Direktlänk till inlägg 5 juni 2007

Fynd, idyll, mygghelvete och frisörbesök.

Av Persilja - 5 juni 2007 08:11

Jag lovade visa  mitt trädgårdsfynd från Kronan (återvinningsmarknaden). Allt detta, bord plus fyra stolar köpte jag för 320 kronor. Det är väl ett kap! Att det dessutom är mycket snyggare i mina ögon än de mesta nya som går att köpa gör ju inte saken sämre. Dessutom gillar jag återanvändning skarpt. Det ligger så lent och fint i mitt samvete. Kan jag dessutom inspirera någon annan att gå på begagnataffärer för att köpa "nytt" så har jag gjort en välgärning. (Kanske inte för den svenska "ekonomin" men det ger jag blanka fan i.)

Igår kväll var det en ljum kväll med ingen vind och vad lämpar sig bättre då än en tur på havet? Vi tog premiärturen till stugan för att öppna luckor, kolla in rabatter, se vad haruslingarna ätit upp och ta bort löv från hängrännorna.

Så här såg det ut:

Sicken idyll-SUCK-ah!


I verkligheten var det en hemsk tur.

Den började med bråk om sockor. Storebror tog lillasysters sockor, hon nöp honom han kallade henne subba, jag exploderade över ordvalet, han tyckte jag tog hennes parti "som vanligt", han ville inte följa med. En kvarts medling och alla satte sig i bilen. Efter att ha bråkat om platserna.

Vi tog korta skogsvägen som är gräsligt skumpig men över milen kortare och det klagades bittert över hur man åkte omkring och stötte ivarann i bilen. Väl framme var det väl hyfsat idylliskt ett tag. När vi satt där i båten och njöt av båtfärden och det spegelblanka vattnet och löften om en lång skön sommar i luften då kändes allt nog ganska okej för oss alla.

Väl framme istugan var det också fina fisken ett tag då alla nyupptäckte sina favoritsysselsättningar i stugan som vi inte besökt på åtta månader. Vi vuxna ägnade oss åt lucköppning och lite sopning och att bära ut trädgårdsmöbler och att kika ner i rabatterna.

Men sen-blev det panik. Myggen hade vaknat till liv.  Och som de första myggorna för säsongen maniska på att suga blod för att kunna fortplanta sig snabbt och effektivt. Ungarna (ja våra då) blev less och ville hem. vi jobbade på någon kvart och under den kvarten sänktes humöret till bottennivåer. Alla fyra satte sig i båten och slogs med myggen och ropade på oss och när vi sa strax började de till slut kriga mot varann också. Smockorna hängde i luften och mellan sonen som vaknat sex började nu vara riktigt grinig och när HAN blir grining då blir livet inte kul för någon i närheten. Så hemfärden var inte fullt lika idyllisk även om myggen blåste bort av fartvinden. Väl hemma hade klockan hunnit passera tio och alla kastades i säng och jag var SÅ glad att myggen (ta i trä) inte är lika talrika här. Nu kan vi avvakta med stugvistelsen tills myggen lugnat ner sig-för det gör de.


Snart kommer svärfar och hjälper mig att såga ner häggar. Ska gå ut och fota det vackra trädet. Det känns verkligen grymt att JAG ska kunna bestämma över ett stort ståtligt träd som kom till världen betydligt tidigare än mig. Jag känner mig ganska hemsk faktiskt. Men jag ska inte bli sentimental nu.

Häggen får leva vidare i roten. Den kommer igen. Den ska bara till frisören kan vi låtsas... 

 
 
helga

helga

5 juni 2007 08:42

Vilket kanonfynd du gjort!!! Gillar! Jag känner igen situationen du beskriver vid sommarstugan. Så där var det ofta när vi åkte till landet när barnen var mindre. Vi vuxna hade så mkt att göra, barnen bråkade!

http://www.helga1.bloggagratis.se

 
maria

maria

5 juni 2007 09:13

Ja, hur många turer har man inte gjort med barnen som påminner väldigt mycket det du beskriver...

Självklart ska häggar friseras det säger ju sig självt, eller hur?

Det är skönt med återanvändning när det går men ibland kan det var ok med nytt oxå...

http://gnallspikarochlivsflanorer.bloggagratis.se

 
Ellasmamma

Ellasmamma

5 juni 2007 09:19

Visst är det fascinerande att livet samtidigt kan vara en idyll och ett helvete...men det är skönt när det växlar för då uppskattar man de små stunderna av idyll. Snygga trädgårdsmöbler!

http://ellasmamma.blogspot.com

 
Lisa

Lisa

5 juni 2007 10:18

Jättefin utegrupp, bordet är ju skitasnyggt!
Har ni redan fått häggspinnarlarver i era häggar? Du vet väl att det är sista året de kommer nu, sen dröjer det 15 år till nästa gång. Alla grannar tog bort sina häggar förra året, men jag äcklade mig igenom perioden och förökte ta bort dom för hand. (larverna alltså) Det gick inget bra så nu i år får dom bara vara. Men jag har inte mina nära där man är eller sitter, då det går ganska bra. Ps. Jag har två rosentry som du också kan ta om du vill.

http://mittlillahus.blogspot.com

 
elaina

elaina

5 juni 2007 13:40

Kanonköp!
Tycker oftast att second har mer charm,
å att det är till billig penning gör ju inte saken sämre...
=0)
PS:Känner igen oss precis i syskonbråken/tjafseriverksamheten, ändå har jag bara halva barnaskaran jämfört med er.

http://elaina.bloggagratis.se

 
Clara

Clara

5 juni 2007 13:42

Persilja,Persilja du måste komma och kolla....din mössa är på TV i min blogg!!!! Busigt,va!
Ni ser ut att ha det mysigt med båttur och allt! Bra att du handlar begagnat....det gör jag också.....inte alltid kanske men så mycket jag kan...det är mycket roligare!
Kram

http://claraslinneskap.blogspot.com

 
Hannele

Hannele

5 juni 2007 17:50

Grattis till fyndet.
Syskonbråk föbereder lyckligt äktenskap :)

http://hannelesparadis.blogspot.com

 
Esters mamma

Esters mamma

5 juni 2007 21:11

Jag ringde BVC idag och frågade vad man skulle kunna ha till Ester om man ville skydda henne mot mygg. En huskur var tydligen persilja.

http://estersmamma.blogg.se

 
Ingen bild

Persilja

5 juni 2007 22:13

helga: så skönt att höra att det inte bara är hos oss!!!

Maria: Glad att höra att jag inte är ensam!

elaina: Jo, visst äre roligt med secondhand-jag älskar känslan av att någon annan använt grejerna...(en del hatar ju det)

Clara: kikar in NU!

Hannele: Om det är så kommer mina barn bli kanon lyckliga i sina äktenskap. Kanske därför min man som är ensambarn har lite svårt för att bråka!? (På ett konstruktivt sätt.)

Esters mamma: Så pass? Hade jag ingen aning om-jamen tacka vet jag Persilja! Hihihi

 
Second Anna

Second Anna

5 juni 2007 22:18

Det är få saker som är bättre som nya. Till dem hör underkläder och pojkvänner. Allt annat är bättre begagnat.

En stor kram!

http://www.annastilla.blogspot.com

 
kicki

kicki

7 juni 2007 10:56

Ja herre gud vilka duster ungarna hade som små och då speciellt i bilen, det räckte med att de petade på varandra så var det dax, inte alltid så lätt att koncentrera sig på körningen då. Nu kan jag ibland längta efter dessa bråk, nu när de är stora och utflugna. Det kommer bättre tider alltså..
kicki i Värmland

http://kickilettenstrom.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards