Direktlänk till inlägg 22 april 2007

Tvålopera på riktigt.

Av Persilja - 22 april 2007 12:47

I vår familj har vi problem med tvål.


Nu tänker kanske några att jag ska skriva om hur barnen hatar att tvätta sig med tvål, men då tror några fel.


Nej, problemet är av lite annan karaktär.


Det går så mycket tvål hos oss.


Själv är jag en sån som älskar väldoftande flytande duschcremer. Det har jag köpt så länge jag kan minnas. Antagligen för att det bara fanns vanliga hederliga tvålar i fast form hemma i mitt barndomshem.


Jag har nu förstått precis varför det bara fanns det och varför det bara fanns shampoo av märket "family Fresh" (i 1-litersflaskor med äppeldoft) eller shampo av märket "blåvitt".


Det går väldigt mycket flytande tvål när man har barn som älskar att bada. Och barn som älskar att skumma och göra bubblor med händerna. Och barn som tror att man häller lika mycket tvål över sig som vatten.


När jag äntligen insåg hur otroligt mycket tvål det går hos oss köpte jag tvål i bit. Tolvåringen protseterade vilt. Det är ju äckligt!!! Alla använder ju samma! Aldrig att jag använder samma!!! Då lät jag tolvåringen använda min duschcreme som jag hemlighetsfullt gömt i ett skåp. Men han glömde den framme och vips var den slut i lika rask takt som förr.


Nu kläckte jag den lysande idén att vi skulle ha varsin tvål i bit! Så smart jag var!


Hur länge gick det nu innan vi blandade ihop dem, en dag eller två? Mamma, han har använt min tvål, nu väääägrar jag att använda den...


Nej, usch, detta med egna tvålar framkallade ingen bra samhörighetskänsla i familjen.

Nu införde jag TVÅLGESTAPO i badrummet istället. Jag vaktade noga hur mycket tvål som gått åt mellan duscharna och ställde omgående syndarna inför rätta.


Nej, usch, det blev det heller ingen trevlig stämning av.


Så för tillfället lever vi i en tvåldemokrati. Frihet under ansvar. Eller hur man brukar säga.

Jag har köpt en tvål på snöre som jag hängt högt upp så att de små tvålmarodörerna inte når den. Och coops flaskor med flytande tvål som iallafall jag tycker luktar gott. (Vår hushållskassa tycker också det.) Om det bara inte gick så mycket!!!

Men jag funderar fortfarande på den optimala tvållösningen. JAG som älskar goda duschcremer använder den torra tvålen på snöre och känner mig sparsam. (Men lite torftig-jag får inte ens ha den glamouren i mitt liv!!!)

Och så försöker jag blunda för vilka enorma miljöbovar vi är som bara häääääller ut tvål i avloppet.


Någon som har löst detta problem?


Hahaha!!! Lösningen kom precis. Maken ringde precis från affären och undrade om jag kom på nåt mer som behövdes.

Jag stööönade TVÅÅÅL!


Vi diskuterade tvålproblemet en stund och kom fram till att information om tvålkonsumtionens konsekvenser för miljön (och vår kassa) inte haft några effekter. Inte heller hysteriska tvålutbrott verkade ha någon effekt.

Och våra tomma hot (det blir ingen läsk till helgen om ni inte...) har heller haft nån större effekt.


Vi kom fram till att inte ha någon annan tvål än den på snöret, och att det säkert skulle kunna gå att vänja om alla till att använda denna ynkliga tvål.


Och för att möta eventuella bacillskräcksutbrott köper vi en tvål att tvätta tvålen med!!!






 
 
IT-mamman

IT-mamman

22 april 2007 13:33

Jag ger mig som sagt inte: NÄR FYLLER DU ÅR? Annars bestämmer jag att det är den 30 april! Och att du blir 45.

http://itmamman.wordpress.com

 
elaina

elaina

22 april 2007 14:18

Vi har löst det så att var å en i familjen har en bad-svamp alt.-"pompom" som man själv har fått gå å välja ut. På så vis glöms det inte vems som är vilkens OCH det går betydligt mindre tvål!
Själva Mammans favorit är en tvålpåse av linnetråds-frotte som både river gott OCH löddrar bra...
=0)

http://elaina.bloggagratis.se

 
Ingela

Ingela

22 april 2007 14:25

Praktiska 5-litersdunkar från Granngården är mitt tips. Fyll i pumpflaskor så att det inte går att låta det rinna som en flod.

Hälsningar från en annan fyrabarnsmamma

http://www.kuoksik.blogspot.com

 
maria

maria

22 april 2007 18:14

Haha, skönt att fler har problem med detta... Här verkar det som om de äter tvål, schampo och tandkräm till frukost, lunch och middag... Överskottsbolaget har billiga bra saker för hygienen....

http://gnallspikarochlivsflanorer.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

22 april 2007 18:38

Maria: Ja, Ö&B är bra på sånt. Kul att du är tillbaka!!! Det hinner bli lite tomt!

 
Millis

Millis

22 april 2007 19:11

Ler igenkännande åt det vidriga äppelschampot, som gjorde att håret såg ut som svinto...och inte nog med schampoo, tvätt- och sköljmedel skulle ju helst också lukta/stinka äpple.

http://millis.bloggagratis.se

 
Lisa

Lisa

23 april 2007 07:31

Du måste hitta en flaska med ett litet hål, så att det tar riktigt länge att få ut nått. Då tröttnar de...

http://mittlillahus.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

23 april 2007 12:59

Tack för alla superbra tips!!! Ska beta av ett efter ett för att se vilket som funkar bäst...Litet hål-den var smart! Fast de är ju inte dumma, då skruvar de väl av korken bara...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards