Direktlänk till inlägg 13 juni 2007

Jag målar och målar!

Av Persilja - 13 juni 2007 00:08

Ingen i vår familj gillar gult särskilt mycket. Okej, krisipigt gulgrönt eller riktigt citrongul-det är okej på sina ställen men i stort sett tycker vi alla att "gult är fult". Så vår första åtgärd i huset är att måla 11-åringens rum. Det var lejongult och fult.

Nu har jag ägnat sen klockan sex att måla om det. Det tog exakt sex timmar. Imorgon ska jag måla varv två.

Jag kanske rollar då. Nu hade jag fått för mig att måla med penseln kors och tvärs för att få ett levande uttryck, men det syns inte! Allt arbete var förgäves. När det torkade ser det ut som om jag målat rakt upp och ner och då kan jag lika gärna rolla vilket ju går SÅ mycket fortare!

Så idag har jag målat

och målat

och målat.Snygg färg sonen valt?!

Jag var väldigt skeptisk till att måla hela rummet i denna dova rosa men han framhärdade och det är hans rum och jag har bestämt mig för att låta dem välja själva så jag målade hela rummet i "Vildros" och ungen hade rätt! Det blev mysigt och ombonat i det stora rummet. Sen när han får in lite vita och knallgröna möbler och mattor ska ni få se på fint rum!

Han är jättejättenöjd och det är det som är huvudsaken. Och det kan ju faktiskt inte bli värre än lejongult-tycker jag! 


 
 
Jessica / TPB

Jessica / TPB

13 juni 2007 07:18

Hela rummet var nog bra... att typ a vitt med rosa fondvägg hade blivit lite väl tjejigt. Nog för att jag blev överaskad åt en kille på mellan tio och tjugo år valde rosa, men kan tänka mig att det är sjysst ändå.

http://blogg.aftonbladet.se/8618

 
maloppa

maloppa

13 juni 2007 08:33

Så hade nog jag oxå reagerat, ska nog inte visa min yngste son detta - han är galen i rosa. Har rosa från topp till tå och det är nästan tji att få han att byta om inte han har ngt annat rosa ledigt. Ska måla om hans rum så småningom men han delar rum med makens 13-åring som inte är lika förtjust i färgen. Funderar på gråblått (litet smalt rum m snedtak) och att tapetsera de tre garderoberna i en egenvald tapet, ser ut som grå tegelvägg med graffiti på - fräckt...
Låter läckert med vita o gröna möbler till, ser fram emot fortsättningen!

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
maria

maria

13 juni 2007 08:53

Sönerna får gärna ha hur mycket rosa de vill! De har ju ändå rosa t-shirts odyl. Men jag vill inte ha rosa....

http://gnallspikarochlivsflanorer.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

13 juni 2007 08:53

Jessica: Ja, du har rätt. Det hade blivit för romantiskt. Nu är det mest bara tufft! I morse gick jag in och kikade och färgen speglar sig i vita lakan som ser ljusrosa ut. Det kommer att krävas bra belysning i detta rum under vinterperioden. Men han kommer aldrig att uppleva det kallt! Det ångar värme! Killar i den åldern har fått dille på rosa! Äntligen! Varför har det varit tjejernas färg?

Maloppa: Hihi! Min också! Jag är glad, för först var det orange, vilket jag inte älskar. Min son är dock rödhråig och rosa blir ibland lite väl skrikigt på honom...
Graffitti...min son h ar fått löfte om att måla stora ögon på ena väggen. Det är en kompromiss, han ville måla graffitti och jag trodde inte att det skulle blivit så snyggt. Han är ju inte proffs på det precis. Men ett bar ordentligt tecknade och sen målade stora ögon borde ju bli ok. Man vill ju inte kväva deras inredningsintresse, men ibland måste man sätta stopp. (Han ville ha SVART tak oxå! Då sa vi nej. Kompromissen blir omålat tak, dvs träfärgat. Jag ville ha vitt...)

 
Ingen bild

Persilja

13 juni 2007 08:55

Maria: Ser du jag jobbar också med huset! Haha! Fast i jämfört med er ligger jag i lä!

 
kicki

kicki

13 juni 2007 14:24

Va snyggt det blev, ett helt rum rosa...
Min son 20 år hade köpt en nu Marwin tröja, vit...ganska dyr, jag tvättade den och gissa vad som var med i maskinen, jo ett par röda trosor som hade smitit in i hans tröja, inte mina utan tjejens...Men som sagt han är inte så förtjust i tröjan längre, fast både tjejen och jag tyckte det blev snyggt...får väl köpa en ny tröja åt honom och sätta den rosa på gubben istället..

http://kickilettenstrom.blogg.se

 
Ozzy

Ozzy

13 juni 2007 14:43

Hurra för att killen vågar trotsa normerna och kör rosa i ett killrum. Hurra hurra.

http://clownozzy.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

13 juni 2007 17:28

Kicki: Rosa som är så rätt! Haha! Det var faktiskt länge sen jag råkade ut för detta att färga ner vittvätten...

OzzY; Min son är en enda stor normtrotsare till min stora glädje och förtvivlan. Mest roligt är det när han trotsar gamla ingrodda normer, värre när han trotsar mina egna. Men det får man ta. Det är underbart att ha en fritänkare!!! En som vågar vara annorlunda. En gång gick han till skolan med hundra flätor i sitt långa hår. Det var inte afroflätor utan större, hemgjorda och på varje satt lillasysters rosa, gula och turkosa hårsnoddar. Det såg verkligen urtjejigt ut och han älskade det! Jag också. Bara för att det satt på honom och jag visste att halva (hela) skolan i Kiruna skulle sätta i halsen. Hurra! Men det var nästan att de lyckades ta död på detta beteende i den stan. Här i stan är det betydligt lättare att vara sig själv så nu blommar han för fullt!

 
Lisa

Lisa

13 juni 2007 18:53

Vilka härliga ungar du har. Var stolt!

http://mittlillahus.blogspot.com

 
Anna Stilla

Anna Stilla

13 juni 2007 20:05

Jag ska inte visa bilder på rosa rum för min dotter. Då får jag höra att alla andra har men inte hon.

Det hon har är en lat mamma som föredrar nuvarande tapeter :)

http://www.annastilla.blogspot.com

 
korpmor

korpmor

13 juni 2007 21:21

Det är ju härligt att de vågar välja som de vill, kille eller tjej. Mina killar har rosa tröjor och rosa "foppa tofflor" i år och tycker det är coolt det ska vi vuxna uppmuntra! Rosa är en glad och trevlig färg för barn oavsätt kön.

http://peace.bloggagratis.se

 
Ingela

Ingela

13 juni 2007 22:30

Jag älskar gult, i hemmet alltså, inte att ha på sig. Mitt hem varierar mellan vaniljsås, via varm dov gul färg (mindre brunt än det lejongula i ert rum)
och rost.

När vi tapetserade om i vardagsrummet senast satte sig mannen dock på tvären och bestämde grönt. "Det går ju inte att ha ett helt hus i vaniljsås..." Det blev jättebra med grönt - i kombination med accenter i rost.

http://www.kuoksik.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

13 juni 2007 22:39

Korpmor: Javisst är det så. Rosa har verkligen blivit en innefärg bland killar men en del äldre kanske har kvar det gamla tänkandet. Det ska därför bli väldigt skoj att visa väggfärgen för mina och mannens föräldrar. De tycker att pojkar ska ha kort hår och hålla sig till diskreta färger. De tycker vi är "lustiga familjen" och hade väl helst visat upp andra familjefoton för släkt och vänner än våra där alla killar har hår till axlarna och inte alls ser ut som några svärmorsdrömmar. Det roar mig enormt att inte passa i deras mall, obstinat som jag alltid varit, fniss!

 
Ingen bild

Persilja

13 juni 2007 22:44

Ingela: Jag antar att du älskar hösten också då som verkligen går i gula och rostfärger! Det är ju tur att vi alla är olika. Så tråkigt det skulle vara annars!!! Fast hösten älskar jag också med alla dess färger.
Dock ej i mitt hem. Där har jag mer somriga färger, som blått och milt grönt och rött och rosa och vitt vitt vitt...

 
Anette

Anette

14 juni 2007 17:28

Jättesnygg färg. Och vilket läckert rum. Inga fyrkanter där inte.
Anette

http://anette.bloggagratis.se

 
.Ingela

.Ingela

14 juni 2007 22:38

Jo, jag älskar hösten och dess färger. Har inte tänkt på att det kunde ha ett samband med vilka färger jag gillar hemma...

Fast jag tycker om vintern, vårvintern och sommaren med. Det är bara slaskvåren som jag tycker ska gå fort över. Och det gör den ju för det mesta i våra nejder.

http://www.kuoksik.blogspot.com

 
Dubbelörnen

Dubbelörnen

15 juni 2007 13:51

Men säg inte att du målar väggarna med pensel??!!! Har du inte hört talas om roller??!! *skrattar* Tusen gånger enklare o betydligt snabbare;)

Kram

http://karljohansgarden.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se