Direktlänk till inlägg 10 juni 2007

Trädgårdsbilder.

Av Persilja - 10 juni 2007 09:38

Senaste veckan har faktiskt, som för så många andra här i norrbotten, präglats av trädgårdsarbete. Har planterat krukor och lite nya perenner och ansat rabatter och bara suttit och funderat vad och vart jag vill göra mera insatser. Skyndar långsamt eftersom jag vill känna in mig först.

Har fotat lite och delar här med mig av bilderna.

Nedanför bron (alltså trappan till ingången) har jag satt luktärtor, rosa blomstertobak, blå kantlobelia (eller var det vit?) och makens födelsedagsros. Samt enslingerväxt som blommari blått senare på sommaren. Jag tror den hette cobeja eller liknande...Vid garaget där maken annars har en tendens att samla brädor och annat "rassel" har jag ställt några trälådor som ingick i husköpet (med fin jord och allt) där jag planterat dahlior, på en gammal stege har jag ställt pelargoner och så har jag satt barnens favoriter polkagrisrandiga petunior i en gammal spiklåda som jag släpade från Kiruna. (Vad SKA du med det skrotet undrade maken.Plantera i såklart!)I rabatten som är framför altanen har perennerna börjat ge sig till känna. (Sååå spännande att se vad som kommer!) Denna skönhet har jag ingen aning om vad det är. (Någon som vet?)Men detta vet vi väl alla vad det är! Jag älskar gamla hederliga torparväxter!!! Löjtnantshjärtan fanns det tre stora plantor av. 


Någon som minns att vi sågade ner en stor hägg? Den stod alldeles till höger om skottkärran. Den var full av häggspinnarlarver och resultatet av massakern blev faktiskt bra. Nu ser vi härbret från trädgården och det är fint. Dessutom blev det mycket ljusare och öppnare vid ingången. Rabatterna fick mer ljus.

Så här ser det ut från trädgården. Man ser stubben mitt i bild. Den ska vi nog fräsa bort. Det finns en trädgårdsfirma i Boden som gör sånt för en inte alltför dyr peng. Bakom kafégruppen ser man stammarna som vi sparat för att såga ved av. Det är grannens lada. (Såna har vi bara i norr tror jag?)

Här ser man en del av rabatten som fanns (så fin!) och så mina krukodlingar. Plus familjens signum; stök! Grejer på väg till garaget som ställts ut på bron och sen blir de kvar ett tag. Suck.

Därför är det bättre med närbilder där man bara visar det som inte är så stökigt... Glömsk som jag är minns jag inte vad jag köpt för växt där till höger. Men jag vet att jag valt den för att jag gillar den, så det blir nog en glad övverraskning när den nu går i blom.

Samma minnesförlust har jag när det gäller namnet på denna skira varelse. Tänkte att det här ska jag minnas, men väl hemma är det raderat ur minneskortet.  (Virus eller vad?) Men jag har inte trädgård för att lära mig en massa namn. Jag har trädgård för öga och näsa!

Och sist visar jag min absoluta inomhusfavorit-blomsterlönn. Eller klockmalva. Tänk, där kan jag namnet iallafall. Jag har en vit och en röd och de är minst tio år gamla. Jag klipper ner dem varje vår och sen blir de meterhöga innan hösten då de går i vila igen.

Och det var allt från trädgårdsnytt denna morgon!

Måste gå och trösta dottern som är ledsen för att hon är så "ful" med prickar i ansiktet... 

 
 
Kirsti

Kirsti

10 juni 2007 11:01

Ja, välkommen till "De jordiga fingrarnas gäng"! Vacker blomsterprakt du redan fått till! Och..hmm..hittar du ett antivirusprogram mot det där fenomenet "Glömma vad man köpt för planta" så meddela mig gärna namnet! :)

http://kirsti.tradgardsblogg.se

 
Jessica / TPB

Jessica / TPB

10 juni 2007 11:30

Jag älskar en massa fina blommor, men jag är rädd för att ha några. Jag tror att jag tar död på dem... Så jag har inte haft en blomma på fem år.

http://blogg.aftonbladet.se/8618

 
Ozzy

Ozzy

10 juni 2007 11:37

Först vill jag gratulera till jobbingturen och hälsa dig välkommen till fd kondislösas klubb. Klubben består av oss fd icketränande som övergått till träneri. Och sen har jag en fråga: Jag ser inget bilvrak på bilderna. Har det skett ett mirakel?

http://clownozzy.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

10 juni 2007 17:57

Kirsti: Tack! Du har så fint du också! klarar bara inte av att kommentera hos dig så jag hoppas att du läser detta!

Jessica: Fem år! Det var ett rekord det oxå.

Ozzy: HURRA! Vad uppmärksam du är!!! (Impad!) Det har jag ju glömt att berätta!
Jo, miraklens tid är ej förbi! Den hämtades i fredags! Bogserades bort. Yeeeah!!!!

 
maria

maria

10 juni 2007 20:13

Hm, ja spä på du!!! Det är ju bra att du har någon trädgård att hållas med dina blommor, inte för att jag är avundsjuk eller grämer den trädgård jag hade men ändå... Spä på det du bara!!!*skrattar=

Jag ÄR avundsjuk, så fint!!!

Kramar

http://gnallspikarochlivsflanorer.bloggagratis.se

 
IT-mamman

IT-mamman

10 juni 2007 20:54

Åh, vilka fina bilder! Du har sån känsla för detaljer du! Fattar inte att du har hunnit fixa till så mycket efter så kort tid i huset. Jag har bara planterat tomater i år och that´s it. Vissa år har jag ingen lust. Men den kommer alltid tillbaka förr eller senare. Kanske nu när jag har sett dina bilder.
Och joggandet går bra?
Pussa vattenkoppsbarnet!

http://itmamman.wordpress.com

 
Ingen bild

Persilja

10 juni 2007 22:10

Maria: Snart! Snart! Med din fart har du snart en alldeles fantastisk trädgård!

IT:mamma: Tack för berömmet. Jo, detaljer är min grej. Är sämre med helhet faktiskt. Det blir ofta rörigt när man ser allt på en gång. Jag kan också ha periodern när intresset inte vill komma igång.
Joggandet gick i stöpet idag och det är ingen undanflykt. Dottern har varit hängig med feber och har gråtit bittert när jag velat springa så jag har stannat hemma för hennes skull. Jobbat inne, vilket behövts! Men i morrn ska jag springa-lovar! Hur går det med stavvandet? Var det onsdagar???

 
Hannele

Hannele

11 juni 2007 09:14

Helmysigt.

http://hannelesparadis.blogspot.com

 
IT-mamman

IT-mamman

11 juni 2007 14:00

Var du tvungen att fråga om det?

http://itmamman.wordpress.com

 
Hundbiten

Hundbiten

11 juni 2007 14:06

Tror det är någon slags spirea du har där? På bilden där du frågar efter sorten alltså. Jo... jag tror det! Den vissnar ner helt och kommer sedan upp på nytt.

http://www.hundbiten.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

11 juni 2007 15:33

IT:mamma: Aha! en svag punkt! Intressangt!
Hur gååååår det med stavandet egentligen???

Hundbiten:Ja, det kan nog vara en slags spirea fast ingen jag sett förr...

 
Ingen bild

Lantliv

12 juni 2007 20:31

Hej älskling. Long time no see...
Har fullt upp men måste bara slänga in lite trossatser. TROR att det är en spetsmössa du fotat så att den ser större ut än vad den är? Är inte så jättestora alltså, för då vet ajg inte vad det är. Den rosa skönheten är en tvillingblomma tror jag.

KRAM

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards