Direktlänk till inlägg 13 juni 2007

Att vara nöjd!

Av Persilja - 13 juni 2007 22:44

Jobbat på bra idag har jag. Tackar regnet för det. Packat upp fler kartonger. Nej, alla är inte helt uppackade ännu. (Skyller det på solen förra veckan.)

Men det närmar sig. Iallafall de kartonger som finns i huset. Sen har jag ju en hel hoper kartonger i garaget också.

De hade jag tänkt att mannen skulle förbarma sig över men det går inte så bra. "Vi ska ju bo här hela livet-varför är det så bråttom" frasen börjar vara utnött nu!

Har inte hunnit måla andra rosa varvet ännu. Började istället med vårt sovrum som var sådär tillfälligt inrett med det vi hittade när första natten skulle sovas. Sen har det varit kvar så i brist på tid. Trädgårdsarbete och vanligt arbete och matlagning och umgänge har pockat på uppmärksamheten och sovrummet har vi bara gått till när vi varit så trötta att vi inte brytt oss att sängbordet varit en flyttkartong och lampan en bordlampa utan skärm osv.

Men idag har jag möblerat med våra "rätta" möbler och bäddat rent med sängkläder som hängt ute och lagt ut mattor och det känns så skönt och fräscht.

Jag har blivit så förnöjd.

Jag vill bli som Anna Stilla som nöjer mig och inte jagar efter förbättringar eller nya prylar hela tiden. Och jag känner mig en bra bit på väg faktiskt.

Varför vill jag ha nya tapeter i sovrummet? Visst, de är inte så vackra, de är fulla i hål och ganska skabbiga, men de är ändå rätt ljusa och jag blir inte ett skvatt lyckligare av att lägga pengar och jobb på nya tapeter. Och visst skulle det vara snyggare med ett trägolv, men plastmattan är ändå rätt ljus och inte något fel på. Och taket skulle absolut inte förlora på att få ett lager vit färg, men det är ju verkligen inget måste heller.

Vi har det fint som vi har det. Jag tycker ju det! Och det är på nåt sätt charmigare att göra fint med det man redan har. Mer en utmaning!

Så känns det nu.

Jag hoppas jag kan behålla den känslan.

För den ger frid.

Det är bara GULA väggar jag inte tycker är fint...

Här är en till bild på den rosa väggen som förr var gul, nu med ett grööönt bord till. Glada färger eller hur! Så här fint är det i badrummet:

Nåja, sanningen då:

Haha! Mycket tvätt är det...

Men man ser iallafall inte vår krajade dusch som tur är. Har INTE fått någon dusch ännu. Vi duschar på nåder och hoppas hoppas att det inte ska bli några skador på väggen bakom med detta provisorium. Men risken finns ju verkligen när vi duschar och allt bara hänger löst från väggen (duschstång, blandare, allt...

Näj! Nu är det nystädade sovrummet som lockar. Jag frös i natt, så kallt var det ute. Vi har alltid fönstret på glänt, men i natt var det på gränsen.

Men jag bara älskar att vakan till fågelkvitter. Ska ta ett tjockare täcke i natt och lyssna på kakafonin när fåglarna börjar vid ett-tiden när soeln går upp.

Godnatt alla!!! 



 
 
maria

maria

14 juni 2007 09:17

Skönt att höra att du inte heller är klar ännu....

Du, det finns en tid för allt, tapeter är inte allt här i världen och en vacker dag så kommer ni att behöva tapetsera om ändå... Spar energin och pengarna tills dess.

Kram

http://gnallspikarochlivsflanorer.bloggagratis.se

 
maloppa

maloppa

14 juni 2007 10:02

Håller med dig! Försöker oxå använda det jag har så långt det går. Visst är det kul att fräscha till ibland rejält men det går att göra så mycket bara genom att ta fram något som man inte använt på ett tag, då känns det ju som nytt. Vår hem är långt ifrån "perfekt" men det är vårt och vi älskar det, det är inte så vitt och shabby chic som jag ibland skulle önska men det är en blandning av de sju personligheter som bor här. Jag får uttryck för min romantiska ådra i växthuset - skulle nog inte uppskattas då hushållet består av fem killar o två tjejer om jag hade pelargoner, spets och rosa överallt. Skulle nog inte vilja ha det så heller när jag tänker efter. Mitt hem kommer aldrig att bli ett inredningsmagasin och jag strävar inte efter det heller.
Härlig blogg du länkade till, gillar hennes inställning och skulle gäääääärna både cykla och åka kanot hur ofta som helst bara jag haft någon med mig. Maken ogillar starkt båda alternativen så det blir stuga vid havet i sommar för oss....kanske hyra kajak m barnen!
En stor tvättstuga är nästan det nödvändigaste med stor familj, vår är väldigt smal men det är ändå en tvättstuga så vi slipper ha tvättmaskinen inne på toan. Har två korgar så barnen sorterar ner ljust o mörkt på en gång, lätt att se vad som behöver tvättas utan att man måste välta ut allt o sortera först...
Tänk så tråkigt om man inte haft några ungar att tvätta sockor, kallingar o annat åt. Om tvättstugan var oklanderligt ren och tom - näe, hellre fulla tvättkorgar och ett hus fullt av liv. Ha det gott!

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
Lisa

Lisa

14 juni 2007 11:04

Det gäller att hitta en balans mellan att vara nöjd och må bra. Det finns ju en anledning till att man inreder, likaså att man klipper håret och använder deo. Man ska må så bra man kan. Men det behöver ju inte gå till överdrift. Var gränsen går är ju olika från person till person. Fast irriterar du dig på tapeten varje gång du ser på den så kanske det är dags att måla om. Själv mår jag bättre då jag har ljust omkring mig. Det gör ofta stor skillnad att måla trätak vita, men är det ett rum ni endast tillbringar tid då ni sover, så kanske det bara är bra att där är lite mörkare och mysigare.

Jag är fortfarande imponerad av din son, det blev ju skitsnyggt med det gröna bordet därinne!

http://mittlillahus.blogspot.com

 
Kaffeflickan

Kaffeflickan

14 juni 2007 14:48

Jag tycker att ni verkar få det jättefint! Ta det lite pö om pö, så ni växer in i förändringarna.

http://timelessrooms.blogspot.com

 
Barbro

Barbro

14 juni 2007 23:27

Jag blir så full i skratt när jag läser din mans utslitna kommentar. Såg filmen Elling för några dagar sedan (rekommenderas!) och där hade han en sån bra kommentar när hans vårdare ville att han skulle ut från lägenheten nån gång "Förstår inte varför man hela tiden ska UT ur lägenheten nu när vi äntligen fått en lägenhet..." (han led av allsköns noja och sociala fobier) Ja, det kan man ju undra... (he, vet inte om det lät så kul men det var det, i filmen alltså...)kram

http://www.barbros.blogg.se

 
Clara

Clara

15 juni 2007 07:30

Du har så rätt Persilja....det är en stor KONST att göra något vackert av det man har....istället för att bara köpa nytt. Jag tycker att det ser mysigt och hemtrevligt ut hos er och huvudsaken är ju att alla som bor i hemmet trivs och mår bra i själen.....det är sånt som känns när man besöker någon....hjärtevärmen, den kan inga prylar ersätta!!!
Jag själv är ingen prylmänniska när det gäller heminredning....vill ha det "luftigt" och just nu kan jag berätta att det är ganska "luftigt" i min plånbok också för jag har köpt en ny kamera som jag går och väntar på....har blivit väldigt intresserad av fotografering och passade på att investera i detta när skattepengarna dök upp. Nu när alla barnen är utflugna så kan man väl unna sig att vara lite självisk.....för innan satsade man ju alltid på barnen först och sedan fanns det inget kvar till mig....känns det igen!? Du har ju fyra barn så du vet ju hur det är....jag tycker du är en varm och engagerad mamma och hade jag varit ett litet knytt så hade jag valt dig till mamma!!! Kram min lilla Persiljekvist!

http://claraslinneskap.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards