Alla inlägg under april 2007

Av Persilja - 23 april 2007 09:30

Här kommer ett klipp från flitigamyrans blogg för den som vill veta mer om det trista som kan förekomma med våra bloggar:



Krafttag mot kopiering av bloggar hos blogg.se!

Uppdatering den 20/4

Jag ser av kommentarerna att många tror att det rör sig om att "låna" bilder från andras bloggar, men det gör det inte. Detta handlar om ett organiserat kopierande av hela bloggar. Man använder sig av en befintlig blogg med namn och allt men gör ett tillägg i namnet. Kopian ser i vissa fall ut som originalet men används som "språngbräda" till andra sidor som innehåller porr.

Man kommenterar också i "andras namn" och lämnar efter sig en bloggadress, snarlik någon som verkligen excisterar, men även här leder adressen leder till porrsidor.

För en tid sedan "roade" sig något/några med att kommentera i mitt namn och lämnade efter sig en länk som var väldigt lik länken hit till Flitiga Myran, men klickade man på den hamnade man på en "annan" sida.

Detta är var det hela handlar om, inte att man ibland kanske lånar er bild utan att ange varifrån den kommer.
Men det ska man ju göra, det hör till god bloggsed att även länka till inlägget där bilden ligger. Men det vet ni ju allihopa;)

Originalinlägget börjar här:

Nu tar blogg.se ett krafttag mot mafiosos och andra som kopierar inlägg, bilder och som i mitt fall hela min blogg för att driva trafik till sidor med tvivelaktigt innehåll. I ett upprop ber de oss användare och läsare att anmäla den typen av upphovsrättsbrott.

Ett mycket hedrande och välkomnande initiativ tycker jag!

Detta är informationen blogg.se går ut med, den finns också att läsa på info.blogg.se


2007-apr-19 12:11

På senare tid har några bloggar på blogg.se och webblogg.se råkat ut för att andra personer har kopierat hela inlägg, bilder ja tom hela bloggar. Vi tänker ta krafttag mot detta och ev. använda jurist för att stävja dessa upphovsrättsbrott.

Vi har hittat kopior på hela bloggar på mafiosos.se, foto-blogg.se, pixbox.se och mingler.se

Kontrollera så att inte din blogg, din bild eller ditt inlägg har blivit utsatt för detta.

För att hitta kopior av din blogg på andra ställen kan du använda Google (både bild och textsök), knuff.se:s och bloggportalens sökfunktion. Sök på bloggens namn, underdomän, unika rubriker i inlägg etc.

Ju fler som hjälper till i uppropet ju större påtryckning kan vi utöva mot de som förstör och mot de som skyddar dessa förövare.

Blogg.se-teamet

2007-apr-19 @ 12:37 Permalink Bloggning Kommentarer (17) Trackbacks (0)

Av Persilja - 22 april 2007 22:52

Om någon undrar varför min blogg ser ut som den gör, varför min favoritbild på barnen är väck och ersatt med den fulaste jävla bild jag kunde hitta så beror det på att Esters mamma uppmärksammat mig på att ens blogg kan bli kapad och göras om till en blogg med länkar till porrsidor.


Jag blir så förbannad att det finns idioter därute som gör så!!!!


Men är det inte alltid så? När man sorglöst går omkring i världen och för en gångs skull känner sig riktigt glad då får man ett brutalt uppvaknande.


Jag råder alla att ta bort alla bilder på era barn!!!


Fyfan!!! Vad trist det är!!!


Jag hade en plan på att göra en släktblogg med bara info om alla barn och bilder på deras liv så att släkten som är utspridd i landet kunde ta del av.

De planerna törs jag verkligen inte genomföra nu.


Det finns idioter som håller på med småx människors po X rno Xgra fi (skriver det konstigt så att jag inte lockar hit nåt äckel som googlar på det) och de jävla idioterna skulle jag vilja utplåna från jordens yta.


Nu är jag arg!!!

Detta är den blogg som blivit utsatt:

http://fridasfunderingar.blogg.se/1177155197_himlen_r_oskyldigt_bl.html
Av Persilja - 22 april 2007 19:56

En metod från kloka Anna:


"Jag brukar blunda och andas in djupt genom näsan. Då föreställer jag mig att jag andas in livsenergi, glädje, harmoni, ork. När jag andas ut så är det konflikter, ruttna tankar, sorg och missnöje som jag andas ut."


Dessa ord ska bli mitt nya mantra!

Av Persilja - 22 april 2007 12:47

I vår familj har vi problem med tvål.


Nu tänker kanske några att jag ska skriva om hur barnen hatar att tvätta sig med tvål, men då tror några fel.


Nej, problemet är av lite annan karaktär.


Det går så mycket tvål hos oss.


Själv är jag en sån som älskar väldoftande flytande duschcremer. Det har jag köpt så länge jag kan minnas. Antagligen för att det bara fanns vanliga hederliga tvålar i fast form hemma i mitt barndomshem.


Jag har nu förstått precis varför det bara fanns det och varför det bara fanns shampoo av märket "family Fresh" (i 1-litersflaskor med äppeldoft) eller shampo av märket "blåvitt".


Det går väldigt mycket flytande tvål när man har barn som älskar att bada. Och barn som älskar att skumma och göra bubblor med händerna. Och barn som tror att man häller lika mycket tvål över sig som vatten.


När jag äntligen insåg hur otroligt mycket tvål det går hos oss köpte jag tvål i bit. Tolvåringen protseterade vilt. Det är ju äckligt!!! Alla använder ju samma! Aldrig att jag använder samma!!! Då lät jag tolvåringen använda min duschcreme som jag hemlighetsfullt gömt i ett skåp. Men han glömde den framme och vips var den slut i lika rask takt som förr.


Nu kläckte jag den lysande idén att vi skulle ha varsin tvål i bit! Så smart jag var!


Hur länge gick det nu innan vi blandade ihop dem, en dag eller två? Mamma, han har använt min tvål, nu väääägrar jag att använda den...


Nej, usch, detta med egna tvålar framkallade ingen bra samhörighetskänsla i familjen.

Nu införde jag TVÅLGESTAPO i badrummet istället. Jag vaktade noga hur mycket tvål som gått åt mellan duscharna och ställde omgående syndarna inför rätta.


Nej, usch, det blev det heller ingen trevlig stämning av.


Så för tillfället lever vi i en tvåldemokrati. Frihet under ansvar. Eller hur man brukar säga.

Jag har köpt en tvål på snöre som jag hängt högt upp så att de små tvålmarodörerna inte når den. Och coops flaskor med flytande tvål som iallafall jag tycker luktar gott. (Vår hushållskassa tycker också det.) Om det bara inte gick så mycket!!!

Men jag funderar fortfarande på den optimala tvållösningen. JAG som älskar goda duschcremer använder den torra tvålen på snöre och känner mig sparsam. (Men lite torftig-jag får inte ens ha den glamouren i mitt liv!!!)

Och så försöker jag blunda för vilka enorma miljöbovar vi är som bara häääääller ut tvål i avloppet.


Någon som har löst detta problem?


Hahaha!!! Lösningen kom precis. Maken ringde precis från affären och undrade om jag kom på nåt mer som behövdes.

Jag stööönade TVÅÅÅL!


Vi diskuterade tvålproblemet en stund och kom fram till att information om tvålkonsumtionens konsekvenser för miljön (och vår kassa) inte haft några effekter. Inte heller hysteriska tvålutbrott verkade ha någon effekt.

Och våra tomma hot (det blir ingen läsk till helgen om ni inte...) har heller haft nån större effekt.


Vi kom fram till att inte ha någon annan tvål än den på snöret, och att det säkert skulle kunna gå att vänja om alla till att använda denna ynkliga tvål.


Och för att möta eventuella bacillskräcksutbrott köper vi en tvål att tvätta tvålen med!!!






Av Persilja - 22 april 2007 09:26

Ska aldrig den där rackarns mensen komma så att jag kommer ur mitt förhatliga tillstånd! Jag ser snart allt ur ett negativt perspektiv. Och det är verkligen motsatsen till den vanliga Persilja jag är. Veckolånga PMS:er, är det någon som känner igen sig. DJUP suck!

Det är inte skoj! Men det har väl någon slags funktion kan jag tänka. Någon uråldrig funktion. Antagligen för att det inte skulle födas för många barn i grottorna på stenåldern. Kvinnan var så oälsklig och gräslig att mannen stack ut och jagade så fort han vaknade. Hahaha!

Eller så var det för att rovdjuren inte skulle göra sig besvär, det värsta rovdjuret fanns redan där...


Men nu är det 2000-tal och mannen fattar nada och undrar sårat varför man är så arg...(Ska det vara SÅ svårt att lära sig efter (25årx15ggr/år)=375 tidigare gånger? Grr

Mina barn har lärt sig vad den där droppen i almanackan motsvarar, det är bara mannen som inte har inlärningsförmågan. (Och pms-hormonerna verkar vara så fiffigt stenåldersaktigt uppbygda att det bara är mannen man får frispel på .)

Mina söner blir förhoppningsvis riktigt bra partners åt pms-iga tjejer! (Om de nu kommer att gilla tjejer över huvud taget.)


Igår retade jag mig på Stina Dabrowski.

Jag förstår mig inte alls på hennes storhet!!!

Jag tycker människan är riktigt obehaglig.

Hur kunde hon bli vald till största tv-personlighet eller vad det nu var för utmärkelse hon vann?


Jag tycker att hon är så extremt självcentrerad.

Jag tycker att hon på något sätt förlöjligar gästerna. På ett slags subtilt sätt. Kanske så subtilt att bara jag märker det???


Om någon såg programmet igår (jag gjorde det-fråga mig inte varför; jo fråga! Tack! Jo, jag ville plåga mig själv, i vanliga fall byter jag kanal direkt.) såg ni då hur hon levde upp när Plura (Eldkvarns frontfigur) "the blogger king" sa att någon imiterat henne. "MIG!!!!!!!" skrek hon förtjust och skrattade jätteglatt och hela kroppsspråket ändrades från lite ointresserat till extremt intresserat och med en iver hon sällan visar bad hon honom berätta mera.


Det var väl inte bara jag som såg detta?


Sen när hon intervjuade Laleh, som verkligen inte tycker om att bli intervjuad, så satt hon hela tiden bakåtlutad med huvudet lite på sned och visade med sitt kroppsspråk vilken sorglig och beklagansvärd liten person hon hade hos sig. Laleh lyste av äkthet bredvid den där häxan.


(Hjälp, jag ger mig på ett nationalhelgon nu!) Typiskt pms-man kan inte bara vara sur själv, man måste reta upp andra oskså för att få ut skiten. (Så det är väl just detta jag håller på med nu, hrm hrm. Men jag är beredd på fight!Please come on!)


Dabrowski var ju igång redan för 20 år sedan. Då hette hon Lundberg. Det kan ha varit lite senare också, det var i samband med att hon träffade en herr Dabrowski och fick barn. Hon var helt barnfixerad då. Totalt. Hon kunde inte intrvjua en endaste människa utan att fråga om barn och framför allt prata om SINA barn. Att jag själv kämpade med barnlöshet då kanske var orsaken till att jag fixerade mig vid detta.

När jag städade vårt radhus inför stajlingen häromsistens (nä det finns inget ord som heter häromsistens) hittade jag ett brev jag skrivit till Stina (och gudskelov aldrig skickat) där jag klagar på hennes barnfixering...


Senare när HON skildes talade hon med alla män (och gör fortfarande) om hur deras frånvaro påverkat äktenskapet och faderskapet.


Äh, hon är säkert skitbra.

Men jag tycker hon är en uppblåst bubbla som snart ska spricka!

Jag tycker att hon är en bitch!


Men vänta nu! Hon kanske bara har PMS???






Av Persilja - 21 april 2007 17:50

Jag har inga ord idag.

Men en bild på ett fint hus i Kiruna.

Av Persilja - 21 april 2007 10:01

Livet.

Det här som är nu.

Det är detta vi fått.

Om man bara kunde komma bort från alla jämförelser. Sluta snegla på andra. Bara ta emot vad som bjuds och vara nöjd.

Men så fort jag ser något annat blir jag sugen på omväxling.

Jag vill flytta till en söderhavsö och prova leva där under fullständig kravlöshet. Leva det verkligt lilla livet utan allt som finns i ett modernt samhälle.


Jag skulle vilja jobba med välgörenhet, packa lastbilen full och åka till ett barnhem i Ryssland och bara ge.


Jag skulle vilja bo mitt i Kina och ta del av det myllrande livet och den rasande tekniska utvecklingen.


Jag skulle vilja gå i kloster och sluta prata och bara resa inåt.


Jag skulle vilja leva som globetrotter, helt frigjord från prylar och ha allt jag äger i en ryggäsck och bara dra från plats till plats.


Det finns så mycket jag vill!!!

Jag vet att inte alla har detta i sig. En del är nöjda med sitt liv precis exakt som det är. Det tycker om att gå till sitt jobb varje morgon, träffa sina arbetskamrater, gå hem, laga middag och gå och sova, om och om igen utan att önska sig någonstans.

De kan njuta av det lilla livet.


Detta kan jag också. Ibland. Men så övermannas jag av känslan att det finns så mycket jag vill...också.

Jag får inte ihop det.


Nu är jag snart på väg till ett nytt liv på en gammal gård, där jag kan skaffa höns och tupp och kaniner och hund och trädgård och massor av plats för alla mina skapande intressen. Jag längtar mig pirrig. Det är en gammal dröm som jag äntligen uppnått.

Men likväl vet jag (eller är rädd för) att jag efter ett tag är på väg igen. Inte så att jag drar upp mina bopålar men jag spanar mot horisonten och undrar vad som finns där.


Kan man bli "nöjd", det vill säga sluta sträva?

Jag vet inte vad jag strävar efter. Jag når mål efter mål, men jagar ändå vidare. Eller jagar är väl fel ord. Mental jakt är det frågan om.


Är det jakten på lyckan?

Jag tror inte det. Jag är rätt lycklig.

Det är något annat.

Kanske nyfikenhet.

Jag har nog lärt mig att jag inte blir ett skvatt lyckligare för att jag når mina mål. Det är mer strävan dit som gör mig lycklig. Men den går inte att lura...

Jag kan inte låtsas att jag strävar.


Knepigt det här. Det verkar väl helt rubbat.

Men det är väl någon slags inre frid jag söker efter.

Fast jag tror inte att detta upphör för att jag når den inre friden...


Jag upplever inre frid. Ibland.

Kanske är det precis så här det ska vara.

Det HÄR är det där jag längtar efter!

Det jag har nu.


Eller så är det just det där med att sträva och längta bort som är hur jag är. Jag kommer nog aldrig att ändra på mig.


När jag ligger på ålderdomshemmet kommer jag nog att driva barnen och personalen vansinniga för att jag vill byta rum, eller byta hem, eller byta säng...varje dag...


Men denna strävan har ju fört mig framåt. Hela tiden. Det borde jag ju vara glad för. Jag utvecklas hela tiden. Får nya intressen. Nya åsikter. Ser allt från nya horisonter.


Jag har en vän som bott på samma plats hela sitt liv och aldrig längtat bort. Hon har inte behovet.

Jag kan undra hur det skulle kännas att vara sån. Det lockar mig.

Detta är ett PMS-drypande inlägg. Ber om ursäkt. Sicket navelskåderi! Men det är MIN blogg! Sådetså!






Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards