Direktlänk till inlägg 20 juni 2007

Midsommartorka...

Av Persilja - 20 juni 2007 23:10

Är vi de enda på hela jorden som inte bestämt vad vi ska göra på midsommarafton!?

Måste man göra något?

Jo, man borde...för barnens skull.

Men vi har lite fullt upp med kalas på midsommardagen och kalas på söndagen så sköööönast vore att inte göra ett skvatt.

Men vi borde!

Har inga vänner att göra nåt med-de har vant sig av att fira med oss eftersom vi inte bott här på åtta midsomrar. Våra föräldrar förväntar sig något med oss men vi anser att de får sitt på midsommardagen då de är inbjudna hela dagen. Så VAD ska vi hitta på?

Föreslog ett traditionellt firande på ett mysigt ställe men då vrålade tre av fyra barn "NEEEEJ inte det!" Det var föööör traditionellt. Och att åka ut i skärgården när det varken är ljumma vindar eller regnfritt och dessutom mygginvasion, nej, det känns inte så lockande.

Så VAD ska vi göra då...?

Måste fundera!

MÅste planera!

Men jag är för trött.

OCh så är jag så trött att ALLTID vara den som är drivande.

Ibland orkar jag bara inte.

Mysigast hade varit att haft en annan familj med lagom stora barn att bjuda hit.

Men det har vi inte.

Inte någon som inte redan är bortbjudna alltså...

Ja, vi kan ju alltid bara äta sill och annat midsomrigt och duka fint och mysa bara familjen. Göra en midsommarstång.

Men det känns så jobbigt just nu för vi har en "dålig" period i familjen. Om någon fattar. Mycket konflikter, många irritationer, många viljor och en massa tjafs. Så jag är nog egentligen bara slutkörd. Tom. Oladdad.

Orkar inte anstränga mig bara för att det sen ska sluta med bråk och tjafs och barn som ryker ihop. Och sen kanske föräldrar som också ryker ihop på grund av tjafset kring barnen.

De är väldigt mycket i luven på varann just nu.

Trist, men sant.

En sån period.

Kanske något slags revirkrig. Någon som tagit ett trappsteg på utvecklingsstegen och inte längre finner sig i sin roll eller sin placering på rankingslistan.

Sen lägger det sig ett tag och en lugn period brukar komma.

Men maken tar alltid ställning och håller på någon (nästan alltid samma) och jag som själv haft syskon blir vanisnnig på att han inte låter dem reda ut bråken själva jämlikt.

Konfliktfyllt var ordet.


Så måste man "göra" nåt på midsommar???


Kan man inte bara låta barnen hyra dvd:er och frossa i läsk och chips och godis. Skippa nyttighetstänket för en kväll. Jag tror de skulle nöja sig.

Ta en biltur och spana in stadslivet på kvällen.

Låter det inte som en bra kväll?

Sen blir det "baluns" på lördagen och söndagen istället.

Just nu blir det nog inte mer än så...

Men kanske kommer jag att få nån slags energikick innan. Kanske.

Allt hänger på mig.

 
 
Solgul Maskros

Solgul Maskros

21 juni 2007 06:40Kär du, jag skickar en liten Midsommarängel till dig

En ängel viskarÄnglar finns alltid runt oss,

Som en manifestation av den största kärleken,

omsluter de oss, i varje ögonblick.

När mitt hjärta befinner sig i djupaste nöd.

Då kommer Änglarna och ger näring till min själ.

Från osynlighetens världar

De sjunger i tysta viskningar om kraften i kärleken,

När jag känner ömheten i mitt hjärta.

Så vet jag att det var en ängels kram

Kram och ha det gott

http://levmaskrosbarnet.bloggagratis.se

 
maria

maria

21 juni 2007 08:17

Hm, det låter misstänkt likt oss... Vi har mest blivit vakter till än det ena och än det andra...

Vi tänker äta gott o göra en liten stång om vädret tillåter och om det är uppehåll så kanske vi går till ortens stångresning och kikar lite där, annars nöjer vi oss med att vara hemma, kanske kommer vi igång med badrummet och det vore spännande...

http://gnallspikarochlivsflanorer.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

21 juni 2007 08:23

Tack Solgul maskros!!!

Maria: Haha! Badrumsrustning! Perfekt! Era barn kanske är så stora att ngn drar iväg på eget?
Vi får duschkabinen NUUUU!

 
Esters mamma

Esters mamma

21 juni 2007 08:56

Passar ju bra att du skriver om midsommar när jag skulle önska dig och din familj en glad sådan.
Stanna ni hemma och gör det som känns bäst, DVD och godis låter väl alldeles utmärkt.
I stan kommer det att vara TOMT för alla åker ut på landet eller till skärgården. Det har jag erfarenhet av, att vara kvar ensamma i stan :-)
Ni är ju redan på landet så mys på bara, det verkar ni ju behöva. Skönt med inga måsten!
Glad Midsommar

http://estersmamma.blogg.se

 
Maria-Jag blommar

Maria-Jag blommar

21 juni 2007 10:48

Känner igen detta med jobbiga perioder och att det hänger på "mig" (eller dig som du skriver). Just nu är jag lite less på att alltid, alltid vara med alla barnen och ha omsorg om alla så jag har precis flaggat för att när maken får semester nästa vecka så ska jag ta en bara-vara-vuxen-dag och åka till Luleå och gå på stan. Äta lunch på restaurang, strosa och fika på café...åh så skönt det låter.
Vi har inte så storslagna midsommarplaner, vi ska vara i mina svärföräldrars stuga och bara vara.
Tycker ditt förslag med dvd och godis lät riktigt skönt!

http://jagblommar.blogspt.com

 
Lisa

Lisa

21 juni 2007 11:43

Jag tycker att det låter helskönt med en dvd-kväll! Harry Potter och chips det vore nått..

http://mittlillahus.blogspot.com

 
Lady Stalker

Lady Stalker

21 juni 2007 12:27

Vad jag känner igen mig! Barnen som ryker ihop och så blir det tjafs för hela familjen ... Nej, man måste inte bestämma nåt för midsommar! Det har inte vi gjort. Bara vara själva, ta det lugnt och äta gott. Det ska bli såååå skönt!

Ha en jätteskön midsommar!

http://ladystalker.bloggsite.se

 
Ingen bild

Persilja

21 juni 2007 12:55

Åh, vad skönt att det inte bara är vi som inte har grandiosa planer! Känner mig genast mer lugn. Annars hör man om bröllop, 40-årsfester, midsommarkalas, osv osv överallt och känner sig så "dålig" över att inte orka.
NU känns det bra, fler än vi ska bara slappa...

 
Pippi

Pippi

21 juni 2007 14:04

Tja, vi ska bara vara med ett par kompisar med barn. Inget storslaget eller supermidsomrigt med dans kring stång och sånt. Bara äta och bara vara... När blev förresten midsommar en så "måstig" helg? Nääh, stanna hemma och chilla (som min yngre kusin skulle ha sagt) - det kan nog vara skönt med tanke på att ni ändå kommer att ha er beskärda del av festligheter och har ni det tjafsigt så lär det ju inte kännas bättre om ni (du) anstränger er åsså blir det bråk i alla fall... All ansträgning till ingen nytta, liksom... Jag röstar för chips och film :)

http://pippi.blogg.se

 
Ingen bild

Persilja

21 juni 2007 14:07

Pippi: Det är precis en sån midsommar jag velat ha. Med gäster. För då blir det inte så mycket tjafs. Fast inte för nära släkt-då är det ingen skillnad-utan kompisar med barn hade varit perfekt.
Ha så trevligt!
Förresten har jag stark PMS så agj kan lika gärna dra nåt gammalt över mg känns det som...

 
Lantlivsanette

Lantlivsanette

21 juni 2007 15:25

Tack för kommentaren hos mig idag ! Nu gav du mig ett uppslag att fota och visa på bloggen..mina fönster TACK..det kommer åt veckan..Ha en trevlig helg Kram Anette

http://www.lantlif.blogspot.com

 
Bagarberta

Bagarberta

21 juni 2007 19:08

Åh vad jag känner för dig och känner igen mig i dig. Beror det på att jag också är en 4-barns mamma. Chips, DVD låter alldeles utmärkt.

Jag kommer ihåg en nyårsafton när vi hade idétorka. Då lekte vi strömavbrott. Pappan i familjen skruvade ur huvudsäkringen och vi byggde kojor, eldade i öppen spisen och åt chips o godis. Grannarna berättade senare att de undrat vad som hände i vårt hus. Så mysigt det var men det var många år sen. Skulle aldrig funka nu och inte är det ju nått midsommarjippo alldeles för ljust hos oss = ).

Hoppas ni får en trevlig midsommar hur det än blir.

Sonja

http://blogg.passagen.se/sonbjo

 
Hannele

Hannele

21 juni 2007 19:12

Inte lätt... men passa på, sedan blir det inte mycket firande, när barnen är större. Ha en fin helg.

http://hannelesparadis.blogspot.com

 
Pippi

Pippi

21 juni 2007 20:43

Ok, då förstår jag mer. Gäster i en tjafsförebyggande roll. Du har rätt i att de fungerar så många gånger, det är rätt praktiskt också. Hoppas att det reder sig i alla fall! Kan du inte ta en dag och bara pyssla om dig själv nu när du har den där förhatliga PMS:en också, så får maken dra tunglasset i morgon och du får ladda batterierna? Kram på dig!

http://pippi.blogg.se

 
Ingen bild

Persilja

21 juni 2007 23:03

Bagarberta: Hej! Vad trevligt med en ny bekantskap. Och fyrabarnsmor till på köpet! Det där med strömavbrottet MÅSTE jag köra nån gång! Srålande idé! Men du har rätt-ingen idé till midsommar här i Lule heller!!! Men till vintern!!!/hösten!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se