bra jobbdag imorgon.

Brorsan med döttrar får hjälpa till om vi inte är klara.

Iväg till kvällskiftet! 


 
 
helga

helga

27 juni 2007 20:37

Så borde det ju alltid vara. Alla hjälps åt hemma, men blir det så? Oftast inte. Bra idé iaf, ska testa den.

http://www.helga1.bloggagratis.se

 
Ozzy

Ozzy

27 juni 2007 21:25

Ååå hoppas det håller i sig. Och skicka över lite till mig är du snäll, alla mina vänner förlovar sig och skaffar barn till höger och vänster medans jag sitter utanför och tittar på. Usch.

http://clownozzy.blogspot.com

 
Ingen bild

elaina

27 juni 2007 22:31

Snälla Persilja!
Vore jag Du så sku jag inte bli med upp t Kirunafestivalen! Stanna hemma å vila, ladda batterierna Dina så dom inte tar tvärslut...
*kramar*
=0}

 
Ingen bild

Persilja

27 juni 2007 22:49

Helga: Ja! Jag sa när vi städade tillsammans det här kan vi ju göra varje vecka-vad fint vi skulle ha det då! Och ingen protesterade, så nu gäller det att inte ramla in i gamla mönster.

Ozzy: Hur många typ vill du ha? Just nu kan du få t....tr...fyra stycken om du vill! De är väldigt bra på att putsa fönster och skyra skåpen!

Elaina: Dottern krackelerar av besvikelse om jag inte följer för då vågar inte hon följa. Hon viker aldrig från min sida. Annars skulle jag stanna hemma. Sova. Vila. Rensa ogräs. Men mannen får köra jag bara sitta och njuta och sen kan vi vara kort på festivalen och så bara sova på hotellet. Kan bli vilsamt...Kan bli roligt t o m.

 
kicki

kicki

28 juni 2007 16:05

Skönt att du mår lite bättre idag..
kram på dej gumman
kicki

http://kickilettenstrom.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se