Direktlänk till inlägg 5 juni 2007

En BRA dag.

Av Persilja - 5 juni 2007 22:38

Att såga ner häggar var ett heldagsarbete för tre personer! Såga ner stammar. Packa på släp. Köra bort till återvinningsmarknaden/sopstationen. Såga ner mera stammar. Fyra släpvändor.

Två häggar rykte. En gamling som var väldigt pampig och en ung som var knotig och fint formad...

Plus några tunna aspar som skymde sikten över en vacker hage.

Det blev bra. Vi blev nöjda.

Häggen var full av angripna grenar. Än så länge var larverna bara tunna och små, en cm långa, men de äter sig fort stora och förökar sig lavinartat.

Det är meningen att det ska komma i 15-årsintervaller, men dessa häggar hade samma i fjol. Så naturen har bestämt sig för att ändra spelreglerna.

Kanske två myggfattiga somrar kräver häggspinnarlarver. Fåglarna måste ju leva. Ekologisk balans...?


Nu slipper vi ducka för klasar med larver när vi går in och ut!


Annars har det varit en mycket bra dag. Inga syskonbråk att tala om. Härligt väder. Jag har hoppat studsmatta. Sonen (nr 2) har lärt sig spela Smoke on the water på gitarr. Dottern har fått ny lekkompis. Jag har köpt Röd solhatt (växten) och Stjärnflocka och en Fingerborgsblomma (ja, jag vet att den är döligt giftig!). Plus en citrontimjan, en salvia och oregano. Mannen har köpt en andningsmask och kan jobba i trädgården utan att nysa och snörvla. (Han ser lite galen ut, som en alien...)

NU är jag trött. Ska sova NU.

Godnattpussar!!!


Ps. Som ni ser på bilden står bilj-vln kvar! (OJ! vad vi råkade tappa många grenar på den! Haha!) 


 
 
IT-mamman

IT-mamman

6 juni 2007 09:54

Heja familjen! Sicket arbete!
apropå fingerborgsblomma - jag har alltid haft massor i trädgården. Ploppar upp lite här och där. Lånade en bok på bibblan om dödliga växter. (Hu, är hon så hemsk?!) Där stod att typ ingen hade dött av varken den eller någon annan giftig växt. Fast änglatrumpet vågar jag inte ha. Good luck med påtandet!

http://itmamman.wordpress.com

 
Lisa

Lisa

6 juni 2007 12:12

En jobbig men produktiv dag hör jag. Det är ju varmt ute, men inte olidligt, så idag går det ju att jobba ute. Skönt med lite svalka!

http://mittlillahus.blogspot.com

 
Korpmor

Korpmor

6 juni 2007 12:48

Faller en....
Plantera ett nytt träd i stället för det du sågar ner!
Det är min tanke när jag sågar ner dem. Men ibland måste man göra det som gör ont... Rönn eller varför inte ett pilträd det är fint. Jag har en man som är gräs allergiker det slår väl till när som helst bävar jag för.../Korpmor

http://peace.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

6 juni 2007 16:14

IT:mamam: Nä, jag tror inte att det är så många som äter växterna...Men jag började tänka om man skaffar valp, eller husdjur ö h t De kan nog tänkas bli förgiftade?

Lisa: Ja, idag är det svalare!

Korpmor: Vi gör nog en sluttningsrabatt där häggen stod för det är så nära ingången. Det blev väldigt ljust och fint av att ett så stort träd försvann.

 
IT-mamman

IT-mamman

6 juni 2007 18:24

Nja, äter verkligen djuren det giftiga? Smakar inte det extra läbbigt bra för att det inte ska bli ätet liksom? Fast om man vill vara på den säkra sidan ska man nog inte ha sånt i trädgården då.
Och här kommer den ytterst genomarbetade analysen av DIG, Persilja:
Du har blodgrupp AB+ (Läskigt. Ska jag fortsätta? Moahahahaha!)Du är en tjej som trivs med livet och som ingen sätter på plats. För du vet att livet är viktigare än att lyssna på dummerjönsar. Sen gillar du häftiga grabbar, gärna hårda typer som kör motorcykel. Du hoppar gärna upp där bak på en stor HD. Lyssnar gärna på fågelsång och tystnaden, men ska det vara musik gör det inget om det är en häftig hårdrockslåt på CD-spelaren. Ja, det är inte ditt förstahandsval, men det går att stå ut med. Du är en trädgårdsnjutare av stora mått och spanar gärna in bilderna i olika trädgårdstidningar. Trisha Guilds färger är bara sååå du! (Men att gå ut i morgonrocken och flörta med grannen... Nej, det var ett villospår av dig. Trodde du jag skulle gå på det?)Kommer det nån och hälsar på med en liten hundvalp i följe, kan du inte stå emot frestelsen. Du måste bara ha en liten byracka själv, även om maken är emot det. Så snart kommer din blogg att vara full med hundhår. Vad säger du om denna analys, min vän?
/IT-Holmes

http://itmamman.wordpress.com

 
Ingen bild

Persilja

6 juni 2007 20:21

Haha! Hoho! Hihi! Många glada skratt fick jag nu!!! Det stämmer faktiskt läbbigt bra-du är ju rätt bra på det där! Fast det anade jag...
Men det där med häftiga killar-gärna hårda typer och HD-nja...jag vet inte. ÄR det jag innerst inne??? Du kanske vet mer än jag? Min man är mera nallebjörnstypen säger alla. Fast han gillar hårdrock!
Morgonrocksflirten är HELT sann. Nåja, flört och flört. Men nog har jag morgonrock på alltid. Hoppas du har rätt om hunden!! MEN jag är hundallergisk, så det får bli en ickehårande variant...
(Det där med AB+ hoppas jag att jag nämnt nån gång-annars tror jag att jag ringer securitas och byter lås på en gång!!!Haha!)
Snyggt jobbat Poirot!

 
IT-Poirot

IT-Poirot

6 juni 2007 21:03

Jippie!!! Jag fick godkänt! Har du nämnt din blodgrupp nån gång? Kan jag inte minnas. (Vissel, vissel)Ring Securitas! Jag har mina sätt att ta reda på saker... Moahahaha!
Men jag undrar om du la ut något villospår?

http://itmamman.wordpress.com

 
Anna Stilla

Anna Stilla

7 juni 2007 20:46

Vilka snygga handskar! Sådana vill jag ha men jag har bara gula som är så trista...

http://www.annastilla.blogspot.com

 
Ingen bild

PErsilja

7 juni 2007 21:18

De rosa trädgårdshandskarna med rosa läder förstärkning har jag fått av min syster i födelsedagspresent. De är SÅ tjusiga och lyxiga!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards