Direktlänk till inlägg 28 april 2007

Ingen sockerkaksidyll i sikte.

Av Persilja - 28 april 2007 08:54

Jag har fallit för grupptrycket igen!

Dåliga jag!

Alla i sonens klass, alla killar, har haft varsin soft air gun. Jag har hårdnackat sagt nej. Jag gillar inte vapen.

Sonen har accepterat detta. Tills nu.

I veckan kom han hem och sa att klassen ordnat en avskedsfest för honom och då skulle det vara "softakrig".

ALLA har vapen utom jag!!! sa han upprört.

Jag kände mig besegrad.

Här har han arbetat med sig själv och accepterat tanken på flytt, visserligen motvilligt, men ändå.


Jag sa "okej då", med tusen förmaningar. Inte ta fram vapnet hemma, alltid ha skyddsglasögon, aldrig skjuta någon annanstans än på folktomma områden osv...

Han fick vapnet i tisdags.

Har varit ute med kompisar varje kväll och lekt krig och kommit hem glad och lycklig. De har haft jättekul.

Jag hatar det. Jag är glad att han är glad och att han är ute och springer och att han är med kompisarna, men jag hatar leken. Att sikta på varann och skjuta.

Pistolerna (vet inte om det kallas pistoler) laddas med små plastkulor. Det är bara ögonen som kan skadas. Tar det på huden får man en liten bula som går över efter ett tag.

Oförargligt? Kanske?

Men jag gillar det inte!


En mamma jag umgicks med för några år sedan hade många kloka åsikter. Jag tyckte alltid om hennes funderingar och slutsatser. Nu har vi ingen kontakt, men hon sa bland annat att barn som inte fick leka med vapen fast de ville kunde bli vapenfixerade som vuxna.

Att det var bra att de fick leka av sig.

Jag köper det för min sinnesfrids skull.


Det kanske är en killgrej. I dagens samhälle, som det ser ut, kanske det är ofrånkomligt att barn vill leka såna lekar.

Förresten, dottern tycker det är minst lika kul. Inte med soft air gun, men med hemsnickrade pistoler älskar hon att springa runt och leka krig.

Så det är väl bara att acceptera att det finns.


Men det passar inte in i min sockerkaksidyll som jag VILL ha!  



 
 
Hemliga T

Hemliga T

28 april 2007 09:08

hua, jag avundas dig inte. Jag har bara en 2-åring så jag behöver inte ta de besluten än - men jag har redan tänkt i samma banor som du. Vilka barnprogram jag väljer bort och att de definitivt måste klara sig utan vapen etc. Men samtidigt skulle jag gjort precis som du. Många i vår generation lekte ju trots allt också med låtsasvapen när vi var små... och vi har ju blivit rätt schyssta ändå :)

http://hemligarummet.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

28 april 2007 09:18

Ja, oj vad man får uppdatera sitt föräldraskap hela tiden! När barnen var små var allt så lätt. Själv var man en gud i deras ögon, men nu är man mer och mer bara en tjatig morsa...

 
IT-mamman

IT-mamman

28 april 2007 09:49

Jag faller också - hela tiden. Står emot ett tag, men sen går det inte. Men det är viktigt att barnen får känna sig som andra och inte behöva stå utanför för att föräldrarna har en massa principer. Så länge det inte är frågan om nåt jätteallvarligt förstås.

Och du, jag gillar familjesidorna bäst i vår tidning. Passar bra till kaffet, liksom. Har hört att N-K familjesidor ska vara bland de bästa i landet, vann visst nåt pris. Vad säger du om dem?

http://itmamman.wordpress.com

 
Barbro

Barbro

28 april 2007 09:50

Förstår precis din vånda! Jag är själv likadan, hatar vapen. Jag har totalvägrat vapen till mina tre pojkar, dvs. skjutvapen. Inte en enda pistol eller bössa. Har de fått i present har jag snyggt och omärkt gömt undan dem (!!!???, och faktiskt har de aldrig frågat efter dem heller. Däremot har de fått Star Wars svärd. Dubbelmoral? Så det stänker om det. Men det är själva siktandet och skjutandet som jag instinktivt värjer mig mot... Med svärden är det mer olika "övningar" och "rörelser" som de utför (nästan som dans intalar jag mig hahahaha). Dessa svärd är utan konkurrens deras mest använda leksaker. Inte minst utomhus! Nu kommer dock en bekännelse... jag har spelat/lekt lasergame. På ett 40 årskalas. Måste motvilligt erkänna att det var riktigt roligt... jaga varandra i mörkret, vi fick många hysteriska skratt. Moget??? Nej. Dubbelmoral?? Ja. Konsekvent?? Nej. Så här är det, man får ständigt ompröva och kompromissa.... Ha det bra i sockerkaksidyllen (för den finns där, det är jag övertygad om )!!

http://www.barbros.blogg.se

 
Gerda-Thyra

Gerda-Thyra

28 april 2007 11:48

Jasså, du har gett med dig till slut.....
Vi har tjatet här hemma för jämnan nu mera, om soft airguns.... Jag säger NEJ! Men märker inom mig att jag står snart inte ut... och börjar så smått vekna i mitt beslut, men jag tror inte att någon har märkt det ännu..?!Det är oerhört påfrestande! Och jag VILL verkligen stå fast i mitt "NEJ".... vi får väl se hur jag lyckas!? Håll tummarna att jag klarar det, tills ungarna tröttnar själva!

Grattis på födelsedagen! Hoppas du får det riktigt kul!

http://gerda-thyra.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

28 april 2007 12:15

Barbro: Jag höll stången länge men när alla kompisar har leksakspistoler och de älskar att springa ute och leka mission impossible och så vidare då har jag till slut känt att jag inte har nog bra argument att ta till. Och de är lika nöjde med hemsnickrade vapen som köpta-vilket ju är roligt. Ibland har de börjat dagen med att snickra bazookas i flera timmar och sen leka och det är ju utmärkt pedagogik egentligen.

Barbro: Här lasersvärdas det mest också. Det är alltid favoriten. Ibland ryker det vaser haha, de har ju rätt stor svängradie. (Vissa dar när vädret inte tillåter måste de ju få vara inne med dem.)

 
Cecilia

Cecilia

28 april 2007 14:49

Förstår dig precis...har tre barn själv, varav två söner.Än så länge så har han inte bett om att få något vapen, men det lär väl komma....

http://bloggeliblogg-cecilia.blogspot.com

 
Ingen bild

Gerd

28 april 2007 20:43

Tyvärr har jag sett både ögon- och tandskador orsakade av soft air-guns, så jag hoppas din son skyddar sig. Min son fick en kula i ena ögat, tack och lov blev det en lindrig skada, han sålde sin pistol handlöst!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards